Art4all festival

Έκθεση απο 33 δημιουργούς, βραβευμένες ταινίες από 2 Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ - Πάτρας και Θεσσαλονίκης- , εξαιρετικά DJ set με αναγνωρισμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJ, σπάνια ντοκιμαντέρ για τις Τέχνες, υλικό συνεντεύξεων και μικρού μήκους ταινίες και βέβαια για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ντοκιμαντέρ για την Κινηματογραφική μουσική και την πορεία του Maurice Jarre! H είσοδος είναι Ελεύθερη και η μεγαλύτερη κοινότητα Ελλήνων δημιουργών σας περιμένει για να γιορτάσετε μαζί τα 3 χρόνια της δράσης της.

Το Nouvelle Decadence λειτουργεί στον κήπο της KALASHNIKOV, σε ένα παλιό κτήριο του προπερασμένου αιώνα, στην Εμμανουήλ Μπενάκη 87 (Πρώην οδό Προαστείου) στα Εξάρχεια, από την άλλη πλευρά του λόφου όπου λειτουργούσε το παλιό DECADENCE που έκλεισε. Διαθέτει κήπο, δύο ορόφους, δύο stage, σοφίτα και φιλοξενεί εικαστικές εκθέσεις, cafe-bar, μουσική σκηνή, παρουσιάσεις βιβλίων, δίσκων κ.α.

Τα μέλη της ιστοσελίδας θα παρουσιάσουν την δουλειά τους σε μια 4ήμερη γιορτή όπου εικαστικά, φωτογραφία, κόσμημα και γλυπτική συναντώνται, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα ποικίλο και ενδιαφέρον πρόγραμμα για τον επισκέπτη. Τα εγκαίνια του event θα γίνουν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 στις 08:00μ.μ. και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου με το γενέθλιο πάρτι του artspot.gr που θα ξεκινήσει στις 08:00μ.μ με την κοπή της τούρτας και Dj set.

Κατά την διάρκειά του 4ημέρου θα υπάρχουν προβολές ταινιών μικρού μήκους/ documentary αλλά και μεγάλου μήκους ελληνικές και ξένες ταινίες, που θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μέλη και οι επισκέπτες.

graphic

Έκθεση Εικαστικών και Καλλιτεχνικού κοσμήματος

Μέλη της κοινότητας θα παρουσιάσουν αναλογικά έργα τους που παρουσιάζουν ψηφιακά μέσω της ιστοσελίδας artspot.gr. 20 εικαστικοί και 13 χειροτέχνες εκθέτουν γιορτάζοντας μαζί μας τα τρία χρόνια παρουσίας μας στα πολιτιστικά της πρωτεύουσας.

  • Αμπάβη Ανδριανή
  • Αναγνωστοπουλου Χριστινα
  • Αννούσης Παναγιώτης
  • Αρχοντάκη Ειρήνη
  • Ασημακόπουλος Πάνος
  • Βασιλάτου Ελλάς
  • Βενιέρη Ελενα-Ινέζ
  • Βρυτία Γρηγορία
  • Γκουφά Αντωνία
  • Γριβοκωστοπούλου Χαρά
  • Δανιγγέλη Ελεάννα
  • Διαμαντή Βιολεττα
  • Ευαγγελιά Δήμητρα
  • Κακούρης Γιάννης
  • Κάλβης Παναγιώτης
  • Καραγιάννη Πολυξένη
  • Κόκλα Ναταλία

 

  • Κοκόλη Άρτεμις
  • Κολοκοτρόνη Φωτεινή
  • Κοντοέ Μαριάννα
  • Κοντοπούλου Ιουλία
  • Κυπραίος Σταύρος
  • Λεούση Ευγενία
  • Μαγκλάρα Τόνια
  • Μιχάλη Διονυσια
  • Μπαλούτογλου Νάνσυ
  • Μπρούμη Ελευθερία Βασιλική
  • Πελοποννησίου Ελένη
  • Ρουμπέκα Κατερίνα
  • Σολομωνίδου Αμαλία
  • Σπυριδάκη Ειρήνη
  • Φωτεινή Μάμαλη
  • Χαχούλια Χρυσάνθη
  • Χρόνη Μαριλενα

