Ο Εικαστικός Κύκλος στην Art Athina

Ο Εικαστικός Κύκλος, για πέμπτη χρονιά, συμμετέχει στην 19η Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως και τις 18 Μαΐου 2014 στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo), με τους καλλιτέχνες, Κώστα Ι. Σπυριούνη στη ζωγραφική και Στέλιο Γαβαλά στη γλυπτική - εγκατάσταση.

Με τον τίτλο «Θάλασσες του πρωϊού», ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα λάδια σε λινό των τριών τελευταίων χρόνων. Ο Γιώργος Τουρκοβασίλης στο κείμενό του σημειώνει, «...ο Κώστας Ι. Σπυριούνης μ' ένα μαγικό τρόπο, αφαιρώντας χρώμα και σεβόμενος το σχέδιο, πετυχαίνει στα έργα του βαθύτερη και πνευματικότερη αφαίρεση από έναν ανεικονικό πίνακα, που διαλύει τελείως τις μορφές...».
Στην σειρά έργων με τον τίτλο «Ουτοπία - Keep Dreaming», οι σκάλες του Στέλιου Γαβαλά σύμφωνα με τον ιστορικό τέχνης Γιάννη Κολοκοτρώνη «...είναι το μεταφορικό μέσον για την ταξιδιωτική μυθοπλασία και το σύννεφο, ένας διαρκής μεταβαλλόμενος αχαρτογράφητος τόπος ονείρων [...] το οπτικό παιχνίδι ανάμεσα στην μεταλλική κατασκευή και το μαλακό βαμβάκι συνθέτουν εξαιρετικής ποιότητας αντιθέσεις, εναλλαγές και εντάσεις για μια αισιόδοξη ποιητική πορεία ανόδου και συνέχειας».

ART ATHINA

ΔΙΑΡΚΕΙΑ & ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πέμπτη 15 Μαΐου: 19:00 - 22:30, Εγκαίνια (Είσοδος μόνο με πρόσκληση)
Παρασκευή 16 Μαΐου: 14:00 - 21:00
Σάββατο 17 Μαΐου: 12:00 - 21:00
Κυριακή 18 Μαΐου: 12:00 - 21:00

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ - ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ G4

Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo)
Ολυμπιακά Ακίνητα, Μωραϊτίνη 2, 175 61, Π. Φάληρο (Δέλτα Φαλήρου)
Το κλειστό Φαλήρου διαθέτει δωρεάν parking.