48 Hour MUSIC Project

Το 48 Hour MUSIC Project είναι ο πιο ανατρεπτικός διαγωνισμός μουσικής, που θα «τρέξει» φέτος για πρώτη φορά, από τις 26 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου 2010, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και της ΑΕΠΙ.

Οι νέοι, και όχι μόνο, καλλιτέχνες ή τα συγκροτήματα που θα δηλώσουν υποψηφιότητα θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 48 ώρες για να εμπνευστούν τη μελωδία, να γράψουν τους στίχους, να ενορχηστρώσουν, να ερμηνεύσουν το κομμάτι τους και να παραδώσουν ολοκληρωμένο το μουσικό θέμα που δημιούργησαν στην επιτροπή, προς αξιολόγηση.

Τη νικήτρια ομάδα περιμένει χρηματικό έπαθλο 5.000 ?, δημιουργία music video, δυνατότητα συνεργασίας με γνωστή δισκογραφική εταιρεία, αλλά και ευρεία προβολή της καλλιτεχνικής της δουλειάς. Όμως, ακόμη κι εκείνοι που δεν θα τερματίσουν στις πρώτες θέσεις, θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να κάνουν ευρύτερα γνωστό το ταλέντο τους. Για τις καλύτερες συμμετοχές θα δημιουργηθούν video clips, κατά τη διάρκεια ενός Music Concert που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου, στο Live Stage Metropolis. Τα video clips θα προβληθούν στον κατεξοχήν μουσικό τηλεοπτικό σταθμό, το MAD TV, ενώ ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσει κι ένα συλλεκτικό CD, που θα διατίθεται στο δίκτυο καταστημάτων Metropolis.

Η υποβολή των συμμετοχών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαρτίου 2010.

Οι νικητές θα παρουσιαστούν στις 11 Απριλίου, κατά τη διάρκεια του 48 Hour MUSIC Project Awards Ceremony, στο Live Stage Metropolis, που επίσης στηρίζει το φεστιβάλ.

Την ευθύνη οργάνωσης του φεστιβάλ έχει η Just Productions Inc., τη διεύθυνση παραγωγής ο Christos Siametis και executive producer είναι o Francesco Vitali.

DSC_6849_-__PHOTOGRAPHER_small
Φωτογραφία © Νίκος Δουζίνας

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι:

Ο συνθέτης και μουσικός παραγωγός Νίκος Πατρελάκης, που είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής του διαγωνισμού, η Κα Δήμητρα Γαλάνη, ο Νίκος Μπιτζένης εκπροσωπώντας το συγκρότημα Mikro, και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάκης Μηλάτος. Στην επιτροπή συμμετέχουν ακόμη ο μουσικός παραγωγός και συνθέτης Μάκης Μουράτογλου, καθώς και ο Γιώργος Καρκάνης, Γενικός Διευθυντής του BEST 92.6.

Το 48 Hour MUSIC Project είναι ο πρώτος διαδραστικός μουσικός διαγωνισμός κι επί της ουσίας ένα «παιχνίδι», που θα αναδείξει το πιο δημιουργικό κομμάτι της νέας ελληνικής σκηνής. Ο Νίκος Πατρελάκης τόνισε ότι: «Η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού είναι ότι προάγει την ιδέα της ομαδικότητας, φέρνοντας μαζί νέους ανθρώπους ? επαγγελματίες και ερασιτέχνες, περισσότερο και λιγότερο έμπειρους ?, με μεγάλη αγάπη για την τέχνη τους, οι οποίοι θα συνθέσουν δημιουργικές ομάδες, με πνεύμα ?συνενοχής?».

Η Δήμητρα Γαλάνη, η οποία έχει το συντονισμό της επιτροπής, πολύ χαρακτηριστικά είπε: «Στο όνομα ενός πρωτότυπου μουσικού διαγωνισμού, η κάθε συμμετοχή είναι στην ουσία μία άσκηση, ένα στοίχημα, ένα μουσικό παιχνίδι σε 48 ώρες, με αφετηρία την έμπνευση μιας στιγμής, με κέφι και χωρίς ανταγωνιστική διάθεση ή τη λογική ενός reality show. Είναι μία ευκαιρία να αναδειχθούν νέοι, αξιόλογοι και ταλαντούχοι καλλιτέχνες, δίνοντας μια φρέσκια τροπή στη σύγχρονη ελληνική μουσική πραγματικότητα, που μοιάζει πια έτοιμη να υποδεχθεί την αληθινή και αυθεντική δημιουργία, πέρα από τις προσταγές του life style και της εμπορικότητας, και πιο κοντά σε μία νέα αισθητική με παιδεία, καθώς και στην κουλτούρα της ανεξάρτητης σκηνής. Σήμερα, το να καταφέρει κάποιος να αναδείξει την πηγαία δημιουργία είναι πολιτική τοποθέτηση και κοινωνική επιλογή».

Ρυθμός, ομαδικότητα, συνεργασία, ανατροπή, φρεσκάδα και διάθεση για νέα ακούσματα θα είναι τα συστατικά του 48 Hour MUSIC Project, που έρχεται για να αποδείξει ότι η ελληνική μουσική σκηνή έχει ακόμη πολλά αποθέματα δημιουργικότητας, και ότι το ταλέντο δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με τη βιομηχανία του θεάματος και τα reality shows

 

"Αν πιστεύεις ότι η επόμενη μελωδία θα είναι αυτή της επιτυχίας σου, τότε 48 Hour MUSIC Project? Your music FREEDOM!

Δώσε ρυθμό στα όνειρά σου? Απελευθέρωσε τη μουσική σου!"

Δηλώστε συμμετοχή τώρα! Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην επίσημη ιστοσελίδα του 48 Hour Music Project