Ο στόχος του Ιάπωνα καλλιτέχνη Ikeda Manabu μοιάζει αδύνατος. Ένα μεγάλο άδειο χαρτί και μόνο εργαλεία μια μικρή ακρυλική πένα... και εκατοντάδες ημέρες.
Μάλιστα μερικές φορές έχει φτάσει να δουλεύει για χρόνια επί οκτώ ώρες την ημέρα για ένα και μόνο έργο. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δεν προαποφασίζει τι θα φτιάξει, το εξελίσσει καθημερινά ίντσα προς ίντσα.
Γεννημένος στην Λισαβόνα, ο David Oliveira δημιουργεί γλυπτά από σύρμα με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν με σκίτσα πάνω σε φωτογραφίες. Μερικές εγκαταστάσεις του κρέμονται από αόρατα νήματα δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι αιωρούνται στον χώρο.
Ορθώνεται σε ύψος 7 μέτρων. Το Κάρμα είναι ένα πρόσφατο γλυπτό του Κορεάτη γλύπτη Do Ho Suh και βρίσκεται στο Sydney and Walda Besthoff στον Κήπο των Γλυπτών, στο Μουσείο Τέχνης της Νέας Ορλεάνης. Το έργο απεικονίζει έναν πύργο από άντρες καβάλα ο ένας πάνω στον άλλο, που ο καθένας διαδοχικά, καλύπτει τα μάτια εκείνου που βρίσκεται από κάτω του, δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση ότι ο τυφλός πύργος μοιάζει να απλώνεται στο άπειρο σαν μορφόκλασμα (φράκταλ), παρόλο που τεχνικά πρόκειται για 98 φιγούρες κατασκευασμένες από χυτό ανοιξείδωτο ατσάλι!
O Liu Bolin είναι ένας καλλιτέχνης απο την Κίνα γεννημένος το 1973. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Πεκίνο. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε μουσεία και γκαλερί σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειναι γνωστός ώς "Ο αόρατος άνθρωπος".
Χωρίς την χρήση κάμερας, ο Jim Kazanjian αναζητά και εντοπίζει, μέσα από μια βιβλιοθήκη 25.000 εικόνων, πολύ προσεκτικά τα ιδανικά στιγμιότυπα όπου θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει τα μυστηριώδη ψηφιακά του κτίρια.
Αυτές οι φωτογραφίες ειναι δημιουργήματα του Ulric Collette από τον Καναδά. Συνδυάζει τα πορτραίτα από δυο ανθρώπους που έιναι συγγενείς, προκειμένου να δείξει τις ομοιότητες τους. Η σειρά λέγεται "Genetic Portraits".
H Coca-Cola πάντα πίστευε στην δύναμη της διαφήμισης και αυτή η πεποίθηση της την έστειλε στην κορυφή και την έκανε αυτό που ειναι σήμερα. Ακολουθούν 50 διαφημίσεις της, απο το 1889 μέχρι σήμερα. Αξίζει κανείς να προσέξει τις χρονολογίες, το ύφος, την τεχνοτροπία και το μήνυμα κάθε φορά. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση ότι απο της δεκαετία του 80 και μετά αρχισε να χρησιμοποιεί την φωτογραφία. Μέχρι τότε και για σχεδόν έναν αιώνα η ζωγραφική είχε τον πρώτο λόγο.
Μια εικόνα ειναι χίλιες λέξεις. Στην προκειμένη περίπτωση, ο 40χρονος ισπανός Juan Osborne - γραφίστας και εικονογράφος - χρησιμοποιεί κυριολεκτικά κάτι παραπάνω ή λίγότερο απο χίλιες λέξεις για να δημιουργήσει τα πορτραίτα που ακολουθούν.
Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα πραγματικά εκπληκτικά, υπέρ-ρεαλιστικά γλυπτά της Carole Feuerman. Το κοινό σε πολλές περιπτώσεις τα θεώρησε αληθινά και με το δίκιο του!
Η Sarolta Bán είναι μια 29χρονη φωτογράφος απο την Βουδαπέστη. Απο αρκετές ώρες μέχρι και ημέρες χρησιμοποιώντας πάνω απο 100 διαφορετικά Layers για την κάθε φωτογραφία.
Ο Jody Xiong σε συνεργασία με το Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος της Κίνας, δημιούργησε μια πρωτότυπη όσο και άμεση καμπάνια στον δρόμο για να θυμίσει στους πολίτες τα οφέλη του να περπατάς αντί να κινείς αυτοκίνητα και μηχανές. Ένας τεράστιος καμβάς τοποθετήθηκε σε 132 διαβάσεις σε 15 πόλεις της Κίνας. Εκτιμήθηκε ότι πάνω από 3.920.000 άνθρωποι περπάτησαν πάνω από κάθε καμβά.
H Sewing Machine Orchestra ειναι μια performance από φώς και ήχο και δημιουργήθηκε από τον Καναδό καλλιτέχνη Martin Messier. Οκτώ μηχανές ραψίματος της Singer ( άρα θα μπορούσε να ήταν και Chorus!) από τις δεκαετίες 1940-1950, συνδέονται μεταξύ τους με έναν μικροσκοπικό ηλεκτρονικό διαχειριστή ώστε να μην χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση. Οι φίλοι της πειραματικής Ηλεκτρονικής μουσικής θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα!
Ο Scott Gundersen χρησιμοποιεί χιλιάδες ανακυκλωμένους και χρησιμοποιημένους φελλούς από μπουκάλια κρασιών για να δημιουργήσει τα πορτραίτα του. Ξεκινά με μια φωτογραφία που την κάνει ζωγραφιά και στη συνέχεια τοποθετεί έναν-έναν τους φελλούς με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδώσει τους τόνους του έργου, το φως και την σκιά του. Το τελευταίο του έργο "Trisha" χρειάστηκε 3.621 φελλούς και δεν ήταν το μεγαλύτερο που έχει δημιουργήσει - υπήρχαν άλλα που χρειάστηκαν 9.000.
O Γερμανός φωτογράφος Heinz Maier αποτυπώνει σε καρέ την κίνηση των υγρών και φουσκάλων, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό για φωτογράφιση μεγάλων ταχυτήτων.
Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Riusuke Fukahori ζωγραφίζει τρισδιάστατα ψάρια, εφαρμόζωντας μια ιδιαίτερα πολύπλοκη μέθοδο. Ουσιαστικά προσομοιώνει την τεχνική ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή όπου εκτυπώνει σε επίπεδα το θέμα ώστε να δείνει την ψευδαίσθηση της τρίτης διάστασης. Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε ακόμα περισσότερα για την διαδικασία.