«Έρως: Η ενθύμησις ενός διαλόγου»

Έρως: Η ενθύμησις ενός διαλόγου Έρως: Η ενθύμησις ενός διαλόγου

Στον πολυχώρο πολιτισμού «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» παρατείνονται μετά το Πάσχα και για κάθε Τετάρτη στις 21:00, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, οι παραστάσεις του έργου «ΕΡΩΣ: Η ενθύμησις ενός διαλόγου», εμπνευσμένo από τους διαλόγους Σωκράτους και Διοτίμας του πλατωνικού Συμποσίου, σε δραματουργική επεξεργασία και κείμενα διαλόγων Χρυσάνθης Κορνηλίου, με τους Μαρία Αλιφέρη και Νίκο Αλεξίου.

Μέσα από έναν καθημερινό διάλογο «μαιευτικού» χαρακτήρα το θέμα διαπραγματεύεται τον έρωτα στη φυσική και μεταφυσική του διάσταση.
Διανθισμένη η παράσταση με σκηνές τραγωδίας, που τεκμηριώνουν την πλατωνική θεώρηση, επιχειρεί να εισδύσει στο χώρο των ιδεών μέσα από την «ενθύμηση» και να προκαλέσει στον θεατή την ανάμνηση – βίωση του ιδεώδους.

Στη διάρκεια της παράστασης ανιχνεύονται ερωτήματα όπως:
Τι ξέρουμε για τον έρωτα και τι είναι αυτό που ερωτευόμαστε;
Πόσο μακριά ή κοντά είμαστε από την γνώση αυτή και γιατί;
Πώς η γνώση αυτή παύει να είναι θεωρία και γίνεται συναίσθηση μέσα από την καθημερινή μας πραγματικότητα;
Και πόσο τότε καθίσταται καθαρτική και λυτρωτική;

Οι ηθοποιοί που αποδίδουν τον διάλογο μπορεί να είναι ο καθένας από μας που διερωτάται, που στοχάζεται και που διαπιστώνει. Ο διάλογος γεννιέται και εξελίσσεται με ένα τρόπο απλό και καθημερινό που φέρνει στην επιφάνεια τη δικά μας εμπειρία. Με την έννοια αυτή η ιστορικότητα του θέματος υποχωρεί σε δεύτερο πλάνο, ενώ σε πρώτο πλάνο επικρατεί η διαχρονικότητα του θέματος.

Συντελεστές:

  • Δραματουργική επεξεργασία και κείμενα διαλόγων: Χρυσάνθη Κορνηλίου
  • Σκηνικά: Όμηρος Κοσμίδης, Ρόζα Οικονόμου
  • Τεχνική υποστήριξη : Γιώργος Στούπης

Ηθοποιοί: Μαρία Αλιφέρη, Νίκος Αλεξίου

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«ΕΡΩΣ: Η ενθύμησις ενός διαλόγου»
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ
ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κάθε Τετάρτη στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων :
Γενική είσοδος : 15€
Μειωμένο : 10€ (φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών)
Διάρκεια : 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Σωτήριον Πάθος» «Κόλχαας» »