Έκθεση αεροφωτογραφίας του Alp Alper - «Η Τουρκία από τα χίλια πόδια»

«Η Τουρκία από τα χίλια πόδια» «Η Τουρκία από τα χίλια πόδια»

Η IANOS Αίθουσα Τέχνης και το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα διοργανώνουν την έκθεση αεροφωτογραφίας του Τούρκου φωτογράφου Alp Alper, με τίτλο «Η Τουρκία από τα χίλια πόδια», από τις 5-16 Μαΐου 2015.

  • Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Μικρή Άρκτος
  • Επιμέλεια : Ίρις Κριτικού


«HToυρκία από τα 1.000 πόδια» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας του Alp Αlper η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 5-16 Μαΐου 2015. Την έκθεση διοργανώνει το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

H αγάπη του Alp Alper για τη φωτογραφία ξεκίνησε από τα νεανικά του χρόνια και αναζωπυρώθηκε κατά την επαγγελματική σταδιοδρομία του, όταν το 1992 άρχισε να εργάζεται ως επιμελητής πτήσεων των Τουρκικών Αερογραμμών. Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία το 1999, ο Alper συστήνει τον εαυτό του μέσα από το έργο του « Η Τουρκία από τα 1.000 πόδια». Έχειπραγματοποιήσει πλήθος εκθέσεων φωτογραφίας σεΑθήνα, Βαρσοβία, Κέιπ Τάουν, Λονδίνο, Σάο Πάολο, Πεκίνο, Ντούισμπουργκ, Τουλούζη, στην κοινότητα Aussillon στην Νότια Γαλλία και στο Παρίσι.

Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά όπως το Gezi-Traveller, Gurmeκαι UlusyTravelers, ενώ από το 1999 στις συνεργασίες του συμπεριλαμβάνονται και τα ελληνικά περιοδικά CosmosTravel και NationalGeographic. Έχει εκδώσει τρία βιβλία «Η Τουρκία από το 1.000 πόδια", "Dreamscape Τουρκία" και "η Κωνσταντινούπολη στις 4 εποχές".

Έκθεση εικόνων

Alp Alper