Έκθεση φωτογραφίας "Στάση μουσείο"


Επόμενη στάση.... «Στάση Μουσείο»

Μουσείο

Ένας χώρος αφιερωμένος στις Μούσες...

Ένα καταφύγιο τέχνης...

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο


Τουριστικό σημείο αναφοράς, φύλακας πολιτιστικής κληρονομιάς, συλλέκτης αναμνήσεων.. Ένα αρχιτεκτονικό επιβλητικό δημιούργημα εκ εξωτερικής όψεως, ένας ίσως «αινιγματικός» για αρκετούς κατοίκους της πόλης εσωτερικός δαίδαλος και ένας περιβάλλων χώρος γεμάτος εικόνες του χθες και του σήμερα.. Στέκεται και περιμένει, τον επόμενο εξερευνητή του , την επόμενη ερευνητική ,δειλή, σαστισμένη, αδιάφορη, έκθαμβη, σκεπτική ίσως και αθώα ματιά...σε μια στιγμιαία στάση μπροστά στην είσοδο του
IMG 31052012_223831Χρειάστηκε μια ιδέα , πολύ δουλειά πολλά φωτογραφικά «κλικ», μέχρι οι άνθρωποι που ζουν δίπλα στην πολιτιστική αυτή έμπνευση της οδού Πατησίων , να αποκαλύψουν μέσα από τις εκφράσεις των προσώπων τους, την σχέση τους με το χωροχρόνο και τις συνθήκες του καθημερινού «ζειν»

Πίσω από τους φωτογραφικούς τους φακούς. η Άννα- Μαρία Χατζηστεφάνου και ο Φώτης Πλέγας ξεκλείδωσαν χαρακτηριστικά προσώπων και ανέδειξαν στο φόντο των φωτογραφιών τους ως πρωταγωνιστή της έμπνευσης το Μουσείο.
IMG 31052012_223810_copy
Διάλογος «ύλης» και «ψυχής», «Μουσείου» και «ανθρώπων». Στόχος εξ αρχής ή δώρο της φωτογραφικής τέχνης στους υπηρέτες της;

Α.Μ.Χ: Διάλογος ανθρώπων με το περιβάλλον,(εδώ το μουσείο) η φωτογραφική μηχανή στο ρόλο ενός εργαλείου καταγραφής αυτού του διαλόγου.
Φ.Π.: Ο διάλογος περιβαλλοντος και φωτογραφιζόμενου ειναι αναπόσπαστο κομματι ενος πορτραίτου. Η φωτογραφία βοήθησε στη συνομιλία αυτή.

«Φωτογραφίες στο Μουσείο» ή «φωτογραφίες για το Μουσείο»;;

Α.Μ.Χ:Φωτογραφίες στο Μουσείο.
Φ.Π.:Φωτογραφίες στο Μουσείο για το Μουσείο.
mouseio a
Η έκθεση φωτογραφίας «Στάση Μουσείο» των Φώτη Πλέγα και Άννας –Μαρίας Χατζηστεφάνου θα βρίσκεται σε διάθεση θέασης έως Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 , στο Αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.