 

Αφιέρωμα Tango (27/11)

Το βράδυ του Σαββάτου, μια ημέρα πριν την λήξη του 4ημέρου θα πραγματοποιηθεί ένα 40λεπτο αφιέρωμα για το Αργεντίνικο Tango με show από επαγγελματίες χορευτές και συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον αναγνωρισμένο για το ελληνικό κοινό Αργεντινό μουσικό Jonatan Blaty.

tango-banner

Λίγα λόγια για το Tango

Το tango γεννήθηκε, ήκμασε και ακμάζει ακόμη στην περιοχή του Ρίο δε λα Πλάτα, δηλαδή στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, αλλά διαδόθηκε σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Τα πρώτα Tango παιζόντουσαν από μετανάστες στο Μπουένος Άιρες και το Μοντεβιδέο. Μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, το Tango ήταν ευρέως διαδεδομένο στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άϊρες αλλά αντιμετωπιζόταν εχθρικά από την αστική τάξη, στα προκατειλημμένα μάτια της οποίας φάνταζε σαν συνδεδεμένο με τον υπόκοσμο και τους οίκους ανοχής, σύνδεση που συχνά κάνουν διάφορες αναφορές στην ιστορία του Tango, που στην πραγματικότητα όμως απλώς αντανακλούν την αρχική προκατάληψη εναντίον του.

Οι Καλλιτέχνες

blaty-jonatanJonatan Blaty: Γεννημένος στο Ροσάριο της Αργεντινής, τραγουδιστής, μουσικός (κιθάρα ? bandoneon) και συνθέτης, παράγει μουσική Tango, Rumba Flamenca και World Music. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ευρωπαϊκές περιοδείες (2006-2007-2010) σε περισσότερες από 10 πόλεις, ενώ παρέμεινε στην Ελλάδα την περίοδο 2007-2008 πραγματοποιώντας μια σειρά από συνεργασίες και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές αλλά και τηλεοπτικά προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης όπως:

  • Σολίστας στο El Bandoneon
  • Εμφάνιση στο Radio Kosmos Festival και στην ΝΕΤ.
  • Εμφάνιση στο HalfNote Jazz Club με το ?Hernan Romero Quartet?
  • Συνεργασία με το ζευγάρι ?Los Ocampo? πραγματοποιώντας το tango και flamenco show ?Pulso Argentino?
  • Πολυάριθμες συμμετοχές σε συνεργασία με την Janet Kapuya στην τηλεοπτική εκπομπή ?Στην υγειά μας? και στο Atheneum Theatre

Ο Jonatan Blaty βρίσκεται μόνιμα σε επαφή με τον χορό μελετώντας στο πλάι δασκάλων στο Buenos Aires, ενώ το 2008 συνεργάστηκε με τον Francisco Forquera και παρέδωσε ειδικά σεμινάρια στην σχολή χορού ?Mariposita de San Telmo? (Buenos Aires) για το πως οι χορευτές πρέπει να αντιλαμβάνονται την μουσική ενώ χορεύουν.

Τέλος το 2008 χόρεψε στο Cambalache?s tango festival του Buenos Aires για το έργο Tango Evolution.

Δείγματα της δουλειάς του μπορείτε να βρείτε στο www.myspace.com/tanguealo.

Θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 20 Νοεμβρίου 2010 μέχρι και τις 10 Φεβρουαρίου 2011 για μουσικές εμφανίσεις στην χώρα μας.

olgaΌλγα Βερβάτη: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε μπαλέτο σε ηλικία 3 ετών. Το 1995 ξεκίνησε τις πανεπιστημιακές της σπουδές στο κλασσικό μπαλέτο στην Ακαδημία χορού PANTSO VLADIKEROF στην Σόφια και το 1999 αποφοίτησε με άριστα. Από το 2004-2006 έκανε το μεταπτυχιακό της στην ίδια Ακαδημία .

Ασχολείται με το Φλαμένκο 18 χρόνια και έχει τίτλους σπουδών IDB1 και IDB2 τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται με το Αργεντίνικο Τάνγκο . Για τις ανάγκες των σπουδών της και την παρακολούθηση σεμιναρίων έχει ταξιδέψει στην Ισπανία και την Αργεντινή όπου συναναστράφηκε και διδάχτηκε από μεγάλους καλλιτέχνες Φλαμένκο και Τάνγκο. Έχει 11 χρόνια επαγγελματικής καριέρας σε χοροθέατρα και ομάδες, επίσης το ίδιο διάστημα διδάσκει κλασσικό μπαλέτο και Φλαμένκο σε διάφορες σχολές της Αθήνας. Δουλειά της έχει παρουσιασθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές εφημερίδες και περιοδικά.

Άρης Χρυσοστομίδης: Γεννήθηκε στον Πειραιά. Το 2003 ξεκίνησε η σχέση του με το Αργεντίνικο Τάγκο. Έχει κάνει ελεύθερες σπουδές σε παραδοσιακούς και Nuevo Tango στην Ελλάδα και Αργεντινή, με διακεκριμένους δασκάλους όπως Gustavo Naveira, Silvio Lavia, Chicho και άλλους. Από το 2006 και μετά συμμετέχει σε όλα τα φεστιβάλ Αργεντίνικου Τάνγκο στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα διδάσκει Tango Milogero, Tango Salon, Tango Walls και Milonga σε διάφορες σχολές της Αθήνας .

Επίσης λαμβάνει μέρος σε παραστάσεις και show .

graphic

Ταινιόραμα Art4all Festival

Πιστό στην λογική του Art4all Festival - τέχνη για όλους - το φετινό ταινιόραμα του φεστιβάλ θα έχει εκτός των βραβευμένων ντοκιμαντέρ του BBC, αφιερώματα σε Έλληνες εικαστικούς, βραβευμένες ελληνικές ταινίες από το 12ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας και από το 5ο CrashFest μικρού μήκους (Θεσσαλονίκη).

tainiorama-banner

Το πρόγραμμα είναι καταιγιστικό και άκρως ενδιαφέρον αφού τα φιλμ είναι βραβευμένα από τις επιτροπές των φεστιβάλ. Όποια ώρα και αν επιλέξει το κοινό να παρακολουθήσει το ταινιόραμα, θα δει αξιόλογες ταινίες και ντοκιμαντέρ και μάλιστα με την πλειοψηφία τους να παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Αθήνα!

afisa-patra12o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε νέους ανθρώπους από όλον τον κόσμο και τα έργα τους προβάλλονται ελεύθερα. Απρόσκοπτα τους δίνεται η δυνατότητα έκφρασης. Το φεστιβάλ είναι γι? αυτούς το πρώτο βήμα για να προβάλλουν τις σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους, να επικοινωνήσουν μέσα από τις εικόνες και να προβληθούν. Οι περισσότεροι δημιουργούν με πενιχρά οικονομικά μέσα, με μόνο οδηγό το μεράκι τους και την αγάπη τους για το σινεμά. Είναι το πρώτο βήμα για την περαιτέρω εξέλιξή τους στα ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. Οργανώνεται με τη συνδρομή νέων ανθρώπων και απευθύνεται σε νέους δημιουργούς.

crash-fest-afisa5ο CrashFest ? Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

Το CRASHFEST είναι ένα Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστικών και Νεανικών ταινιών που οργανώνεται για το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Σε αυτό μπορούν να συμμετάσχουν Έλληνες και αλλοδαποί σπουδαστές κινηματογράφου - και όχι μόνο - από Ιδιωτικές και Πανεπιστημιακές Σχολές της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

