«Ελισάβετ - Η ανθρώπινη μορφή των αγίων»

Αφίσα, «Ελισάβετ - Η ανθρώπινη μορφή των αγίων» Αφίσα, «Ελισάβετ - Η ανθρώπινη μορφή των αγίων»

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 την έκθεση Αγιογραφίας της ποιήτριας και ηθοποιού Κικής Μαυρίδου με τίτλο «ΕΛΙΣΑΒΕΤ - Η ανθρώπινη μορφή των Αγίων».

Αγιογραφίες πάνω σε ξύλο αλλά και σε καμβά διαφόρων διαστάσεων. Τα υλικά που χρησιμοποιεί η ζωγράφος είναι ακρυλικά χρώματα.
Αυτοδίδακτη στην ζωγραφική η Κική Μαυρίδου, ασχολείται με την αγιογραφία τα τελευταία δυόμιση χρόνια.
Η έκθεση φέρει το όνομα της μητέρας της, Ελισάβετ, που έφυγε πρόωρα από την ζωή και ήταν η αιτία της ενασχόλησης της με το συγκεκριμένο είδος τέχνης.

Σημείωμα της Κικής Μαυρίδου για την έκθεση...

''Οι αγιογραφίες μου επικεντρώνονται κυρίως στο πρόσωπο και στην ''ανθρώπινη'' μορφή των αγίων. Κρατούν μεν το σχήμα αλλά όχι την τεχνική της βυζαντινής αγιογραφίας. Δεν υπάρχει καμία αυστηρή γραμμή, τίποτα που να παραπέμπει σε κανόνες και λογική.
Οι αγίοι μου είναι προσιτοί. Οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Απλές μορφές που ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Αυτό που με κόπο μπορεί να κάνει ο καθένας μας, να ξεπεράσει τα όρια του μέσα από την πίστη, απ' όπου κι αν πηγάζει, όπου κι αν απευθύνεται.
Οι θείες μορφές των έργων μου επιδιώκω να δίνουν την αίσθηση ότι πλησιάζουν, συνομιλούν, ακούν και συναισθάνονται τους ανθρώπους που τις επικαλούνται, να δίνουν την ελπίδα της μεσολάβησης και ίσως του θαύματος.
Ο Θεός μου δεν είναι τιμωρός, αλλά δεν είναι και αθώος. Ένας Θεός που εφηύρε τα ''λάθη'' δεν μπορεί να μην έχει υποπέσει σε αυτά..''

Κική ΜαυρίδουΚική Μαυρίδου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κική Μαυρίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Έζησε εκεί, στην Κομοτηνή και στο Wiesbaden της Γερμανίας ενώ από το 2002 είναι κάτοικος Αθηνών.
Σπούδασε Θέατρο και υποκριτική στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο Εργαστήρι Πειραματικής σκηνής της Τέχνης Θεσ/νίκης και στη Νομική Σχολή Κομοτηνής.

Ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη συμμετείχε στις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής: ''Η Αλίκη όχι στη χώρα των θαυμάτων'' Ν. Φο-Φ. Ράμε (σκην. Δ. Παπασταμάτης.), ''Το Έπος του Βασιλιά Υμπύ'' Π. Μάρκαρη (σκην. Δημ.Παπασταμάτης) και στην Πειραματική Σκηνή:''Φτερά Μπεκάτσας'' του Θανάση Βαλτινού (σκην. Πέτρ. Ζηβανού), ''Η νύχτα των δολοφόνων'' του Χοσέ Τριάνα (σκην. Β.Οικονόμου), ''Έψιλον, όπως Έρωτας'' της ίδιας (σκην. Β. Οικονόμου) και στον ''ΜΥΛΟ'' Θες/νίκης. Έκανε παραστάσεις με την ομάδα Menestrelli και με τον ποντιακό σύλλογο Wiesbaden Γερμανίας. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: ''Αιδίων Μονόλογοι'' (ιβ. Ενσλερ), και ''Εβραία'' (Μπ. Μπρεχτ) καθώς είχε και τη σκηνοθετική επιμέλεια του μουσικού προγράμματος της Κρινιώς Νικολάου (Zoom 2005). Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Δ. Καρατζιά στον Πολυχώρο Vault στις παραστάσεις Η μαμά μου Ποτέ δεν Πεθαίνει της Claire Castillon (σεζόν 2011-12, 2012-13) και Πνιγμονή (Βασισμένη στο σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα του F.G.Lorca) και τα δύο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.

Πριν 3 χρόνια εξέδωσε την ποιητική της συλλογή "Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο", η οποία εξαντλήθηκε από τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας της, ενώ το 2014 θα κυκλοφορήσει η επόμενη με την συμμετοχή διάφορων καλλιτεχνών όπως της Ν. Μποφίλιου, Λ. Φωτοπούλου, Γ. Ξανθούλη, Σ. Ορνεράκη, Μ. Κανά και άλλων...

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες
«ΕΛΙΣΑΒΕΤ - Η ανθρώπινη μορφή των αγίων»
στον Πολυχώρο Vault
Έκθεση Αγιογραφίας

Εγκαίνια Έκθεσης Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 21:30

Έναρξη έκθεσης: Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014
Καθημερινά 19:00 - 23:00 από 3 έως 28 Φεβρουαρίου 2014
Είσοδος Ελεύθερη

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Έκθεση εικόνων

Άγιος Νεκτάριος ξύλο(καστανιά) 45x55, ακρυλικάΆγιος Νικόλαος ξύλο (καστανιά) 42x22, ακρυλικάΆγιος Λουκάς ο Ιατρός ξύλο (καστανιά) 45x55, ακρυλικάΠαναγία Ελευθερώτρια Ξύλο (καστανιά) 38x22 , ακρυλικά