«Τo Σχολείο πάει Σινεμά»


Ο Δήμος Κορυδαλλού, το Πνευματικό Κέντρο και η Κινηματογραφική Λέσχη σας καλούν το Σάββατο και την Κυριακή 17-18 Απριλίου 2010, στον κινηματογράφο Σινέ Παράδεισος, στο αφιέρωμα παιδικών ταινιών: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΙΝΕΜΑ».

8 παιδικές ταινίες ευρωπαϊκής παραγωγής με πανέμορφες ιστορίες και εκπαιδευτικό περιεχόμενο που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους. Η Είσοδος Ελεύθερη!

Απάντησή μας στην τυφλή βία είναι ο πολιτισμός. Αφιερώνουμε αυτό το διήμερο φεστιβάλ στη μνήμη του 15χρονου Αφγανού Χαμί Νατζαφί, που έφυγε από την πατρίδα του για να γλιτώσει τον πόλεμο. Η τρομοκρατία όμως δεν έχει πατρίδα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ:

Σάββατο 17 Απριλίου 2010:

  • 11.00 π.μ.

cid_image008_png01CAD013«O ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ» ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ (La petit Nicola-The animation Series)

Οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα και της παρέας του ζωντανεύουν ξανά μέσα από μια συναρπαστική σειρά κινουμένων σχεδίωνΤο χιούμορ, η ευαισθησία, η αθωότητα και όλα τα στοιχεία που έκαναν τόσο δημοφιλείς τις ιστορίες του αξιαγάπητου ήρωα σε ολόκληρο τον κόσμο, συνδυάζονται για πρώτη φορά με την τεχνολογία animation, προσφέροντας ένα ανεπανάληπτο θέαμα για όλη την οικογένεια! Θα προβληθούν 4 επεισόδια της σειράς.

 

Γαλλία/ 2009


  • 13.00μ.μ.

cid_image012_jpg01CAD013«ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ» (LITTLE BEE JULIA AND LADY LIFE ) του Πάολο Μοντούνιο

Το μαθητευόμενο μελισσάκι, είναι μια νεογέννητη εργάτρια η οποία ονειρεύεται να έχει το δικό της όνομα, σαν τα ονόματα που έχουν όλα τα παιδάκια των ανθρώπων. Θα ήθελε να τη λένε Τζούλια. Δυστυχώς, η ζωή της στο μελίσσι θα είναι μια σύντομη ζωή υπεύθυνης, συνεχούς και κοπιαστικής δουλειάς. Η σοφή Βασίλισσα Μέλισσα, μέσα στο συνεχές βουητό των εργατριών, ξεχωρίζει τη μικρή φωνούλα και τις διαμαρτυρίες της μαθητευομένης. Η Βασίλισσα Μέλισσα αναλαμβάνει αυτοπροσώπως τη διαπαιδαγώγηση της μικρούλας της εργάτριας. Κάθε βράδυ, θα την παίρνει στα βασιλικά της δωμάτια και θα της διηγείται παραμύθια και ιστορίες για τη ζωή των ανθρώπων. Οι δύο ήρωες των παραμυθιών της είναι ο Σιμόν και η Σάρα. Κάθε βράδυ και μια ιστορία για το αγοράκι και το κοριτσάκι, που μεγάλωσαν, έζησαν πολλές ανθρώπινες και φανταστικές περιπέτειες, φτάνοντας στο τέλος της ζωής τους. Μεγαλώνοντας οι ήρωες των παραμυθιών, μεγάλωνε κι η μικρή «Τζούλια», κάθε βράδυ, ώσπου γέρασε συντροφιά με το παραμύθι της , κι έγινε σοφή. Τόσο σοφή, που καταλαβαίνει, πια, ότι η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις ευτυχισμένες στιγμές.

Ιταλία 2003, 76'

  • 16.00 μ.μ.

cid_image015_jpg01CAD012ΑΖΟΥΡ ΚΑΙ ΑΣΜΑΡ (AZUR & ASMAR)

Του Μισέλ Οσελό, με τις φωνές των Γιώργου Καραμίχου, Νίκου Ψαρρά, Ζετας Δούκα και Γιώργου Χρανιώτη.

