Έκθεση Φωτογραφίας "Human Games" του Γιάννη Βελισσαρίδη

Μετά από πολύχρονη ενασχόληση με την Τέχνη της φωτογραφίας και έχοντας πάντα επίκεντρο της δουλειάς του τον άνθρωπο, ο φωτογράφος Γιάννης Βελισσαρίδης επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να παρουσιάσει την πρώτη του προσωπική έκθεση φωτογραφίας την Πέπμτη στις 20 Μαίου 2010, στις 20:00μ.μ στην Gallery Παπατζίκου.

Στη Gallery Παπατζίκου, στη Βέροια, εκτίθεται ένα μόνο μέρος της δουλειάς του. Με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Human Games», επέλεξε 50 θέματα σε ασπρόμαυρες και έγχρωμες συνθέσεις που απεικονίζουν 29 διαφορετικά πρόσωπα και είναι αφιερωμένες στον άνθρωπο και την έκφρασή του μέσα από τον χορό.

Οι φωτογραφίες που εκθέτει - αποτέλεσμα δουλειάς τριών χρόνων - έχουν ως κύριο θέμα την έκφραση του σώματος μέσα από την κίνηση. Επαγγελματίες χορευτές, ηθοποιοί αλλά και άνθρωποι "της διπλανής πόρτας" αυτοσχεδιάζοντας αφήνονται σε ένα "ανθρώπινο παιχνίδι" - αποκάλυψη του εσωτερικού τους κόσμου. Όλοι χόρεψαν κι έλαμψαν στο στούντιο του Γιάννη Βελισσαρίδη με ηχητική υπόκρουση το μουσικό θέμα «Human Game» του συγκροτήματος Dead Can Dance στο κρεσέντο του οποίου οι «χορευτές» απογειώνονται, κατακτώντας την απόλυτη ελευθερία της προσωπικής τους έκφρασης.

Ο φακός του καλλιτέχνη αιχμαλωτίζει την αέναη κίνηση του σώματος και την απεικόνιση της ψυχής στο βλέμμα. Τα όρια του φωτογραφικού κάδρου εξαφανίζονται με τα φώτα να δημιουργούν μια αίσθηση μινιμαλισμού και τους χορευτές ν?αποκαλύπτουν την ?κρυμμένη? τους λάμψη. Τα σώματα αποτυπώνονται στην εικόνα ακριβώς τη στιγμή της υπέρβασής τους, με τέτοιο τρόπο ώστε οι φιγούρες μοιάζουν να πετάνε σ? ένα διάστημα χωρίς όρια.

katerina_andriopoulou_copyspyros_fwkas_copy

Η συγκεκριμένη δουλειά του Γιάννη Βελισσαρίδη αποτελεί μια σπουδή στις καθαρές φόρμες, στην αλήθεια της έκφρασης, στη μοναδική λάμψη που εκπέμπει ο κάθε άνθρωπος μέσα από τη μουσική.

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Human Games" θα γίνουν την Πέμπτυη 20 Μαίου, στις 20:00μ.μ, στην Gallery Παπατζίκου.

Την συνέντευξη που μας έδωσε ο Γιάννης Βελισσαρίδης πριν ένα χρόνο θα τη βρείτε εδώ.

Πληροφορίες:

Gallery Παπατζίκου: Αγ.Αντωνίου 26 Βέροια.
Βίκυ Παπατζίκου, τηλ. 23310 70325,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιάννης Βελισσαρίδης: velissaridis.com , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.