Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου, διοργανώνει –φέτος νωρίτερα στην Ελλάδα λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας– μεγάλο αφιέρωμα στις δύο διεθνείς ντίβες της τζαζ, Έλλα Φιτζέραλντ (1917-1996) και Σάρα Βον (1924 - 1990) στο Café Bazaar, στις 21 Απριλίου και ώρα 9μμ.

Για 3η συνεχή χρονιά χάρη στην φροντίδα του Συλλόγου «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής» και με κεντρική συντονίστρια την Αλεξάνδρα Καλέτσαρη, η Θεσσαλονίκη αφουγκράζεται το ρυθμό ενός παγκόσμιου θεσμού που ξεκίνησε από την Αμερική πριν 6 χρόνια με πρωτεργάτη τον Aμερικανό μουσικό της τζαζ, Χέρμπι Χάνκοκ, κι έχει θεσπιστεί από την UNESCO και το “Thelonious Monk Institute”, ενώ εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες γωνιές του πλανήτη.

Το ξεχωριστό αφιέρωμα στις “Ella + Sarah” θα παρουσιάσει το τρίο του Γρηγόρη Σημαδόπουλου και οι ερμηνεύτριες Βίκυ Αλμαζίδου και Γιούλα Μιχαήλ που με τις αισθαντικές φωνές τους θα δώσουν άρωμα τζαζ σε μια μοναδική ανοιξιάτικη βραδιά Θεσσαλονίκης.

Γενικές Πληροφορίες

  • ΧΩΡΟΣ: Café Bazaar, Παπαμάρκου 34 (πλατεία Άθωνος), Θεσσαλονίκη
  • ΗΜΕΡΑ και ΩΡΑ: Πέμπτη 21 Απριλίου, 21:00 κουπόνι συλλόγου: 5e
  • Τρίο Γρηγόρη Σημαδόπουλου: Γρ. Σημαδόπουλος (πλήκτρα), Αγαμέμνωνας Μάρδας (κοντραμπάσο), Γιάννης Ριμάρεφ (τύμπανα) Guests: Βίκυ Αλμαζίδου, Γιούλα Μιχαήλ (φωνές)
  • Επιμέλεια - Συντονισμός: Αλεξάνδρα Καλέτσαρη (Σύλλογος «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής»)