Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Άδοξο Τέλος. Άδοξοι θάνατοι ένδοξων λογοτεχνών.

Γράφτηκε από την 

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Αισχύλος και ο Μαξίμ Γκόρκι; Μα φυσικά, τον άδοξο θάνατό τους!

Η ιστορία της λογοτεχνίας έχει καταγράψει αρκετούς άδοξους θανάτους ποιητών και πεζογράφων, από τα αρχαία χρόνια ως τις μέρες μας.

Ο Αισχύλος, ο οποίος διακρίθηκε για την ανδρεία και το θάρρος του σε πολλές μάχες, έμελλε να βρει το θάνατο από την απροσεξία ενός αετού! Ο μύθος λέει ότι ένας αετός μπέρδεψε το φαλακρό κεφάλι του Αισχύλου για... πέτρα και άφησε να πέσει από τα νύχια του μια χελώνα για να σπάσει το καύκαλό της, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του τραγικού ποιητή το 456 π.Χ.
Ο Πιέτρο Αρετίνο, λατίνος σατιρικός ποιητής του 16ου αιώνα, γελούσε τόσο πολύ κατά τη διάρκεια μιας θεατρική παράστασης που έπεσε από το κάθισμά του και χτύπησε το κεφάλι του στο πάτωμα με ολέθρια αποτελέσματα.
Ο Εμίλ Ζολά πέθανε από ασφυξία λόγω διαρροής γκαζιού στο υπνοδωμάτιό του το 1902.next___an_image_worth_stealing_by_dobbyknits1
Ο γερμανός ποιητής Ρίλκε τρυπήθηκε από το τριαντάφυλλο που είχε κόψει για μια φίλη του και πέθανε από μόλυνση, το 1926.
Ο βρετανός πεζογράφος Άρνολντ Μπέννετ πέθανε το 1931 από τύφο, αφού είχε πιει νερό σε ένα γαλλικό ξενοδοχείο, στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι το συγκεκριμένο νερό ήταν κατάλληλο προς πόση.
Ο θάνατος του Μαξίμ Γκόρκι το 1936 οφείλεται σε δηλητηρίαση, η οποία λέγεται ότι σχεδιάστηκε από μια αντι-σοβιετική ομάδα.
Το 1983 ο αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Τένεσι Ουίλλιαμς πνίγηκε με το καπάκι του ρινικού σπρέι που χρησιμοποιούσε...

 

 


Πηγή: http://www.lexima.gr/ από την Σταυρίδου Δήμητρα

Έφη Φαρμάκη

Είμαι απόφοιτος των Δραματικών Σχολών «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γ.Κιμούλη και «Δήλος» της Δ.Χατούπη , καθώς και στο Studio Nama της Ελ.Σκότη. Ασχολούμαι με το χορό από πολύ μικρή ηλικία και έχω κάνει μαθήματα τραγουδιού, μουσικής και πολλά σεμινάρια υποκριτικής και χορού με σπουδαίους δασκάλους. Εργάζομαι ως ηθοποιός-χορεύτρια, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσα το τμήμα «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών» της ΑΣΟΕΕ.