 

kessanlis-smallΑφιερώματα Καλλιτεχνών του Νίκου Γιαννόπουλου

Η σειρά ?Artists in Video? είναι μια επιλογή από βίντεο που έγιναν σε συνεργασία με τους καλλιτέχνες που παρουσιάζονται σε πρώτο πλάνο και αποτέλεσαν ταυτόχρονα μέρος των ατομικών τους εκθέσεων. H σειρά ?Artists at home? είναι ουσιαστικά τμήματα τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ με τίτλο ?ΕΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ? και αντιπαραβάλλουν το έργο κάθε καλλιτέχνη με την άποψη του για την κατοικία του.

art-worldΠώς η Τέχνη Έπλασε τον κόσμο / Η δύναμη της Τέχνης ( ΒΒC)

Πρόκειται για δυο ντοκιμαντέρ που βραβεύτηκαν από την EMMY και τα BAFTA και παρουσιάζουν το μεν πρώτο την σχέση της Τέχνης με τους ανθρώπους και τελικά με ολόκληρο τον κόσμο ενώ το δεύτερο παρουσιάζει 8 εικαστικά έργα που επηρέασαν βαθιά την ανθρωπότητα. Το ταινιόραμα θα παρουσιάσει ωριαία αυτοτελή αποσπάσματα επεισοδίων των ντοκιμαντέρ.

maurice-jarreIn the Tracks of

Η σειρά ντοκυμαντέρ ?In the Tracks of? της Prelight Films και της σκηνοθέτιδας Pascale Cuenot ασχολείται αποκλειστικά με τις σπουδαίες μουσικές από τον κινηματογράφο και τους ακόμα πιο σπουδαίους δημιουργούς της, τα ονόματα των οποίων έγραψαν ή γράφουν ακόμα , τη δική τους ιστορία. Πώς δημιουργείται ένα σάουντρακ; Ποια σχέση σχηματίζεται μεταξύ μουσικής και κινηματογράφου κατά τη διαδικασία δημιουργίας ενός σάουντρακ;

Η OTICONS φέρνει στην Ελλάδα το πολύ σημαντικό ντοκιμαντέρ της σειράς για τη ζωή και το έργο του Γάλλου συνθέτη Maurice Jarre (1924-2009), γνωστού για τη δουλειά του στις ταινίες «Λώρενς της Αραβίας», «Δόκτωρ Ζιβάγκο», «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών» κ.α.. Σπάνιο φωτογραφικό υλικό αλλά και βίντεο, εκτενής συνέντευξη του ίδιου του συνθέτη αλλά και πλειάδας συνεργατών του - όπως ο Τζορτζ Μίλερ, ο Ομάρ Σαρίφ και ο Πήτερ Γουίαρ - αποκαλύπτουν το πως εργάστηκε ο συγκεκριμένος θρύλος της κινηματογραφικής μουσικής επί 60 σχεδόν χρόνια για πάνω από 200 ταινίες.

oneira-alli-glwssaSpecial Guest ? Λήξη ταινιοράματος

Όνειρα σε άλλη γλώσσα' της Λουκίας Ρικάκη (Βραβείο Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ 2010 και βραβείο μοντάζ στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας )

Το σχολείο ίσως δεν μπορεί να αλλάξει την κοινωνία γύρω του όμως στη Φανερωμένη προσπαθούν να βελτιώσουν την κοινωνία των παιδιών του σχολείου και να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Σχολείο Φανερωμένης 300 πρόσωπα 300 όνειρα καθένα στη γλώσσα του.

graphic

DJ SETs

Φέτος θα βρεθούν σπουδαίοι DJ πίσω από τα Decks και ό,τι θα παίξουν θα εκπέμπεται σε πραγματικό χρόνο μέσα από το ψηφιακό μας ραδιόφωνο στην διεύθυνση http://radio.artstpot.gr

