"Ave Maya" Gala Mπαλέτου αφιερωμένο στη θρυλική μπαλαρίνα Maya Plisetskaya

"Ave Maya" "Ave Maya"

"Ave Maya" Gala Mπαλέτου αφιερωμένο στη θρυλική μπαλαρίνα Maya Plisetskaya. ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ θα λάμψουν στη σκηνή του ΩΔΕΙΟΥ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 21.00 για να τιμήσουν την μεγαλύτερη χορεύτρια του αιώνα μας, την μπαλαρίνα μύθο την MAYA PLISETSKAYA.

Το Gala Mπαλέτου, που είναι αφιερωμένο στην σπουδαία αυτή καλλιτέχνη έχει τίτλο : «AVE MAYA». Την επιλογή των χορευτών – όλοι τους principal dancers των μεγαλύτερων μπαλέτων του κόσμου – έκανε η ίδια η Maya Plisetskaya και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα και ρόλους στους οποίους η Maya έχει γράψει ιστορία ερμηνεύοντάς τους όπως: Δον Κιχώτης – Ραϊμόντα – Καρυοθραύστης – Ωραία Κοιμωμένη – Μαύρος Κύκνος – Ρωμαίος και Ιουλιέτα – Μανόν – Κουρσάρος – Κάρμεν.

Συμμετέχουν principal dancers από τα:
MARIINSKY BALLET THEATRE
• Vladimir Shklyarov

ROYAL BALLET – COVENT GARDEN
• Marianela Nunez
• Roberta Marquez
• Thiago Soares

ENGLISH NATIONAL BALLET
• Alina Cojocaru
• Arionel Vargas

BOLSHOI BALLET THEATRE
• Anastasia Stashkevich
• Vyacheslav Lopatin

BALLET NACIONAL DE ESPANA
• Sergio Bernal

ROYAL DANISH BALLET
• Gudrun Bojesen
• Ulrik Birkkjaer

NEW YORK CITY BALLET
• Ana Sophia Scheller

Την εκδήλωση θα λαμπρύνει με την παρουσία της, η σπουδαία αυτή χορεύτρια συμμετέχοντας στον εορτασμό των 90ων γενεθλίων της.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τους λάτρεις του μπαλέτου από το να παρακολουθούν μαζί με την θρυλική μπαλαρίνα Maya Plisetskaya μια παράσταση χορού αφιερωμένη σ' αυτήν, αλλά δεν υπάρχει και μεγαλύτερη τιμή για τους χορευτές και τις χορεύτριες να συμμετέχουν σ' ένα gala προς τιμήν της μυθικής θεάς του χορού χορεύοντας μπροστά της, γνωρίζοντας ότι η ίδια τους επέλεξε γι' αυτή την βραδιά.

Για τον λόγο αυτό, αλλά και για να τιμήσουμε την απόλυτη prima μπαλαρίνα, η σκηνή του Ηρωδείου θα φιλοξενήσει το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου τα πιο διάσημα ονόματα του μπαλέτου και για μια μόνο νύχτα η Αθήνα θα μετατραπεί σε μητρόπολη του χορού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να χάσει κανείς αυτή την μοναδική βραδιά, αυτό το Gala, για να μπορεί περήφανα να λέει «ήμουν κι εγώ εκεί» παρέα με το ιερό φαινόμενο του χορού την Maya Plisetskaya κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στο ωραιότερο θέατρο του κόσμου. AVE MAYA.

Στην Maya Plisetskaya έχει απονεμηθεί ο κορυφαίος τίτλος της «Απόλυτης Πρώτης Χορεύτριας» και όπως αναφέρουν οι Financial Times « Η Maya ήταν και είναι ακόμα και σήμερα μια σταρ, ένα Ιερό Τέρας του μπαλέτου, η τέλεια επιτομή για τη θεατρική δόξα, ένα φωτεινό λαμπερό ορόσημο σ' ένα κόσμο που όλο και περισσότερο λείπουν τα μεγάλα ταλέντα, μια ομορφιά στο κόσμο της γοητείας του μπαλέτου. AVE MAYA».

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΓΙΑΣ ΠΛΙΣΕΤΣΚΑΓΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΛΑ ΜΠΑΛΕΤΟΥ "AVE MAYA"

Χαίρομαι πολύ που σε λίγες μέρες θα συναντήσω το ελληνικό κοινό στην Αθήνα, σ' ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία του πολιτισμού μας, το Ηρώδειο.
Η Αθήνα για μένα είναι στενά συνδεδεμένη με την χορευτική μου ιστορία, αφού εδώ έχω χορέψει μεταξύ άλλων και τον "Θάνατο του κύκνου" σήμα κατατεθέν της καριέρας μου.
Είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη γι' αυτό το μεγάλο gala προς τιμήν μου στις 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο που θα μου προσφέρουν οι εκπληκτικοί χορευτές που συμμετέχουν και θα απολαύσουν οι θεατές αυτής της βραδιάς.

Σας περιμένω και σας ευχαριστώ,
Maya Plisetskaya

Πληροφορίες
«AVE MAYA»
Gala Μπαλέτου αφιερωμένο στη θρυλική μπαλαρίνα Maya Plisetskaya
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
Διακεκριμένη Ζώνη: 80 €
A΄ Ζώνη: 68 €
Β΄ Ζώνη: 55 €
Γ΄ Ζώνη: 42 €
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
Δ΄ Ζώνη: 25 €
Ε΄ Ζώνη: 15 € (Φοιτητικά – Ανέργων – Πολυτέκνων – ΑΜΕΑ)

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Στα ταμεία της Ticket Services: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου)
Στα καταστήματα PUBLIC σε όλη την Ελλάδα

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΛΒΑ τηλ.: 210 6728080 www.elvaevents.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr

Έκθεση εικόνων

Anastasia Stashkevich, Vyacheslav LopatinGudrun BojesenMarianela Nunez, Thiago  SoaresMaya PlisetskayaSergio BernalVladimir ShklyarovArionel Vargas, Roberta MarquezAlina CojocaruAna Sophia Scheller
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Caveman» του Rob Becker Ballet Flamenco Sara Baras »

1 σχόλιο

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια