Παρουσίαση Έκθεσης Nightshot και Δράσης Open Gallery #2

Nightshot Nightshot

Tο Studio 4 σε συνεργασία με το Ρομάντσο, παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Νightshot σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία. Από τις 21 έως τις 26 Οκτωβρίου 2014.

Η έκθεση Nightshot, αποτελεί την έκτη σε σειρά δράση του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία και παρουσιάζει το έργο δέκα φωτογράφων και graffiti writer από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό τη μορφή υλικού που τεκμηριώνει νυχτερινές ή υπόγειες εικαστικές παρεμβάσεις, σε δημόσια προσβάσιμους χώρους.

Συμμετέχουν οι: Θεόδωρος Μανωλόπουλος, Freddie F., Andreas and the Camera, Barbara Blue, Γιώργος Γκουνέζος, Roots, Viktor, Phil America (US), Taps & Moses (DE).

Καταγράφοντας δράσεις graffiti, υπαίθριες εγκαταστάσεις, performances και εικαστικές παρεμβάσεις, οι δέκα δημιουργοί απεικονίζουν μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα, η οποία είναι συνώνυμη της ενέργειας, της έκφρασης, της παραβατικότητας, του ρίσκου, της δημιουργίας και της διεξόδου.

Οι διαφορετικές φωτογραφικές προσεγγίσεις, σε συνδυασμό με τις άλλοτε κοινές και ενίοτε διαφορετικές θεματικές επιλογές, δημιουργούν έναν ανοιχτό διάλογο, στον οποίο το νυχτερινό στοιχείο καθιστά ορατές τις συνθήκες πραγματοποίησης των εικαστικών δράσεων, θέτοντας ερωτήματα ιδιοκτησίας, ελεύθερης βούλησης, αλληλοσεβασμού και συμβίωσης.

Εγκαίνια: Τρίτη 21/10, 20.00 - 23.00
(Είσοδος Ελεύθερη)
Διάρκεια: Τετάρτη 22/10 - Κυριακή 26/10/2014, 20.00 - 23.00

Ρομάντσο Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα 105 52 • www.romantso.gr
Είσοδος Ελεύθερη

Το Studio 4 παρουσιάζει τη δεύτερη σε σειρά δράση του προγράμματος τοιχογραφιών Open Gallery, στις 18 Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία.

Το πρόγραμμα Οpen Gallery αποσκοπεί στην αρμονική ένταξη της δημόσιας τέχνης στο πολεοδομικό περιβάλλον, στην δημιουργία κοινωνικού οφέλους, στην αναβάθμιση του κτιρίου και, συνάμα, του αστικού τοπίου και στην συντήρηση των νέων ή των υφιστάμενων τοιχογραφιών και συγκεκριμένων έργων graffiti, τα οποία –για πρακτικούς κυρίως λόγους– είναι αναντικατάστατα.

Πρόκειται για δύο graffiti που δημιουργήθηκαν από τον graffiti artist Barns (1985-2008) μεταξύ των ετών 2006-2007 και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, στην περιοχή του Ψυρρή. Τα δύο graffiti έχουν ιστορική αξία και χρήζουν συντήρησης, παρ' όλο που για την επταετή "ηλικία" τους, βρίσκονται σε αρκετά ικανοποιητική κατάσταση, λαμβάνοντας υπόψιν τον εφήμερο χαρακτήρα τόσο του graffiti, όσο και κάθε υπαίθριου έργου τέχνης. Οι επεμβάσεις διάσωσης των δύο "Βarns", θα γίνουν από τον graffiti writer και tattoo artist Raiden με την τεχνική της επιζωγράφισης, η οποία ίσως αποτελεί τη μοναδική τεχνική που εφαρμόζεται από τους ίδιους τους δημιουργούς, σε περιπτώσεις που επεμβαίνουν στην όποια αλλοίωση ή φθορά μπορεί να έχει υποστεί κάποιο έργο τους από την επικόλληση αφισών, την επιγραφή συνθημάτων, από χρονικά αίτια, ή ακόμα και από άλλα graffiti ή tags.

H δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, μεταξύ των ωρών 17.00 – 19.00 και είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Στην τρίτη σε σειρά δράση του προγράμματος τοιχογραφιών Open Gallery,
συμμετέχει ο D!, o oποίος δημιουργεί μια τοιχογραφία μεγάλης κλίμακας στην "τυφλή" όψη ενός σχολικού κτηρίου στην Ηλιούπολη.

Οpen Gallery #2a • Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα 105 53 (Ψυρρή) • Σάββατο 18/10, 17.00 – 18.00
Οpen Gallery #2b • Επίκουρου 16, Αθήνα 105 53 (Ψυρρή) • Σάββατο 18/10, 18.00 – 19.00

Το Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης υλοποιείται από το Studio 4 με τη συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη, της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και του Ρομάντσο, σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Συντονιστείτε στο www.publicartfestival.gr και ακολουθήστε το Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Πολυμορφία και τις δράσεις του στο facebook ή το twitter.