Βιωματική Μέθοδος «Συναισθηματική Διαλεκτική»

Η Τέχνη μπορεί να είναι το μέσο να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και να τον γνωρίσουμε καλύτερα!

Ο Στέλιος Καλαθάς, μέσα από την πολύχρονη παρουσία του στο θέατρο και στη θεατρική εκπαίδευση, ανέπτυξε μια μοναδική βιωματική μέθοδο, τη «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ», που αναδεικνύει τη δυναμική των συναισθημάτων και την αυτοέκφραση μέσα από κώδικες υποκριτικής.

Η μέθοδος αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες και περιλαμβάνει ασκήσεις διαφραγματικής αναπνοής και υποκριτικής, στοιχεία αυτοσχεδιασμού, γλώσσα σώματος, ικανότητες επικοινωνίας, σκηνική παρουσία, ορθοφωνία, θεατρικό παιχνίδι, διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση αυτοπεποίθησης και διαμόρφωση προσωπικής εικόνας.

Τα άτομα που συμμετέχουν στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής, ανακαλύπτουν τη θερμή και ουσιαστική επικοινωνία μέσα από λόγο-διάλογο, από μουσική και κίνηση, αλλά και μέσα από την επαφή τους με σημαντικούς συγγραφείς και κείμενα του παγκοσμίου θεάτρου. Με λίγα λόγια ένας ευχάριστος τρόπος να γνωρίσει κανείς καλύτερα τον εαυτό του, να τον αποδεχθεί και να ισχυροποιήσει τη θέση του στην κοινωνία!
Η μέθοδος της «ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ» βασίζεται τόσο στη δυναμική της ομάδας, όσο και στις προσωπικές εμπειρίες του καθενός, με στόχο την εσωτερική αναζήτηση και την προσωπική εξέλιξη μέσα από μονοπάτια της τέχνης.

Απευθύνεται κυρίως σε όλους όσους θέλουν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων για να ενεργοποιήσουν το προσωπικό τους υλικό και τις εσωτερικές τους δυνάμεις, ανακαλύπτοντας δημιουργικές διεξόδους στην καθημερινότητά τους.

Πληροφορίες για τη Συναισθηματική Διαλεκτική:
Θέατρο "ΑΒΑΤΟΝ" Διεύθυνση: Ευπατριδών 3 – Γκάζι.
Υπεύθυνη Συναισθηματικής Διαλεκτικής και Θεατρικών Ομάδων: Σοφία Ρίζου, Τηλ : 6946-105520
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: http://synaisthimatikhdialektikh.com
Facebook: Συναισθηματική Διαλεκτική
Γραφείο Τύπου: Αντώνης Κοκολάκης Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.