Eπίδειξη body painting από την Ελισάβετ Πέτρου @ Myro Gallery

Στο πλαίσιο που συνιστά η κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάσταση που βιώνουμε και σε διάλογο με την έκθεση της Greek Marble Initiative η γνωστή Αθηναία body painter Ελισάβετ Πέτρου, στα εγκαίνια της έκθεσης την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014, θα μεταμορφώσει ενώπιον του κοινού έναν άντρα και μία γυναίκα σε ζωντανά αγάλματα.

"Αυτά τα δυο αγάλματα - άνθρωποι, εμπνεόμενη από την ώριμη αρχαϊκή περίοδο και έχοντας ως πρότυπο τον Κούρο εν Προμάχοις για τον άνδρα και το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς του 5 ου αιώνα π.χ. για την γυναίκα, θα αναπαριστούν δυο κλασσικά πρότυπα μνημειώδους άξιας της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης Ελλάδας και τα όποια θα τα εντάξω στο σήμερα. Τα δυο αγάλματα-άνθρωποι θα είναι στατικά και ανέκφραστα. Αφού τους αποδώσω τους τόνους και την ύφη του μάρμαρου θα σχηματίσω πάνω τους ραΐσματα τα όποια θα αιμορραγούν σε λευκό. Με αυτό τον τρόπο θέλω να δηλώσω πως δυο σύμβολα ιστορικής σημασίας για την χωρά μας θρηνούν τη σημερινή κατάσταση την όποια βιώνουμε καθημερινά και μέσα από τον κατακερματισμού της εικόνας αντικατοπτρίζεται το δυσμενές παρόν που ζούμε. Επίσης μέσα από τον συνδυασμό ενός άψυχου αγάλματος και ενός ζωντανού όντος (άνθρωπος) θέλω να συνδέσω και να δημιουργήσω μια αντίφαση, δηλαδή αφενός θα αντικρίζεις ένα άψυχο , στατικό άγαλμα το όποιο έχει υπάρξει σύμβολο εξουσίας ,θρησκείας, κοινωνικής αναφοράς και προσφοράς προς κάτι ανώτερο αφετέρου πίσω από αυτό υπάρχει ένας άνθρωπος σκεπτόμενος ,μετατρέποντας τον σε άψυχο άγαλμα , του αφαιρώ τον λόγο την ελευθερία απόψεων και σκέψεων και κατά μια έννοια τον φιμώνω. Μέσω της αιμορραγίας που δημιουργείται δηλώνει τον πόνο που νιώθουμε σήμερα ,διαμαρτύρεται σιωπηλά και συμπάσχει με τα δεινά όλου του κόσμου τα όποια προκλήθηκαν από την πολιτική-οικονομική κατάσταση της χώρας μας και κατ επέκταση όλου του κόσμου".

IMG 5624COV

Σύντομο βιογραφικό

Η Ελισάβετ Πέτρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992, φοίτησε στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και στην συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια με καταξιωμένους make-up artists (beauty make-up με τον Γ. Μαρκετάκη και Γ. Κεραμίδα και Special Εffects με τους αδελφούς Αλαχούζους). Συμμετείχε στην ομάδα του make-up στην εβδομάδα μόδας (x-clusive designers Athens week spring/summer 2012), ως make-up artist σε ταινίες μικρού μήκους("η υιοθεσια" του Χρήστου Βενατσάνου και "boy story" του Θανάση Αγγελόπουλου),σε θεατρικές παραστάσεις (Μήδεια και Ιάσονας, στο Θεατρο Καισαριανής), σε φωτογραφήσεις μόδας με γνωστούς φωτογράφους (Κatja Κat, Σπύρος Αγιαννίτης, Georgina Staikou, Χαρούλα Σταματιάδου, κ.α.) και σε video clips καλλιτεχνών. Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της στο bodypainting σε events των καταστημάτων Sephora και σε θεματικά events και fashion shows διαφόρων clubs, ενώ το 2013 συνεργάστηκε με τον ζωγράφο Νικό Βαβατση συνδυάζοντας τις εικαστικές τέχνες με το μακιγιαζ.

 

Η δράση θα λάβει χώρα παράλληλα με τα εγκαίνια 3 εκθέσεων στους χώρους που συναποτελούν την Myrό Gallery και θα διαρκέσει 4 ώρες, ξεκινώντας στις 19.00 και καταλήγοντας στις 23.00.