Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009 15:17

Θοδωρής Ρεγκλής + Nou Specul

Γράφτηκε από τον 
O Θοδωρής Ρέγκλης είναι ένας νέος μουσικός, με κλασικές σπουδές, φρέσκιες ιδέες και ασυγκράτητες ορέξεις για πειραματισμούς! Όταν δημιούργησε τον λογαριασμό του στο artspot.gr η μουσική του ξεχώρισε. Λίγους μήνες αργότερα ξεχώρισε και το ήθος του, αφού τα έφερε έτσι η ζωή που συνεργαστήκαμε για τις ανάγκες ενός δημιουργικού πειράματος (48HFP) και τελικά τον γνώρισα από κοντά. Ιδρυτικό μέλος των Nou Specul έδωσε συνέντευξη στον Best, έπαιξε ζωντανά στο Mad TV, βρέθηκε εντός δεκάδας στο Coca Cola Soundwave 2009, έπαιξε στο πλάι των Mattise και σε διάφορα μικρά μπαρ των Αθηνών.

Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα συναντηθήκαμε στο Θησείο για έναν εφ' όλης της ύλης καφέ.

- Φαντάζομαι ότι σε έχουν ξαναρωτήσει, παρόλα αυτά θα το ρωτήσω. Τι σημαίνει Nou Specul;
Προέρχεται από δύο λέξεις. Το ελληνικό "Νους" και το "speculum" που χρησιμοποιείται ως όρος στην Ιατρική και σημαίνει διανυκτήρας.

- Διανυκτήρας;
Ναι, είναι αυτό το εργαλείο που χρησιμοποιείται για να κρατάει τον θώρακα του ασθενή ανοικτό την ώρα μιας χειρουργικής επέμβασης. Αλλάξαμε ελαφρώς τις λέξεις και έτσι προέκυψε το Νu Specul.

- Ενδιαφέρον! Πως προέκυψε αυτή η ιδέα;

Αυτό ήταν ομαδική ιδέα. Καθόμασταν ένα βράδυ και ψάχναμε πως θα το πούμε, μια από τις ιδέες που έπεσαν ήταν και αυτή και στην οποία τελικά καταλήξαμε.
nou-spekul-vog- Πως δημιουργήθηκε αλήθεια αυτή η ομάδα;
Ήμαστε φίλοι με τον Γιάννη, τον ντράμερ, από το Λύκειο και τότε ο καθένας μας είχε την δική του μπάντα. Κάποια στιγμή βρεθήκαμε και οι δύο χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχήμα και αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι μαζί με τύμπανα, πλήκτρα και φωνή. Τα υπόλοιπα είπαμε να τα κάνουμε με playback. Στην πορεία ήρθε και ο Μάνος που είναι το μπάσο μας, με τον οποίο μάλιστα παίζαμε σε ένα προηγούμενο συγκρότημα και πριν από μερικούς μήνες ήρθε και ο Άγγελος, φίλος του Μάνου που παίζει κιθάρα.

- Σε γκαράζ παίζατε, σαν τους Metallica;
(γέλια) Όχι, ευτυχώς έχουμε ένα μικρό στουντιάκι στο σπίτι του Γιάννη και κάνουμε εκεί πρόβες. Το θετικό είναι ότι δέσαμε και ήμαστε ακόμα μαζί!

- Είναι όντως δύσκολο κάτι τέτοιο. Άντε βρίσκεις τους μουσικούς...μετά τι γίνεται;
Ακριβώς! Μπορείς να βρεις τέσσερις πολύ καλούς μουσικούς και να μην μπορείς να επικοινωνήσεις. Ευτυχώς ήμαστε άψογα.

- Υπάρχει αρχηγός; Ήθιστε ο τραγουδιστής να είναι και "αρχηγός", ισχύει στην περίπτωση σας;
Κοίτα, ο καθένας μας είναι ικανοποιημένος από τον ρόλο του και συνεργαζόμαστε άψογα. Άποψη μου είναι ότι χρειάζεται συνεργασία. Δεν μπορείς να πάρεις ένα κομμάτι και να το πετάξεις στον κιθαρίστα και να του πεις "παιξτο". Το θέμα είναι να το περιεργαστεί, να πει την γνώμη του να δούμε παραλλαγές και τελικά να γνωρίζει και ο ίδιος ότι η συνεισφορά του ήταν σημαντική και τελικά το αποτέλεσμα να είναι ομαδικό, να είναι Nou Specul.

- Παρόλα αυτά "άτυπα" βγαίνεις μπροστά απ' όσο παρατήρησα στις συνεντεύξεις.
Αναγκαστικά, γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει και αυτό. Και όπως είπες το κοινό θέλει να έχει ξεκάθαρους τους ρόλους του καθενός μέσα σε ένα σχήμα. Συνήθως είναι ο τραγουδιστής αυτός που παίρνει αυτό το ειδικό βάρος. Άσχετα αν έχω γράψει μουσική και στίχους για τα περισσότερα κομμάτια, υπάρχουν και μερικά που αποτελούν εξ' ολοκλήρου ομαδική δουλειά και το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί απόλυτα. Πραγματικά μας νιώθω ομάδα και δεν θα ήθελα να αλλάξει αυτό.

- Ακούγοντας το "Espera" μου ήρθε κάτι από Radiohead, σωστά;
Οι Radiohead όπως και οι Muse είναι μεγάλη επιρροή. Παρόλα αυτά αυτό που πιστεύω ότι θα μας διαφοροποιήσει είναι οι διαφορετικές επιρροές του καθένα από μας.

- Δηλαδή;
Ας πούμε, οι δικές μου επιρροές είναι περισσότερο Soundtracks, από rock Radiohead και Muse, ο κιθαρίστας μας Muse και πιο progressive ακούσματα, ο ντράμερ είναι πιο heavy metal τύπος, αλλά και λίγο στο πιο progressive metal όπως DreamTheater ενώ του μπασίστα τα ακούσματα είναι κυρίως Jazz


nou-spekul-manos- Ενδιαφέρον και επικίνδυνο ένα τέτοιο πάντρεμα όμως έτσι;
Ναι σαφώς, αυτό το πάντρεμα όμως είναι που κάνει την διαφορά.

- Μπορείς να το βάλεις κάτω από μια ομπρέλα, ή ταμπέλα αν θες και να μου πεις τελικά τι είδος παίζετε;
Αυτό το έχουμε σκεφτεί πολλές φορές και έχουμε καταλήξει ότι το πιο αντιπροσωπευτικό που θα μπορούσαμε να πούμε είναι "Εναλλακτικό Ροκ".

- Απ' όσο διάβασα στο artspot προφίλ σου έχεις κλασικές σπουδές που μάλιστα θα έλεγα ότι αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα προσωπικά μουσικά δείγματα που έχεις παρουσιάσει. Διακρίνω μάλιστα έντονα ρομαντικά στοιχεία!
Ναι, νομίζω ότι είναι οι επιρροές μου. Μετά από τόσα χρόνια κλασικό πιάνο και με τα ακούσματα μου επηρεάζονται ανάλογα και οι συνθέσεις μου. Οι κλασσικές σπουδές έχουν τα συν και τα πλην τους. Τα συν μπορούμε όλοι μας να τα φανταστούμε, στα πλην θα έλεγα ότι "πλένεται" το μυαλό σου. Κάνεις επί χρόνια συγκεκριμένους συνθέτες και θα πρέπει να έχεις πολύ καλό δάσκαλο που να σε οδηγήσει και να σου βγάλει πράγματα από μέσα σου. Παρθενογένεση δεν υπάρχει!

- Θεωρείς δηλαδή ότι μπορεί να παγιδευτείς από τις κλασικές σπουδές;
Λέγοντας ότι "πλένεται το μυαλό σου" εννοώ ότι υποσυνείδητα καθαρά, μπορεί να κλέψεις μουσική. Να σου βγει μια μελωδία, να μείνεις ικανοποιημένος και κάποια στιγμή να την ακούσεις και να καταλάβεις ότι είναι παραλλαγή κάποιας πολύ συχνής επιρροής, κάποιου συνθέτη που ξανά και ξανά έχεις μελετήσει. Σε άλλο επίπεδο μάλιστα, κάτι τέτοιο μπορεί να σου φέρει μεγάλους μπελάδες! Βέβαια ταυτόχρονα θυμήθηκα κάτι που είχα ακούσει και μου έχει μείνει "Δεν έχει σημασία τι παίρνεις, αλλά που το φτάνεις". Και αυτό αμφισβητείται.

