Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Παιδαγωγικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, υπαίθρια μαθήματα, επισκέψεις και ξεναγήσεις, αθλοπαιδιές, το σαιξπηρικό Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας παιγμένο στον Εθνικό Κήπο, είναι μερικές από τις δράσεις που προβλέπονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας, το οποίο οργανώνει και εφέτος για τρίτη χρονιά το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Πολλές από τις δραστηριότητες αυτές θα πραγματοποιηθούν στον Εθνικό Κήπο, δίνοντας έτσι στους μαθητές την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν την ιστορική σχέση του Κήπου με το κτίριο της Βουλής και τη νεότερη ελληνική ιστορία, να ψυχαγωγηθούν, αλλά και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική και οικολογική τους συνείδηση.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και αποσκοπεί στη δημιουργική ενημέρωση και τον προβληματισμό των μαθητών γύρω από τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριήμερη και οι προβλεπόμενες δραστηριότητες κάθε τριημέρου παρουσιάζονται αναλυτικά στο επισυναπτόμενο έγγραφο. H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και προβλέπεται η πλήρης κάλυψη των εξόδων της μετακίνησης και της σίτισης των μαθητών.

Θα πραγματοποιηθούν 4 τριήμερα προγράμματα για 100 περίπου μαθητές από τα εξής 8 σχολεία:

  • 8ο & 9ο Γυμνάσιο Ιλίου (21 – 23/6/2016)
  • 1ο & Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων (27/6 – 29/6/2016)
  • 5ο & 7ο Γυμνάσιο Αιγάλεω (4 - 6/7/2016)
  • 3ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας & 6ο Γυμνάσιο Περιστερίου (14 – 16/7/2016)

Στο Καλοκαιρινό Εργαστήρι Δημοκρατίας του 2014 και του 2015 είχαν συμμετάσχει 200 περίπου μαθητές από 16 σχολεία του Πειραιά, του Κερατσινίου, της Νίκαιας, του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και του Περιστερίου.

Περισσότερες πληροφορίες: http://foundation.parliament.gr/