Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010 09:09

Pilobolus "Symbiosis"

Ανάρτηση Ομιλίας:

To ted.com, επιπλέον των μοναδικών εκπαιδευτικών ομιλιών του, ενίοτε παρουσιάζει και ζωντανά μουσικό-χορευτικά δρώμενα που γίνονται αποκλειστικά για το κοινό του οργανισμού. Και σε αυτή την περίπτωση οι καλλιτέχνες είναι ιδιαίτεροι και έχουν κάτι πολύ σημαντικό να μοιραστούν. Στο βίντεο που ακολουθεί, δύο χορευτές από την καταξιωμένη χορευτική ομάδα ?Pilobolus? παρουσιάζουν το έργο ?Symbiosis?. Επισημαίνουν την γέννηση μιας σχέσης; Την εξέλιξη των ειδών και την συμβίωση τους; Δεν μένει παρά να το ανακαλύψετε!



Μουσική: George Crumb: God Music, Arvo Part: Fratres, Thomas Oboe Lee: Morango?Almost a Tango

 

 

Η ομάδα Pilobolus χορεύει τα τελευταία 35 χρόνια και έχει βραβευτεί αρκετές φορές για το σπουδαίο καλλιτεχνικό της έργο. Χιούμορ, εφεύρεση και λίγο δράμα αποτυπώνονται σε χορευτές που αψηφούν την βαρύτητα και χαρίζουν σχήματα και συνδυασμούς που συχνά πυκνά εμπνέονται απο την βιολογία! Άλλωστε πόσα χορευτικά σύνολα γνωρίζετε που το όνομα τους αφορά έναν μύκητα που αναπτύσσεται στην κοπριά των αγελάδων;

Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.