- Εγώ έχω ακούσει κάτι παρόμοιο που λέει ότι "Ακόμα και αν κλέβεις, θέλει ταλέντο για να το κάνεις καλά".
Βέβαια, ισχύει και αυτό. Είναι αρκετές οι φορές που θεωρώ τον εαυτό μου έναν καλό "κλέφτη". Έχω γράψει θέματα, επηρεασμένος από συγκεκριμένα κομμάτια που μου δημιούργησαν μια αίσθηση και όταν το έκανα δεν προσπάθησα να αντιγράψω μελωδίες αλλά το κλίμα Είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα, αλλά δεν παύω να είμαι ένας καλός "κλέφτης"!

- Σχετικά με τον κινηματογράφο τι γίνεται; Έχω καταλάβει ότι αποτελεί σοβαρή επιρροή για σένα. Θα ήθελες να γράψεις για ταινία;
Φυσικά, είναι όνειρο μου από παιδί και παρόλο που δεν έχει εμφανή σχέση με τους Nou Specul θα μπορούσα να το συνδυάσω αν μου δινότανε τέτοια ευκαιρία! Να γραφτεί η μουσική γενικά για την ταινία και οι τίτλοι τέλους να είναι ένα θέμα που θα παίζει το συγκρότημα, πλέον όλα επιτρέπονται.

- Τίτλοι τέλους και ροκ μελωδίες, με πήγες ένα χρόνο πίσω όταν έγραψες μουσική για τη ταινία μικρού μήκους του artspot.gr για το 48HFP. Πώς σου φάνηκε σαν εμπειρία;
Ήταν φοβερή εμπειρία και μάλιστα η πρώτη επίσημη. Παλιότερα είχα γράψει σε φίλους για εντελώς ερασιτεχνικά ταινιάκια κάποια θέματα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ήταν κάτι πιο ειδικό και μάλιστα για διαγωνισμό. Μπήκαμε στα βαθιά όλοι μας με αυτόν τον διαγωνισμό.

- Ναι, οι ρυθμοί ήταν καταιγιστικοί αφού είχαμε 48 ώρες να κάνουμε μια μικρού μήκους. Αλήθεια αυτό που φανταζόσουν είχε σχέση με αυτό που τελικά είδες; Γιατί έτσι όπως τρέχαμε έντυσες καθαρά με την φαντασία σου, κομμάτια της ταινίας, το αποτέλεσμα το είδες και συ μετά το μοντάζ!
Ναι φυσικά είχε σχέση, γιατί προσπάθησα να φτιάξω το κλίμα στο μυαλό μου βάση του σεναρίου. Από την στιγμή που ακολουθήθηκε το σενάριο όλα πήγαν καλά. Βέβαια κρίμα που τελικά δεν μας έπεσε η κατηγορία musical!

- Δεν λες τίποτα! Όταν άκουσε η ομάδα μας το τραγούδι σου Death & Cheries μας έγινε εμμονή! Αλήθεια πως προέκυψε αυτός ο τίτλος;
Ωχ... τώρα θα έχουμε την πλήρη απομυθοποίηση! Όταν γράφεις ένα κομμάτι, αρκετές φορές μπορεί να είναι αποτέλεσμα ενός εντελώς ξεκάρφωτου ερεθίσματος και πρέπει να βρεις έναν τίτλο. Φάλτσαρε ένα πουλάκι το πρωί και να σου έδωσε την έμπνευση, τί τίτλο να βάλεις; Οπότε αυτό που κάνω είναι ότι ακούω την μουσική και μου έρχονται λέξεις, ασύνδετες φαινομενικά. Σαν το παιχνίδι, αν το γνωρίζεις, που σκέφτεται ένας το ποτήρι και ρωτάει ο άλλος "Αν ήτανε χρώμα τι χρώμα θα ήτανε;" Ε το συγκεκριμένο λοιπόν μου έβγαλε το Death & Cheries!

- Χμ... μάλιστα! Πάντως αυτό το κομμάτι έχει κάτι κοινό με μερικά κομμάτια των Nou Specul. Έχει ξεσπάσματα από μια ξεκάθαρη μελωδία σε ένα λίγο πιο φαν, τσίρκο και παρωδία θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω πέρασμα!
Αυτό είναι καθαρά επιρροή Tim Burton και Danny Elfman και όντως έχει περάσει και στο συγκρότημα. Ειδικά η "ρομαντική διαστροφή" είναι η πιο αντιπροσωπευτική έννοια για αυτό το οποίο αντιλαμβάνομαι όταν ακούω τέτοιου είδους μουσική, που ντύνουν ανάλογες εικόνες.

- Επιπλέον έχω δει σε live σας να "πειράζετε" και γνωστά μουσικά θέματα.
Είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό. Το να πάρεις ένα θέμα που είναι γνωστό και να το παρουσιάσεις διαφορετικά, να βάλεις δηλαδή ένα στοιχείο δικό σου. H παγίδα έρχεται κυρίως όταν πας να διασκευάσεις μεγαθήρια της μουσικής, να πάρω ένα θέμα Tchaikovsky και να το κάνω Nou Specul. Είναι μεγάλο το ρίσκο εκεί. Παρόλα αυτά έχει και αυτό τα θετικά του και τα αρνητικά του. Κάποιος μπορεί να ακούσει την δική μας εκτέλεση και να αναζητήσει το πρωτότυπο, που σημαίνει ότι τελικά θα γνωρίσει έναν πολύ μεγάλο συνθέτη που ίσως να μην γνώριζε αν δεν είχε ακούσει την διασκευή. Αντίστοιχα το αρνητικό είναι να του εντυπωθεί η διασκευή και να του φανεί παράταιρο το αυθεντικό ή ακόμα χειρότερα να το αγνοήσει τελείως.

- Θέλω να γυρίσουμε λίγο πάλι στο συγκρότημα και συγκεκριμένα να μιλήσουμε για το τραγούδι "Εars". Μίλησε μου λίγο γι' αυτό, είναι σίγουρα το hit σας, με αυτό πήγατε στη δεκάδα του Coca Cola Soundwave 2009 και κάνατε και ένα ενδιαφέρον βιντεοκλίπ!
Το "Ears" είναι από τα πιο γρήγορα κομμάτια μας και βγήκε μέσα σε ένα δίωρο, στίχοι και μουσική! Είχα στο μυαλό μου την ιστορία η οποία αφορά τον Lascivious Priest ο οποίος είναι αυτός που παίρνει τον "παρθένο" νεαρό - στην προκειμένη τον κιθαρίστα μας - και τον εισάγει σε μια νέα πραγματικότητα με μπόλικη στοιχεία ειρωνείας. Μέσα από τους στίχους μπορεί κάποιος μάλιστα να καταλάβει και το σοκ που υφίσταται αυτός ο νέος από αυτή την νέα πραγματικότητα. Βγήκε πολύ γρήγορα λοιπόν και ήταν και αυτό που μας έβαλε στην δεκάδα. Μέσα στις παροχές του διαγωνισμού ήταν και το γύρισμα ενός βιντεοκλίπ! Γενικά τα γυρίσματα, το μοντάζ και το βιντεοκλίπ τα είχε αναλάβει μια ομάδα από φοιτητές σκηνοθέτες που το έκαναν με πολύ μεράκι όλο αυτό στήνοντας το portfolio τους. Τα γυρίσματα έγιναν μέσα σε δύο μέρες, στο σπίτι της σκηνοθέτη Thenia Emmanouel και σε ένα πάρκο στην Πατησίων. Ήταν σπουδαία εμπειρία όλο αυτό και δοκιμάσαμε και τις υποκριτικές μας ικανότητες!

- Πάντως χωρίς να θέλω να προσβάλω το κομμάτι ή τις υποκριτικές σας ικανότητες, η αίσθηση του βιντεοκλίπ είναι λίγο τσίρκο!
Ακριβώς, αν και ο ρυθμός είναι reggae η μουσική σε πάει σε κατάσταση "τσίρκου". Τα παιδιά το έπιασαν και όλη του η αισθητική κινήθηκε όντως σε τέτοιο άξονα.

- Coca Cola Soundwave λοιπόν. Για μίλησέ μου λίγο γι' αυτό.
Ήταν μεγάλη εμπειρία. Γενικά τέτοιου είδους διαγωνισμοί δίνουν ευκαιρίες σε μπάντες να παίξουν ζωντανά και να ακουστούν σε μεγαλύτερο κοινό. Κάναμε κάποια live και νωρίτερα με κοινό, κυρίως φίλους μας και τον κύκλο τους. Στο Coca Cola είχαμε πολύ περισσότερο κοινό και βέβαια μια σειρά από παροχές όπως συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, το βιντεοκλίπ που αναφέραμε και τα live. Βρεθήκαμε στην δεκάδα, η ψηφοφορία γινόταν μέσω Internet και μόνο από το κοινό ανά βδομάδα και ανά ζεύγη, εμείς είμασταν με τους CODE. Δεν περάσαμε τελικά στην επόμενη φάση αλλά και μόνο η συναυλία στην Πάτρα με τους CODE και τους Mattise μας αποζημίωσε. Φοβερή οργάνωση για αυτό το Live, με πουλμανάκι και μετάβαση στα ξενοδοχεία, με μια μερίδα φανατικών φίλων να μας ακολουθεί, νιώσαμε σημαντικοί! ( γέλια )

- Ωραία τα ακούω όλα αυτά, βέβαια πάντα όταν ακούω μόνο το κοινό να κρίνει και μέσω internet, νομίζω εύλογα κρατάω μερικές επιφυλάξεις για το όποιο αποτέλεσμα. Και φυσικά δεν εννοώ στην προκειμένη εσάς, το ίδιο θα σου έλεγα και αν νικούσατε τον διαγωνισμό. Μπορείς να ξέρεις λοιπόν από πού, πώς και πόσοι όντως ψήφισαν;
Κοίτα, πρακτικά δεν το ξέρεις. Εμπιστεύεσαι τον διαγωνισμό και εύχεσαι ότι δεν υπάρχει νοθεία ή προσπάθεια από τους αντιπάλους σου να επηρεάσουν τα αποτελέσματα. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος σε τέτοιου είδους ψηφοφορίες, κάποιος με βασικές γνώσεις να παρακάμψει τις δικλίδες ασφαλείας και να ψηφίζει ακατάπαυστα. Δεν μπαίνουμε σε αυτή την λογική όμως, έτσι λειτουργεί ο διαγωνισμός και βασιζόμαστε στο ότι έχουν προβλεφθεί αυτά τα πράγματα από τους διοργανωτές.


nou-spekul-angel- Τώρα λοιπόν που πέρασε αυτό ποιο είναι το επόμενο σας βήμα;
Ετοιμάζουμε ένα promo με 3-5 κομμάτια αυτή την περίοδο, έχουμε ρίξει το βάρος στην παραγωγή και φυσικά στα ίδια τα κομμάτια. Θα προσπαθήσουμε γενικά να φτιάξουμε κάτι προσεγμένο που θα μπορεί να παίζεται στα ραδιόφωνα και επίσης όποια δισκογραφική ενδιαφερθεί να μην χρειαστεί να δώσει ούτε λεπτό του ευρώ για την παραγωγή, να έχει μόνο το promotion κομμάτι της δουλειάς. Υπάρχει μεγάλη προσφορά στον χώρο και αυτό επιβάλλει να φτιάξουμε κάτι πολύ καλό πριν κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση. Προσπαθούμε πολύ να προωθήσουμε την δουλειά μας, παίρνουμε μέρος σε διαγωνισμούς, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα Fun base.

- Φαντάζομαι ότι εκμεταλλεύεστε στο έπακρο το διαδίκτυο και τα social εργαλεία myspace και facebook;
Ναι τα ενημερώνουμε συνεχώς. Το myspace βέβαια έχει γίνει χαοτικό. Το φαινόμενο μόδα, μαζευόμαστε 3 φίλοι με κιθάρες παίζουμε 5 κομμάτια και μετά από λίγους μήνες δεν υπάρχει τίποτα, είναι συχνό φαινόμενο και το συναντά κανείς σε αρκετές σελίδες. Γενικά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεχωρίσουμε μέσα από την δουλειά μας και να κάνουμε δίσκο γι' αυτό και όχι για τα γαλαζοπράσινα μάτια μας ή τα πλούσια στήθη μας!

- (γέλια) Απόλυτα κατανοητός! Οπότε φαντάζομαι ότι η σχέση σου με την τεχνολογία γενικότερα είναι πολύ καλή;
Ναι, την λατρεύω. Γενικά η τεχνολογία μας έχει βοηθήσει να χαμηλώσουμε το κόστος και να κάνουμε πολύ καλές παραγωγές από έναν χώρο που μπορεί να είναι και στο σπίτι μας. Αρκεί βέβαια να έχουμε αγοράσει τα προγράμματα!

- Από το στόμα μου το πήρες! Ακριβά αυτά τα προγράμματα;
Είναι ακριβά, αρκετά ακριβά. Σίγουρα βέβαια φθηνότερα από το να μαζέψεις μια συμφωνική ορχήστρα να παίξει τις συνθέσεις σου, ότι ώρα σου έρθει! Το να ακούς την μουσική σου άμεσα - με δείγματα που αρκετές φορές μάλιστα μπορεί να είναι τόσο καλά που να μην μπορείς να καταλάβεις ότι είναι fake - είναι μεγάλη υπόθεση. Κάπως έτσι μάλιστα καταλήγουμε στα κομμάτια. Φτιάχνω ένα δείγμα στον υπολογιστή, το ακούμε όλοι μαζί κάνουμε διορθώσεις - ο καθένας στο όργανο του - και στη συνέχεια προχωράμε στο ζωντανό.

- Μάλιστα. Την λογική download την έχετε σκεφτεί;
Περάσαμε και απ' αυτή την φάση. Να κάνουμε δίσκο αφού υπάρχει το Mp3; Ήδη τα δίνουμε δωρεάν για κατέβασμα, απλά καταλήξαμε ότι θέλουμε να κάνουμε ένα δίσκο. Δείχνεις πιο σοβαρός αν κάνεις κάτι τέτοιο. Το έχουμε δει πολύ σοβαρά, δεν είμαστε μια παρέα που αντί να πάμε για μπάλα παίζουμε μουσική. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο και θέλουμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε μια εταιρία να καταλάβει ότι σοβαρολογούμε. Με το να είμαστε 4,5 χρόνια μαζί, να παίρνουμε μέρος σε διαγωνισμούς και live και αν καταφέρουμε να κάνουμε κάποιο δισκάκι, νομίζω ότι θα καταφέρουμε να τους πείσουμε. Παίζουν πάρα πολλά πράγματα ρόλο, παίζει ρόλο και το στυλ, η σκηνική παρουσία.

- Όντως παίζει. Προβλέπεις να βγαίνεις με καπέλο και μπέρτα όπως στο βιντεοκλίπ;
(γέλια) Όχι, όχι για κανένα λόγο. Το θέμα είναι να μείνεις αυθεντικός να μην γίνεις θέατρο. Το θέμα είναι να κάνεις κάποιους συμβιβασμούς, πάντα όμως μέχρι το σημείο του να μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ χωρίς να σιχαίνεσαι τον εαυτό σου! Προσπαθούμε γενικά να κάνουμε ότι κάνουμε με όσο το δυνατόν λιγότερες εκπτώσεις.

- Νομίζω ότι όλοι κάπως έτσι ξεκινάνε.
Ο μεγάλος μου φόβος είναι αυτός. Μην την ακούσουμε και το χάσουμε τελείως.

- Κλείνοντας, τί περιμένεις από σένα και τους Νu Specul;
Θέλουμε να φτάσει όσο μακρύτερα μπορεί να φτάσει, να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερες εκπτώσεις. Το έχουμε δει πολύ σοβαρά όλο αυτό και θα το πολεμήσουμε. Θέλουμε κάποια στιγμή να ζούμε αποκλειστικά απ' αυτό και βέβαια αντίστοιχα να αφιερωθούμε πλήρως σε αυτό, με ότι παγίδες και αν κρύβει μια τέτοια κατάσταση.

- Δηλαδή;
Η παγίδα είναι να χάσεις την έμπνευση. Τα ερεθίσματα μας είναι από την καθημερινότητα μας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Αν φτάσεις στο σημείο να ζεις άνετα από αυτό μπορεί να πας στο επόμενο στάδιο, το οποίο είναι να κυνηγάς την έμπνευση. Ειδικότερα στην δική μας περίπτωση που ο στίχος μας είναι κοινωνικό-πολιτικός αν είσαι άνετος θα πρέπει να το ψάχνεις, γιατί πλέον δεν θα το βιώνεις σε πραγματικό χρόνο όλο αυτό που προσπαθείς να περιγράψεις.

- Θοδωρή εύχομαι να καταφέρεις ότι έχεις βάλει στόχο, για σένα και τους Nou Specul.
Ευχαριστώ πολύ. Θα σας κρατάμε ενήμερους!

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.myspace.com/nouspecul, http://www.youtube.com/nouspecul, http://www.facebook.com/pages/Nou-Specul/92508433659?ref=ts, http://twitter.com/nouspecul Nou Specul:Θοδωρής Ρέγκλης (Theo): φωνή, πιάνο - Γιάννης Βόγκας (John) : τύμπανα - Μανώλης Χατζηγιαννάκης (Manos): μπάσο - Άγγελος Μπάκος (Angel): κιθάρα
Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.