Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 3644

Το τηλέφωνο έκλεισε. Η συνέντευξη είχε κανονιστεί. 18:30 στο café View της Καλλιτεχνούπολης με θέα το απέραντο γαλάζιο. Τότε και μόνο τότε συνειδητοποίησα πως θα έβλεπα από κοντά τον Σόλωνα, τον Εμ. Μπενάκη (Εκτέλεση), τον Ψεύτη Παππού, τον Απόστολο (Απόστολος και μόνος), τον ποιητή Φανφάρα, αλλά και τόσους άλλους που συμπυκνώνονται σε ένα όνομα: Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Ήρθε στην ώρα του, φέρνοντας μαζί του και όλη την Ιστορία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Μου επιτρέπεις να μιλάω στον ενικό, με ρώτησε. Μα φυσικά κ. Μιχαλακόπουλε, απάντησα. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνέντευξη. Άφησα το κασετόφωνο να γράφει και παρακολουθούσα το σπινθηροβόλο βλέμμα, την πραότητα στη φωνή, την αμεσότητα στο λόγο που σε κερδίζει από τα πρώτα λεπτά.


Μια τυχαία συνάντηση με τον μουσουργό Μίμη Πλέσσα στο Πνευματικό Κέντρο της Ραφήνας στάθηκε η ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη. 


Η διεθνής χορογράφος και καθηγήτρια Ana Sanchez-Colberg μίλησε στο Art Magazine με αφορμή το νέο πρόγραμμα ΒA in Contemporary Dance Practice που ξεκινά από τον Σεπτέμβριο στο Deree.

 


Ο φωτογράφος Βασίλης Γεροντάκος με αφορμή την πρόσφατη έκθεση του με τίτλο «In praise of dreams» μίλησε στο Art Magazine για την τέχνη της φωτογραφίας, την εκπαίδευση της, τη σχέση της με την κοινωνία, αλλά και για τα σχέδια του.


Η Γλύκα Στόιου συνάντησε τον βραβευμένο με Πούλιτζερ θεατρικό συγγραφέα Ντέιβιντ Όμπερν στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Βαλντίζ των 4.000 κατοίκων, όπου κάθε χρόνο γίνεται ένα συνέδριο θεάτρου αποκλειστικά και μόνο για συγγραφείς και τα νέα τους έργα. Ήταν εκεί με το έργο της «Δον Κιχώτες» και αυτός μέλος της κριτικής επιτροπής.
Ο Ντέιβιντ Όμπερν κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ για το έργο του “Proof” που παρουσιάστηκε και στην Ελλάδα τη σεζόν 2002-2003 στο θέατρο Μουσούρη σε σκηνοθεσία Κων/νου Αρβανιτάκη και έγινε ταινία το 2005 με πρωταγωνιστές τον Άντονι Χόπκινς, την Γκουίνεθ Πάλτροου και τον Τζέικ Τζίλενχαλ.
Πώς να μιλήσεις σε ένα συγγραφέα που βλέπει τα έργα του να παίζονται στο Μπρόντγουεϊ και οφ Μπρόντγουεϊ, που συνεργάζεται με αστέρια του κινηματογράφου και καλλιτέχνες με παγκόσμια ακτινοβολία, που έχει περάσει από τη Γουόρνερ Μπρος κι έχει πάρει κι ένα Πούλιτζερ... Ίσως το μυστικό της επιτυχίας του βρίσκεται στην απλότητα. Απόλυτα συνειδητοποιημένος, με χιούμορ, χωρίς έπαρση και πολύ καλός συνομιλητής.


Με αφορμή το event στο Faust η γεμάτη φρεσκάδα, ζωντάνια και αισιοδοξία Μαργαρίτα Πανουσοπούλου μας παρουσιάζει: το event στο Faust, την παιδική παράσταση Κρητομυθία, την ταινία Ρισάλτο, αλλά πάνω από όλα τη Μαργαρίτα Πανουσοπούλου.


Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου τον Αίαντα του Σοφοκλή σε μετάφραση Δ. Ν. Μαρωνίτη και σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Ο Παντελής Δεντάκης μίλησε στο Art Magazine.