 

stefanakos Ο Γιάννης Στεφανάκος δεν είναι απλή περίπτωση. Το πέρασμά του από το πρώτο και μοναδικό site για τις μουσικές του κόσμου, το world-music.gr, οι δισκοπαρουσιάσεις του στο free-press για την Jazz '"Jazzin" και βέβαια τα DJ set του (στο Bacaro και αλλού), δίνουν μια ιδέα για το τι θα ακούσουμε. Για όσους ακόμα δεν κατάλαβαν, το μενού θα έχει Jazz, Funk, Deep Soul, και Global Grooves μαζί με μικρές δόσεις πικάντικων αλλά και απαραίτητων μουσικών συστατικών, σε μια συνταγή που δεν θα επαναληφθεί! Πολύ απλά γιατί ο Γιάννης δεν παίζει με ατζέντα, παίζει γιατί έχει σκοπό να ακούσετε, να ακούσετε καλά τι έχει να πει κι αυτό κάθε φορά δεν είναι το ίδιο. Just Be there. ( Εγκαίνια 25/11)
leonidas-antwnopoulos O Λεωνίδας Αντωνόπουλος ειναι περιπλανώμενος δημοσιογράφος και ραδιοφωνατζής, τι βι περσόνα, ντι τζέι, κειμενογράφος προγραμμάτων μουσικών εκδηλώσεων, πρώην ρεπόρτερ εφημερίδων (ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ), συντάκτης - και ενίοτε αρχισυντάκτης- περιοδικών. Ιδρυτικό στέλεχος του Jazz FM συμμετείχε επιπλέον στην δημιουργία του Moody Radio και ανέλαβε χρέη παραγωγού για τις τηλεοπτικές εκπομπές «Οι μουσικοί του κόσμου», «Η τζαζ και οι μουσικοί της», «Ροκ ιστορίες». Το πλούσιο βιογραφικό του επιπλέον περιλαμβάνει την θέση βασικού συνεργάτη του Φεστιβάλ Αθηνών και του Μέγαρου Μουσικής ενώ είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της UNESKO. ( Σάββατο 27/11)
tzina-christodoulou

?Το πρωί on the Desks* και το βράδυ on the Decks?

Η Τζίνα Χριστοδούλου ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο της μουσικής το 1999 ως παραγωγός ραδιοφώνου, εργάστηκε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ώς μουσική επιμελήτρια και πρόσφατα στο πλευρό της Σεμίνας Διγενή στο mediasoup.gr. Έχει βρεθεί στην κονσόλα δεκάδων νυχτερινών μαγαζιών εντός και εκτός Ελλάδος ενώ υποστηρίζει πως το παν είναι οι συχνότητες του μουσικού επιμελητή να πιάνουν τις συχνότητες του ακροατή. Θα την βρείτε στο madboxent.com κάθε Σάββατο και Κυριακή 4-6μ.μ. να σας ταξιδεύει σε ένα μουσικό διαδικτυακό πέλαγος (Κλείσιμο Festival 28/11)

* μιας και εργάζεται επιπλέον ως φιλόλογος!

Info
Επίσημη ιστοσελίδα Φεστιβάλ / Πρόγραμμα: http://art4all.artspot.gr

Φορέας Διοργάνωσης: «ΑRTSPOT Εταιρεία Προώθησης Πολιτισμού» - Αστική Μη Κερδοσκοπική http://company.artspot.gr
Ιστοσελίδα Ηλεκτρονικής Κοινότητας: http://www.artspot.gr

Εκδήλωση:
Artspot Event ? ?Art4All Ver.2.0.?
Χώρος: Nouvelle Decadence, Εμμ. Μπενάκη 87, Εξάρχεια-Αθήνα,
τηλ. 210 3813 685
Διάρκεια: Πέμπτη 25 Νοεμβρίου - Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010
Ώρες Λειτουργίας: Πε - Παρ: 17:00 - 00:00μ.μ, Σαβ ? Κυρ: 13:00 ? 00:00μ.μ

Είσοδος Ελεύθερη


Facebook Page: http://www.facebook.com/event.php?eid=171810623024
Υπεύθυνη Διοργάνωσης: Ανδριανή Αμπάβη, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνος Επικοινωνίας/Χορηγών: Γιώργος Δρακάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του art4all festival μπορείτε να δείτε την επίσημη ιστοσελίδα: http://art4all.artspot.gr