Μεσαίωνας στη Γαλλία. Δυο αγοράκια μεγαλώνουν σαν αδέρφια. Ο ξανθός Αζούρ κι ο μελαχρινός Ασμάρ. Η ζωή τους είναι ειδυλλιακή, ώσπου ο άκαρδος άρχοντας ξαφνικά και βίαια τους χωρίζει: στέλνει τον Αζούρ να σπουδάσει μακριά και διώχνει άσπλαχνα τον Ασμάρ και τη μητέρα του, και γκουβερνάντα του Αζούρ απ' το σπίτι. Τα χρόνια περνούν. Ενήλικος, πια, ο Αζούρ στοιχειώνεται ακόμα από την ανάμνηση της ηλιόλουστης πατρίδας της γκουβερνάντας του, στη μακρινή Ανατολή, κι απ' τις διηγήσεις της για την πανέμορφη, φυλακισμένη Νεράιδα που πρέπει να ελευθερωθεί. Ξεκινά, λοιπόν, το μεγάλο του ταξίδι, για ν' ανακαλύψει τη χώρα που ζουν οι νεράιδες και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Γαλλία / 2001-95'

  • 18.00 μ.μ.

cid_image013_jpg01CADA2EΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ (CABULI KID)

Του Μπαρμάκ Ακράμ, με τους Χατζί Γκουλ, Βαλερί Σατζ, Αμελί Γκλεν

Καμπούλ σήμερα...Στο ταξί του Κάλεντ μπαίνει μια γυναίκα με το μωρό της...Το πρόσωπό της είναι κρυμμένο πίσω από τη μπούργκα...Παζαρεύουν την τιμή, τα βρίσκουν, φτάνουν στον προορισμό της, πληρώνει, φεύγει. Το μωρό όμως μένει...Ο Κάλεντ μένει σύξυλος με ένα αρσενικό μωράκι έξι μηνών...

Αιχμηρή, πλούσια σε δράση και συναισθήματα η ανατρεπτική κωμωδία του Μπάρμακ Ακράμ, είναι ένα μοναδικό πορτραίτο της συναισθηματικής αφύπνισης ενός άνδρα σε μια πόλη η οποία επιστρέφει στους τρελούς ρυθμούς της ζωής, μετά από 25 χρόνια βίαιων συγκρούσεων...

Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 13 ετών

Γαλλία-Αφγανιστάν / 2008-97' / Η ταινία προβάλλεται υποτιτλισμένη

Κυριακή 18 Απριλίου:

  • 11.00π.μ.

cid_image014_jpg01CAD013«ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΑΣΟΣ» (LIVING FOREST) Των Άνχελ ντε λα Κρουθ, Μανόλο Γκόμες

Καθώς ο πλούσιος κύριος Αφθονίας και ο υπηρέτης του διασχίζουν το μυστηριώδες, μεθυστικό δάσος του Σεσεμπρέ, κάτι παράξενο συμβαίνει στο πέρασμά τους. Ο υπηρέτης αισθάνεται πως αυτό το δάσος δεν είναι καθόλου συνηθισμένο και πως τα δέντρα είναι ζωντανά. Όταν οι ταξιδιώτες απομακρύνονται από το μέρος, η μητέρα φύση ζωντανεύει και εμφανίζεται σε όλο το μεγαλείο της. Τα δέντρα και τα ζώα ζουν μαζί ευτυχισμένα σε ένα περιβάλλον απόλυτης αρμονίας μέχρι τη στιγμή που θα επέμβει ο άνθρωπος και θα διαταράξει την πολυπόθητη ισορροπία.

Ισπανία / 83' - 2001

  • 13.00μ.μ.

cid_image016_jpg01CAD013«ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» (A MIDSUMMER DREAM) Των Άνχελ ντε λα Κρουθ, Μανόλο Γκόμες

Στις 23 Ιουνίου - σε όλο τον κόσμο- έχουμε την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του και καλύπτει όλη τη γη με το φως και την ενέργειά του φέρνοντας μεγάλες ημέρες, καλό καιρό και καλές σοδιές..... Ο μύθος λέει ότι κάθε χρόνο αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα, οι άνθρωποι μπορούν να μπουν στη χώρα των παραμυθιών όπου οι νεράιδες και τα ξωτικά θα πραγματοποιήσουν τις κρυφές τους επιθυμίες. Η Έλεν είναι μια σύγχρονη και έξυπνη κοπέλα που δεν πιστεύει στους μύθους. Θα έκανε τα πάντα όμως για να γιατρέψει τον άρρωστο πατέρα της, τον Θησέα. Έτσι ξεκινά την αναζήτηση της Τιτάνια, της Βασίλισσας της Νεραϊδοχώρας. Μαζί της ο Δημήτριος και ο Λύσσανδρος που προσπαθούν να την βοηθήσουν και να κερδίσουν την αγάπη της!!

