Το Θέατρο του Νέου Κόσμου υποδέχεται τον Ντέννις Κέλλυ

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, υποδέχεται στην Αθήνα τον Ντέννις Κέλλυ, έναν από τους σημαντικότερους νέους Βρετανούς θεατρικούς συγγραφείς, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα από τις 9 ως τις 11 Φεβρουαρίου, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση των θεατρικών του έργων Ορφανά και DNA στην Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Κέλλυ θα παρακολουθήσει την παράσταση του έργου Ορφανά την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου το βράδυ, ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου και ανοιχτή συζήτηση. Ο Κέλλυ θα συνομιλήσει με επαγγελματίες και ειδικούς από το χώρο του θεάτρου και της εκπαίδευσης, αλλά και με το κοινό. Την Παρασκευή το πρωί ο Κέλλυ θα δει το DNA και θα συνομιλήσει με μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου μετά την παράσταση.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 - Θέατρο του Νέου Κόσμου

17:30 Συνέντευξη Τύπου

18:00 Ανοιχτή συζήτηση.

Συντονισμός συζήτησης: Ιλειάνα Δημάδη, θεατρολόγος - κριτικός θεάτρου

Είσοδος ελεύθερη / Θα υπάρχει μετάφραση στα ελληνικά

Ο Ντέννις Κέλλυ θα υπογράψει το πρόγραμμα που περιέχει το έργο Ορφανά για τους θεατές που το επιθυμούν.

Ο συγγραφέας

Γεννημένος το 1970, Ο Ντέννις Κέλλυ ανήκει σε μια γενιά νέων δημιουργών που παρουσιάζουν έργα τολμηρά, προσεγγίζοντας σύγχρονα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα και καταστάσεις: το ρατσισμό, τη ξενοφοβία, τη βία, την εφηβική παραβατικότητα, την τρομοκρατία.

Ο Κέλλυ έκανε το συγγραφικό του ντεμπούτο το 2003 σε ηλικία 33 ετών. Έκτοτε, καθιερώθηκε πολύ γρήγορα ως ένας από τους πιο ταλαντούχους και σημαντικούς συγγραφείς της νέας γενιάς, κερδίζοντας σειρά διακρίσεων και βραβείων, ενώ τα έργα του έχουν παρουσιαστεί στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της Βρετανίας (National Theatre, Royal Shakespeare Company, Traverse Theatre, Young Vic, Donmar Warehouse, Battersea Arts Centre, Arcola Theatre κ.α.).

Έργα του έχουν επίσης παρουσιαστεί στη Ρωσία, τις Η.Π.Α., τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Σλοβακία, την Ιρλανδία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και αλλού.

 

Πληροφορίες:

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα (Απέναντι από το κτίριο του ΦΙΞ από την πλευρά της Καλλιρρόης)

Στάση Μετρό-Τραμ «Συγγρού-Φιξ»

Τηλέφωνο: 210 9212900