Αυτή την Κυριακή 2 παραστάσεις κατά του bullying στο θέατρο Αργώ

Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying) η Κυριακή 6 Μαρτίου και οι δύο παραστάσεις για παιδιά έχουν σαφείς αναφορές στο θέμα που απασχολεί μικρούς και μεγάλους.

1. «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι», Κυριακή 06/03, ώρα 11:30

Η παιδική παράσταση «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι» της Πέγκυς Φούρκα, είναι μια διαδραστική διαδρομή με ζωντανή μουσική και ακροβατικά. Μιλά για τον εκφοβισμό, τη διαφορετικότητα και τη φιλία, με έναν 8μελή θίασο και με τα παιδιά-θεατές να αποτελούν τον 9ο ηθοποιό.
Το έργο αντιμετωπίζει με σεβασμό και ευαισθησία τόσο τον “στόχο” όσο και τον “νταή”, ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και τα ενθαρρύνει να μιλήσουν.
Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Χανιωτάκη, η θεατρική διασκευή έγινε από την Πέγκυ Φούρκα και την Ευαγγελία Κονδάκη-Καραμέτου, και ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μπέτυ Αποστόλου, Πέτρος Γεωργοπάλης, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Μαρία Ελευθεριάδη, Μάτα Καστρησίου, Άννα Κλάδη, Ελισάβετ Μπούρα, Πέτρος Πολίτης.
Ειδική τιμή εισόδου 5 ευρώ

2. «Bull», Κυριακή 06/03, ώρα 19:00

Το bullying δεν αφορά μόνο το σχολείο. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 6:00μμ, παρουσιάζεται το «Bull» του 36χρονου Βρετανού συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ (καλύτερο έργο του 2013 στο Λονδίνο).
Το «Bull», καταπιάνεται με το bullying, ως κοινωνικό φαινόμενο, με αφορμή την ψυχολογική βία και κακομεταχείριση στον εργασιακό χώρο.
Παρουσιάζεται για 2η συνεχή σεζόν στο «Αργώ» σε μετάφραση Νίκου Xανιωτάκη, σκηνοθεσία Δημήτρη Πετρόπουλου, με τους Μπέτυ Αποστόλου, Αλέξανδρο Καναβό, Κωνσταντίνο Λεβαντή, Δημήτρη Πετρόπουλο.
Το θέατρο Αργώ δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να παρακολουθήσουν την τελευταία παράσταση του, με ελεύθερη είσοδο (αφορά τους 20 πρώτους που θα παρουσιαστούν στο ταμείο, το οποίο ανοίγει στις 5:00 μμ).

  • Θέατρο «Αργώ», τηλ: 210-5201.684
  • Ελευσινίων 15, στάση μετρό Μεταξουργείο, Αθήνα