Hirollers

Hirollers Hirollers

Ένα μοναδικό πάρτυ με τους HIROLLERS στο Half Note την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στις 22.30.

Οι HIROLLERS ήταν μια ιδέα του κοντραμπασίστα, τραγουδιστή και συνθέτη Χρήστου Ζώη και βγήκε μέσα από την ανάγκη του να δημιουργήσει ένα μουσικό σχήμα που να καλύπτει τις μουσικές του προτιμήσεις.
Έτσι πίσω στο 2005 άρχισε να μαζεύει γύρω του μουσικούς, γνωστούς στους κύκλους της rock n' roll και jazz ελληνικής μουσικής σκηνής. Μετά από αρκετές πρόβες και αλλαγές μελών κατέληξε στο σημερινό σχήμα. Το όνομα HIROLLERS σημαίνει στην αμερικάνικη αργκό αυτός που ποντάρει μεγάλα ποσά στο καζίνο και γενικά στον τζόγο. Οι μουσικές μας επιρροές είναι κατά μεγάλο βαθμό από την δεκαετία αμέσως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή την δεκαετία των 40's – έως και τις αρχές της δεκαετίας των 50's και τα μουσικά ιδιώματα που εκείνη την εποχή ήταν στη μόδα, δηλαδή swing, jump blues, rhythm n' blues, jive, rhumba κλπ.
Αυτό σημαίνει ότι έχουν φτιαχτεί σε εποχή επανάκαμψης από τον πόλεμο και άρα χαρούμενες, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλη απήχηση και στο ελληνικό κοινό που πάντα διψάει για χορό και διασκέδαση.
Έτσι το κοινό έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνουν με πολλή αγάπη και εμπιστοσύνη, ερχόμενο στα Live τους και αγοράζοντας τους δίσκους τους. Είναι νοσταλγοί της εποχής εκείνης και δεν το κρύβουν. Αυτό το δείχνουν με το ντύσιμό τους, με τα όργανα που παίζουν μουσική (που είναι αν όχι εκείνης της εποχής, τουλάχιστον φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο) αλλά και με την στάση τους στη ζωή.
Το ρυθμικό drum-beat, ο ρυθμός από το κοντραμπάσο, τα κιθαριστικά ριφάκια, τα πιανιστικά ting-a-lings και τα πνευστά σίγουρα θα παρακινήσουν το κοινό για χορό, ακόμα και τους μη χορευτές.

Πληροφορίες
HIROLLERS

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015
Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (τραπέζι)

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note

Ετικέτες