Ισπανία / 2005-85'

  • 16.00μ.μ.

cid_image017_jpg01CAD013«ΛΙΟ, ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ» (THE STORY OF LEO ) Του Μάριο Κάρμπι

Ο Λίο, απ' όταν ήταν μικρό λιονταράκι, αντιπαθούσε το. κρέας. Έγινε χορτοφάγος! Η κοινωνία των λιονταριών τον εξόρισε εξ' αιτίας της διαφορετικότητάς του, κι από μικρούλης τριγυρνάει μόνος κι έρημος στη ζούγκλα. Εντελώς τυχαία, μια μέρα σώζει τη ζωή της πανέμορφης Αβόρια, της βασίλισσας των ελεφάντων, την ώρα που γεννάει δύο μωρά με τις ουρές τους ενωμένες! Η Αβόρια είναι η «χήρα» του βασιλιά Έλε, ο οποίος έχει δολοφονηθεί με μυστηριώδη τρόπο. Ο Ζάνκο, ένας γιγάντιος και κακότροπος άσπρος ελέφαντας, έχοντας μοναδικό του στόχο να γίνει ο βασιλιάς του κοπαδιού, ζητάει επίμονα από την Αβόρια να τον παντρευτεί. Οι κίνδυνοι παραμονεύουν παντού. Μετά από πολλές ατυχίες, η Αβόρια αποχωρίζεται βίαια από τα μικρά της. Ο Λίο αναλαμβάνει, θέλοντας και μη, τον ρόλο του «πατέρα» και διασχίζουν, με τα πεινασμένα μικρά, τη σαβάνα για να βρουν τη μυθική Γαλακτολίμνη.

Ιταλία 2008, 76'

  • 18.00μ.μ.

cid_image009_jpg01CACF86ALL THE INVICIBLE CHILDREN

Των Εμίρ Κουστουρίτσα, Σπάϊκ Λι, Μέντι Σάρεφ, Κάτια Λόυντ, Ρίντλει Σκοτ, Τζόρνταν Σκοτ και Τζον Γου

7 ταινίες για όλα τα αόρατα παιδιά, σε κάθε γωνιά της γης. Για όλα τα παιδιά του πολέμου, τα παιδιά της πείνας, τα παιδιά της φτώχειας, τα παιδιά της βίας. Και για όλους εμάς που μάθαμε τόσο εύκολα και τόσο καλά, να μη βλέπουμε, να μην ακούμε, να μη θυμόμαστε...

Μια τεράστια παραγωγή, με τη στήριξη της UNICEF, του UN World Food Programme και του Ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών, και τη συμμετοχή 8 σκηνοθετών, που ο καθένας εκπροσωπεί ένα κράτος ή μια περιοχή του πλανήτη μας.

Ο Σπάικ Λη (25η Ωρα) ακολουθεί την 13χρονη Μπλάνκα στο τρομακτικό και αποκαλυπτικό ταξίδι της στα στενά του Μπρούκλιν. Θα ανακαλύψει ότι οι γονείς της είναι ναρκομανείς και η ίδια φορέας του AIDS.

Η Κάτια Λούντ (City of God) υμνεί τη χαρά της ζωής ακόμη κι αν είσαι άστεγο παιδί που μαζεύει σκουπίδια στους δρόμους του Σάο Πάολο. Σπιντάτο γύρισμα, νευρώδες μοντάζ σε μια πλημμύρα από ήχους ντραμς.

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα κυλιέται παραδοσιακά σε τσιγγάνικα λασπόνερα μαζί με τον πιτσιρικά που μόλις αποφυλακίστηκε και οδεύει προς την σκλαβιά του πατέρα του που τον αναγκάζει να κλέβει.

Ο Στέφανο Βενερούζο καταπιάνεται με τα κλεφτρόνια της Νάπολης, ο Μεντί Σαρέφ βουτάει στην κόλαση των εμφυλίων της Αφρικής. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ και η κόρη του Τζόρνταν ξανα-ανακαλύπτουν το νόημα της ζωής και ο Τζον Γου κάνει το πιο τρυφερό παιχνίδι με δύο κοριτσίστικους αντικατοπτρισμούς

Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 13 ετών

2009-128' / Η ταινία προβάλλεται υποτιτλισμένη