H εταιρία θεάτρου Lamba παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία της Γλύκας Στόιου «ΣΚΟΥΛΗΚΟΤΡΥΠΑ». Η «Σκουληκότρυπα» επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος... Το 2011 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα και φέτος, μετατρέπει και πάλι τη σκηνή σε θανάσιμη αρένα για 4 παραστάσεις.

Η Γλύκα Στόιου και η Αγγελική Καρακαξίδου μίλησαν στο Art Magazine.


Η Χρύσα Καψούλη παρουσιάζει τον Ευαγγελισμό της Κασσάνδρας του Δημήτρη Δημητριάδη: μια spoken word performance βασισμένη σε ένα μονόπρακτο βαθιά ανθρώπινο, που ανατρέπει το μύθο της Κασσάνδρας, ταξιδεύοντας το πρόσωπό της στο σήμερα.

Η σκηνοθέτιδα Χρύσα Καψούλη μίλησε στο Art Magazine.


Το Μικροσκοπικό Θέατρο, ο νέος χώρος που αποτελεί πλέον τόπο συνάντησης καλλιτεχνών και φίλων του σύγχρονου χορού, στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλάκα, μας χαρίζει το πρώτο και το τελευταίο Σάββατο κάθε μήνα, βραδιές γεμάτες κίνηση, μουσική και εικαστικά. Κι ενώ η θεατρική σκηνή του Μικροσκοπικού Θεάτρου πλημμυρίζει από εικόνες και συγκινήσεις, τα Σαββατόβραδα στην αυλή του ιδιαίτερου νεοκλασικού κτιρίου της οδού Δεξίππου ζωντανεύουν με συζήτηση και άφθονο κρασί!

Οι χορεύτριες Αθηνά Κυρούση και Εύα Παγουλάτου μίλησαν στο Art Magazine.


Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας και η συνθέτις Πηγή Λυκούδη συναντιούνται για πρώτη φορά και παρουσιάζουν «TA ΠΑΘΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» σε έναν ιδιαίτερο χώρο, την Galerie Δημιουργών στη Νέα Κηφισιά.

Η ποίηση, η μουσική, το θέατρο και το τραγούδι συνυπάρχουν σε μια παράσταση με 11 θεατροποιημένα νέα τραγούδια και μας χαρίζουν ένα αλληγορικό θεατρικό έργο για την Αγάπη.

Ο συγγραφέας Θανάσης Σάλτας, μίλησε στο Art Magazine.


Γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του '70, το Πορτραίτο της Ντόρα, έργο της Hélène Cixous, μίας από τις σημαντικότερες θεατρικές φωνές της Γαλλίας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα από την ομάδα Λωτοφάγοι.

Η ηθοποιός Μαρία Κοντογούρη μίλησε στο Art Magazine.


Η παράσταση «Capo d'Istria» είναι βασισμένη στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη "Καποδίστριας", στην αλληλογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια με τη Ρωξάνδρα Στούρτζα, καθώς και σε ιστορικό και σύγχρονο αρχειακό υλικό και παρουσιάζεται σε διασκευή/σκηνοθεσία Αναστασίας Κουμίδου.

Η σκηνοθέτιδα Αναστασία Κουμίδου μίλησε στο Art Magazine.


Ο 4ος Διαγωνισμός Διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» που διοργανώθηκε από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Artspot», ήταν ο πιο επιτυχημένος μέχρι σήμερα. Οι 1911 συμμετοχές έγκυρων διηγημάτων στον διαγωνισμό έκαναν το έργο της Κριτικής Επιτροπής ιδιαίτερα δύσκολο, όπως ανέφεραν τα μέλη της, λόγω του υψηλού συγγραφικού επιπέδου.


Η πολυβραβευμένη ζωγράφος/εικονογράφος παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Εγχειρίδιο Μολυ-βίων» με επιλογή έργων από τα 63 βιβλία εικονογραφημένα βιβλία της για κάθε ηλικία.

Η Κατερίνα Χαδουλού μίλησε στο Art Magazine.


Σελίδα 1 από 4