Πέμπτη Εποχή: «Ισόπεδη διάβαση»

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζουν ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων Λογοτεχνίας και Μουσικής με τίτλο: "Πέμπτη Εποχή".

Λογοτεχνικά κείμενα της ελληνικής και ευρωπαϊκής δημιουργίας με θεματικό άξονα την παιδική ηλικία,αλλά και ευρύτερα τον μη μετρήσιμο εσωτερικό χρόνο, παρου-σιάζονται μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις·συνθέσεις που ερμηνεύονται ζωντανά από σολίστ της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε την οργανική σχέση των δύο τεχνών (μουσικής και λογοτεχνίας) ,αλλά και να αναδείξουμε μορφές της σύγχρονης πνευματικότητας κι ευαισθησίας.

«Ισόπεδη διάβαση»

Ο Χούλιο Γιαμαθάρες αφηγείται την παράξενη ιστορία ενός φύλακα μιας ισόπεδης διάβασης που επιμένει να εκτελεί την αποστολή του και μετά την κατάργηση της διέλευσης του τρένου.

Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Δημήτρη Τσούκα, φέρνοντας τους απόηχους τρένων που περνούν, αποκαλύπτει την εμμονή του ήρωα που ταυτίζει την αποστολή του με την ίδια του την ύπαρξη.

 

Συντελεστές
Live Electronics/Laptop Performance: Δημήτρης Τσούκας
Τρομπέτα: Δημήτρης Αγάθος
Αφήγηση: Άρης Λεμπεσόπουλος
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010, στις 20:30μ.μ
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ: Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα, Ρωμαϊκή Αγορά, τηλ.: 210 331560
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3605127

 

Λογοτεχνικά κείμενα της ελληνικής και ευρωπαϊκής δημιουργίας με θεματικό άξονα την παιδική ηλικία,αλλά και ευρύτερα τον μη μετρήσιμο εσωτερικό χρόνο, παρου-σιάζονται μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις·συνθέσεις που ερμηνεύονται

ζωντανά από σολίστ της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

 

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε την οργανική σχέση των δύο τεχνών (μουσικής και λογοτεχνίας) ,αλλά και να αναδείξουμε μορφές της σύγχρονης πνευματικότητας κι ευαισθησίας.

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχήσυντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το Artmag System θα σας ενημερώσει για το αν είσαστε ανάμεσα στους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού.