Σεμινάριο ''Οι ερωτικές σχέσεις & τα ερωτικά συναισθήματα''

Οι ερωτικές σχέσεις & τα ερωτικά συναισθήματα: Φωτογραφικές περιγραφές & κινηματογραφικές αφηγήσεις.
Οι περισσότερες κινηματογραφικές ταινίες κινούνται γύρω από έναν ερωτικό άξονα και οι πιο δημοφιλείς φωτογραφίες απεικονίζουν την ομορφιά των σωμάτων και των προσώπων. Ποιός όμως είναι ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο η κάθε μία από τις σύγχρονες τέχνες της εικόνας προσεγγίζει και αποδίδει το μέγιστο θέμα του έρωτα και των σχέσεων;

Στη διάρκεια των διαλέξεων θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα από το έργο των σκηνοθετών (ενδεικτικά αναφέρονται): Ozu, Cassavetes, Almodovar, Bergman, Antonioni, De Sica, Lang, Murnau, Dreyer, Mizoguchi, Kazan, Fellini, Ophuls, Ray, Renoir, Rossellini, Visconti, Siodmak, καθώς και φωτογραφίες των φωτογράφων (ενδεικτικά αναφέρονται): Lartigue, De Carava, Goldin, Roche, Plossu, Schless, Callahan, Horsfield, Grossman, Michals, Newton, Kertesz, Clark, Casanave, Cartier-Bresson, Gibson, Clergue, Izis, Strand, Von Gloeden, Giacomelli.

Υποχρεωτική εγγραφή: Ναι

Όροι Εγγραφής

Κόστος συμμετοχής:
25? για το σύνολο των διαλέξεων (online εγγραφές)
6? για κάθε μεμονωμένη διάλεξη, (δυνατότητα εγγραφών μόνο την ημέρα της διάλεξης, περιορισμένη διαθεσιμότητα)
Υπεύθυνος Καθηγητής: Πλάτων Ριβέλλης

 

Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
Μασσαλίας 22,
10680 Αθήνα
Τηλ: 2103680052, 2103680047, 2103680071, 2103680973
Fax: 2103633174
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.