12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ? Εικόνες του 21ου Αιώνα

Το 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα, θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 21 Μαρτίου 2010 στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις αίθουσες ΟΛΥΜΠΙΟΝ, ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ, ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ, ΦΡΙΝΤΑ ΛΙΑΠΠΑ, ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ και στην αίθουσα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αναζητά τις εικόνες της κοινωνικής, ιστορικής, πολιτικής και, πάνω από όλα, ανθρώπινης πραγματικότητας του νέου αιώνα, που λειτουργούν ως εφαλτήριο για περιπετειώδεις κινηματογραφικές περιπλανήσεις.

Για 12η χρονιά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γιορτάζει την απρόβλεπτη, σε διαρκή αναμόρφωση και εγρήγορση, τέχνη του ντοκιμαντέρ. Συνοδοιπόροι του σ? αυτή τη διαδρομή οι ανήσυχοι θεατές που πληθαίνουν χρόνο με το χρόνο. Πέρυσι περισσότεροι από 40.000 θεατές παρακολούθησαν τη διοργάνωση, γεγονός που αποδεικνύει όχι μόνο το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις ταινίες τεκμηρίωσης, αλλά και την επιτυχία του Φεστιβάλ, που κατάφερε πολύ γρήγορα να καθιερωθεί στη συνείδηση επαγγελματιών και κοινού ως ένα από τα σημαντικότερα του χώρου.

Με αθρόα συμμετοχή ταινιών από όλο τον κόσμο, το 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, προτείνει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, ένα κινηματογραφικό ψηφιδωτό με στόχο να κινητοποιήσει, τα ενημερώσει, να συγκινήσει και να ευαισθητοποιεί το κοινό. Συναρπαστικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, αλλά και παράλληλες δράσεις συνθέτουν το φετινό φεστιβάλ, στο πλαίσιο των ενοτήτων Όψεις του Κόσμου, Πορτρέτα, Μικρές Αφηγήσεις, Μουσική.

Στον εν λόγω Φεστιβάλ θα προβληθούν αφιερώματα στον Πολωνό κινηματογραφιστή Κριτόφ Κισλόφσκι, τον Αντρέι Φίντικ δημιουργό ντοκιμαντέρ, καθώς και στον Ολλανδό κινηματογραφιστή που θεωρείται «πατέρας του ντοκιμαντέρ» Γιόρις Ιβενς.

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ παρουσίασαν στη Θεσσαλονίκη ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης και η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη.

news-thessaloniki-documantary-festival

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ πατήστε εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 48 Hour MUSIC Project Πέμπτη Εποχή: "Δωμάτιο Παντού" »