Έκθεση ECOLIFE Η Οικολογία στην καθημερινή ζωή!

Για έκτη συνεχή χρονιά, η Ecolife, η μόνη Γενική Έκθεση Οικολογικών και Βιολογικών προϊόντων επιχειρεί δυναμικό παρόν στο χώρο της Οικολογίας και των Επιχειρήσεων. Από τις 27 έως τις 30 Μαΐου 2010 επιχειρήσεις και φορείς από όλη τη χώρα εκθέτουν στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, προϊόντα και υπηρεσίες με ποιοτικά χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον.

Με πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας Print All, η έκθεση Ecolife στην πεντάχρονη διαδρομή της πέτυχε να καταγραφεί ως ένα σημαντικό γεγονός στα επιχειρηματικά δρώμενα. Προτάσεις, ιδέες, προϊόντα, τεχνολογίες με «πράσινη» λογική βρήκαν γόνιμο έδαφος για να παρουσιαστούν και να επικοινωνήσουν με το κοινό, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος: πληροφόρηση, αλλαγή στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, βελτίωση της ποιότητας ζωής, προστασία του περιβάλλοντος.

Καλύπτοντας ένα τεράστιο φάσμα δραστηριοτήτων όπως ενέργεια, δόμηση, αυτοκίνηση, προϊόντα και υπηρεσίες διατροφής και υγείας, η Ecolife κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημόσιων φορέων, υπουργείων και δήμων, της εκπαιδευτικής, επιστημονικής και καλλιτεχνικής κοινότητας, μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος. Την προηγούμενη χρονιά οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 110 και οι επισκέπτες ήταν περίπου 10.000.

Με δεδομένη την αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες φιλικά προς το περιβάλλον και την προσφορά να εμπλουτίζεται με ολοένα περισσότερα και ασφαλέστερα προϊόντα, καθώς και τεχνολογικά εξελιγμένες λύσεις, οι ενδιαφερόμενοι δυσκολεύονται ακόμα σοβαρά στον εντοπισμό τους. Για τους διοργανωτές η ανάδειξη της δυναμικής λύσεων και ιδεών, καθώς επιχειρηματικών ευκαιριών που έχουν στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας αποτελεί τον βασικό άξονα του εγχειρήματός τους.

Η Ecolife είναι η πρώτη γενική έκθεση που δημιουργήθηκε για να καλύψει αυτό το κενό δίνοντας τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από μια συνολική προσπάθεια πληροφόρησης του κοινού και των επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα οικολογικά προϊόντα δεν είναι για τους λίγους, αλλά απευθύνονται πια σε όλους για μια καλύτερη, υγιή και πιο ασφαλή καθημερινή ζωή.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Αθηναίων. Περιλαμβάνει παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, συζητήσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα, το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί σύντομα.

 

Η Ecolife υποστηρίζει έμπρακτα αυτό που πρεσβεύει καθώς:

? Αντισταθμίζει εθελοντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που αναπόφευκτα δημιουργούνται από τη διοργάνωσή της ? σε συνεργασία με την climate partners,

? Μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα αφού όλα της τα έντυπα είναι τυπωμένα σε χαρτί πιστοποιημένο με FSC (πιστοποιημένη αειφορική ξυλεία) & EcoLabel.

? Εφαρμόζει προγράμματα ανακύκλωσης ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών ακόμα και τηγανέλαιου.

? Αξιοποιεί και επιλέγει χώρους που να εξυπηρετούνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς ώστε να μειώνονται οι ρύποι από τις μετακινήσεις των επισκεπτών.

? Διοργανώνει εκδηλώσεις με θέματα επίκαιρα και σχετικά με την οικονομική στήριξη και προώθηση της πράσινης οικονομίας.

? Υποστηρίζει έμπρακτα το έργο των περιβαλλοντικών ΜΚΟ της χώρας

? Στεγάζεται σε βιοκλιματικό κτήριο για να έχει χαμηλή κατανάλωση και απώλειες ενέργειας ενώ ταυτόχρονα παράγει ενέργεια από φωτοβολταϊκά.

 

Θεωρώντας ότι η οικολογία είναι «τόπος συνάντησης» και επιδιώκοντας να γίνει τρόπος ζωής, σας προσκαλούμε και φέτος στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, από 27 έως 30 Μαΐου 2010, σε ένα μεγάλο γεγονός που φέρνει την οικολογία στο προσκήνιο.

Σύνθημα μας;

ecologic


Ενημερώσου σωστά και επίλεξε ?λογικά!