"Το φεγγάρι, η κιθάρα και το τραγούδι"

"Το φεγγάρι, η κιθάρα και το τραγούδι" "Το φεγγάρι, η κιθάρα και το τραγούδι"

Η Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ο δεξιοτέχνης κιθαριστής Σπύρος Καβαλλιεράτος, θα βρίσκονται στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Κωστή Παλαμά», την Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015, στις 21.00.
Συμμετέχει ο τσελίστας Μιχάλης Πορφύρης.

Ταιριάζοντας την «τελειότητα» της ανθρώπινης φωνής με την «απαλότητα» του ήχου της οκτάχορδης κιθάρας, επέλεξαν να μας ταξιδέψουν δυο διακεκριμένοι μουσικοί σε μια διαδρομή από την Αναγέννηση, στο «Ματωμένο Γάμο» και το «Ρομανθέρο Χιτάνο» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, για να τιμήσουμε τα 90κοστά γενέθλια των δυο μεγάλων μας συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη.

 

 

Πληροφορίες
"Το φεγγάρι, η κιθάρα και το τραγούδι"

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, ώρα 21.00

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Αίθουσα «Κωστή Παλαμά»

Γενική είσοδος: 12 ευρώ.
Διοργάνωση: Enastros

Βιογραφικά Καλλιτεχνών

Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε Δίπλωμα Μονωδίας (τάξη κου Γιώργου Ζερβάνου) από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Domenico Scarlatti στον Πειραιά (τάξη κας Όλγας Μαντζιβή) από όπου και πήρε Πτυχίο Αρμονίας (τάξη κου Ανδρέα Καρμπόνε). Από το 2004 είναι μελος του National Opera Studio (Λονδίνο), στο οποίο ως υπότροφος των Friends of Covent Garden, μελέτησε βασικούς ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου. Από το 2005 είναι μέλος της Accademia di Bel Canto Georg Solti (Τοσκάνη) στην οποία φοίτησε με υποτροφία από το Nando Peretti Foundation. Παρακολούθησε σεμινάρια τελειοποίησης των Ghena Dimitrova, Robert Lloyd, Dennis O'Neil, Kiri Te Kanawa, Helmuth Rilling. Συνεργάστηκε ως σολίστ με Εθνική Λυρική σκηνή, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Ορχήστρα Δωματίου Εθνικής Λυρικής Σκηνής, NΕΡΙΤ, Όπερα Κιέλου-Γερμανία, Όπερες των ζητιάνων, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ραδιοφωνίας Δανίας, OperaLab, Φεστιβάλ Όπερας Αρχαίας Κορίνθου, Όπερα Δωματίου Αθηνών. Έχει ερμηνεύσει ορατόρια, συμφωνικά έργα και ρόλους σε πολλές όπερες όπως Κρητικοπούλα, Ιούλιος Καίσαρας, Νυχτερίδα, Αριάδνη στη Νάξο, Αΐντα, Ρουζάλκα, Μαντάμα Μπαττερφλάυ, Ριγκολέττος, Κάρμεν, Νόρμα, Μαραθών-Σαλαμίς, Άννα Μπολένα, Γυναίκα δίχως σκιά κ.α. Πρωτοεμφανίστηκε σε περιοδεία της Όπερας Glyndebourne της Αγγλίας (GNO)ως Angelina(Cenerentola-Rossini). Πρωταγωνίστησε στην Wien KammerOper ως Costanza(L'isola disabitata-Haydn) και συνεργάστηκε με το Teatro alla Scala (Maria Stuarda-Donizetti,συμπαραγωγή ΜΜΑ). Είναι μόνιμη συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σπύρος Καβαλλιεράτος, κιθαριστής
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι διπλωματούχος κιθαριστής και καθηγητής στο τμήμα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στα Μουσικά Σχολεία της περιφέρειας Θεσσαλίας. Έχει δώσει ρεσιτάλ κιθάρας, με κορυφαία την παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου «Ταξιδεύοντας με τον Τσε» (2010), όπως επίσης και πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου με διάφορους συνδυασμούς (Τρίο Flarchit, κουαρτέτο Συμφ. Νέων Δημ. Λάρισας, κλπ) σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Είναι μέλος των συνόλων: «Ενωδεία», «Brasilentina»(βραζιλιάνικη μουσική) καί «Αυλός» (αναγεννησιακή μουσική). Έχει γράψει μουσική για τέσσερις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας και έχει ηχογραφήσει για την ελληνική δισκογραφία (Γιάννης Ιωάννου, Μανώλης Γαλιάτσος, Δ. Ζερβουδάκης, Μ.Νικολούδης, Μακρινά Ξαδέρφια, κ.α.)