«Κόλχαας»

Κόλχαας Κόλχαας

Στον πολυχώρο πολιτισμού «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» παρατείνονται μετά το Πάσχα και για κάθε Τρίτη στις 21:00, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, οι παραστάσεις του έργου «ΚΟΛΧΑΑΣ» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, σε σκηνοθεσία και απόδοση Νίκου Αλεξίου.

Ο μονόλογος, βασισμένος στο αφήγημα «Μιχαήλ Κόλχαας» του Heinrich von Kleist, αναφέρεται σε μια πραγματική ιστορία που συνέβη στη Γερμανία του 1500. Ο Κόλχαας, έμπορος αλόγων, πέφτει θύμα μιας αδικίας εκ μέρους ενός κοινωνικά ισχυρού άρχοντα. Η αποτυχία των προσπαθειών του να δικαιωθεί μέσω του Νόμου της Πολιτείας πυροδοτεί μέσα του ένα μηχανισμό βίας όλο και πιο αιματηρής και ανεξέλεγκτης, αλλά πάντα στο όνομα της διεκδίκησης ενός ιδεώδους φυσικού δικαίου.

Το τέλος του, ο θάνατος στην αγχόνη, τον μετατρέπει από ηττημένο σε έναν ήρωα που συνειδητοποίησε ότι τη δικαιοσύνη δεν τη φέρνει το κόκκινο της φωτιάς και του αίματος, αλλά η εσωτερική γαλήνη που κατακτιέται με την υπεράσπιση ενός πιστεύω, για το οποίο κανείς είναι έτοιμος να θυσιαστεί με τιμή, αξιοπρέπεια και ανάληψη της προσωπικής του ευθύνης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Μετάφραση, σκηνοθεσία, απόδοση: Νίκος Αλεξίου
  • Μουσική: Χρήστος Ξενάκης
  • Επιμέλεια παραγωγής: Νίκος Καμτσής

Ερμηνεύει ο Νίκος Αλεξίου

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«ΚΟΛΧΑΑΣ»
Του Χάινριχ Φον Κλάιστ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Κάθε Τρίτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος: 15€
Φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών : 10€
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά, χωρίς διάλειμμα

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr

Πληροφορίες – κρατήσεις: Πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» 210 8613739
*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.