Πέμπτη Εποχή: "Δωμάτιο Παντού"

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων και το Ιδρυμα Μελίνα Μερκούρη παρουσιάζουν ένα νέο κύκλο εκδηλώσεων Λογοτεχνίας και Μουσικής με τίτλο: "Πέμπτη Εποχή".

Λογοτεχνικά κείμενα της ελληνικής και ευρωπαϊκής δημιουργίας με θεματικό άξονα την παιδική ηλικία,αλλά και ευρύτερα τον μη μετρήσιμο εσωτερικό χρόνο, παρου-σιάζονται μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις·συνθέσεις που ερμηνεύονται ζωντανά από σολίστ της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε την οργανική σχέση των δύο τεχνών (μουσικής και λογοτεχνίας) ,αλλά και να αναδείξουμε μορφές της σύγχρονης πνευματικότητας κι ευαισθησίας.

«Δωμάτιο Παντού»

Η Μοναξιά, το βάρος των αντικειμένων που συγκρατούν την προσωπική περιπέτεια, η αρχόμενη εκφύλιση της μνήμης, μιά παράξενη αναστροφή με την οικειοποίηση της μνήμης άλλων ανθρώπων γίνονται στο αφήγημα του Γιάννη Ευσταθιάδη «Δωμάτιο Παντού» ο εσωτερικός χώρος όπου ανασαίνει η φωνή της ψυχής ,η μουσική. Η μνήμη ως ταυτότητα της ζωής και η μουσική, μέσα από την πρωτότυπη σύνθεση του Νίκου Πλατύραχου ως φιλέρευνη ακοή μυστικών ή και χαμένων για μας ήχων.

 

Πρωτότυπη μουσική, πιάνο: Νίκος Πλατύραχος
Φλάουτο: Μαριλένα Δωρή
Βιολοντσέλο: Βαγγέλης Νίνα
Αφήγηση: Γιάννης Φέρτης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Τιμή εισιτηρίου: 10Ε

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, Πολυγνώτου 9-11 Πλάκα, Ρωμαϊκή Αγορά, τηλ. 210-3315601

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010, στις 8:30μμ,

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγγέλα Παπαθανασίου, 210-3605127 και 6944-246992

 

Λογοτεχνικά κείμενα της ελληνικής και ευρωπαϊκής δημιουργίας με θεματικό άξονα την παιδική ηλικία,αλλά και ευρύτερα τον μη μετρήσιμο εσωτερικό χρόνο, παρου-σιάζονται μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις·συνθέσεις που ερμηνεύονται

ζωντανά από σολίστ της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

 

Στόχος μας είναι να προβάλλουμε την οργανική σχέση των δύο τεχνών (μουσικής και λογοτεχνίας) ,αλλά και να αναδείξουμε μορφές της σύγχρονης πνευματικότητας κι ευαισθησίας.

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχήσυντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το Artmag System θα σας ενημερώσει για το αν είσαστε ανάμεσα στους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού.