Ημερίδα για τον ρόλο των Ανθρωπιστικών Σπουδών

Ο ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την προαγωγή του διαλόγου και την ανταλλαγή των απόψεων και των ιδεών πάνω σε σύγχρονα προβλήματα, εισαγάγει στις μορφές δράσεις του τον θεσμό των Ημερίδων. Η πρώτη Ημερίδα του ΙΔΕΟΤΟΠΟΥ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 στις 10.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Λυσίου 11 Πλάκα) με θέμα: Ο ρόλος των ανθρωπιστικών σπουδών στη διαμόρφωση του σύγχρονου κόσμου: Τροχοπέδη ή εφαλτήριο για τις κοινωνίες του 21ου αιώνα;

Στις Ημερίδες αυτές θα παρουσιάζονται σκέψεις και προβληματισμοί και θα ανταλλάσσονται απόψεις μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, με σεβασμό και προσπάθεια κατανόησης της διαφορετικής άποψης, ώστε η ενημέρωση και η έρευνα να καταστήσουν τους συμμετέχοντες ενεργούς πολίτες της κοινωνίας μας.

Κατά την διάρκειά της θα εξεταστεί η θέση των ανθρωπιστικών σπουδών στην εκπαίδευση, στην επιμόρφωση, στην έρευνα και γενικότερα στην ζωή του σύγχρονου ανθρώπου σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Την Ημερίδα θα συντονίζει ο καθηγητής του ΕΜΠ Άρης Κουτούγκος ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ και πρώην υπουργός Πολιτισμού Δημήτρης Νιάνιας.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

  • Ναταλία Διονυσιώτη (φοιτήτρια του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνων).
  • Μπάμπης Κόκκινος. (Μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου).
  • Γιώργος Μπούτλας (Ιατρός – υπ. Διδάκτορας βιοηθικής).
  • Γιώργος Παπουτσής (Μηχανολόγος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων)
  • Αλέξανδρος Παπαηλιού (Σκηνοθέτης).
  • Ανθή Θεοδώρου (Φιλόλογος, Διευθύντρια Λυκείου Ασκληπιείου).
  • Κώστας Θεολόγου (Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ και μέλος ΣΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου).

 

Κόστος συμμετοχής 10 Ευρώ. Περιλαμβάνει το δικαίωμα συμμετοχής στην ημερίδα και τον φάκελο. (Στα μέλη του δικτύου 'Οι φίλοι του Ιδεότοπου' έκπτωση 20%).

Φοιτητές – άνεργοι 5 Ευρώ (Με την επίδειξη δικαιολογητικών)