Authentic Movement Workshop

Η Frown και η Χριστίνα Αργυρπούλου παρουσιάζουν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου το εργαστήριο Authentic Movement Workshop.

Το Authentic Movement Workshop είναι μια πρακτική αυτοσχεδιασμού, που ερευνά τις σωματικές αισθήσεις, τις εικόνες, τα συναισθήματα και τις ιστορίες που μας κινούν «εκ των εσω». Ο κινούμενος από αυτές τις εσωτερικές διεργασίες, με τα μάτια κλειστά, παραδίδεται ελεύθερα στο χώρο, παρουσία ενός μάρτυρα.

Η αυθεντική κίνηση έχει ρίζες στο χορό, στις αναλυτικές θεωρίες του C.G. Jung και σε αρχαίες πρακτικές διαλογισμού.

Η αυθεντική κίνηση χρησιμοποιείται καλλιτεχνικά και ψυχοθεραπευτικά. Καλλιτεχνικά, είναι μια πηγή αναζήτησης δημιουργικού υλικού κ έμπνευσης. Ψυχοθεραπευτικά, μας φέρνει σε επαφή με ασυνείδητα κ συμβολικά στοιχεία του εαυτού μας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να εκφραστούν μέσω της κίνησης, αναζητώντας την εσωτερική τους αυθεντία. Είναι μια εισαγωγή στην πρακτική της αυθεντικής κίνησης και θα επικεντρωθεί στη θέση κ σχέση του κινούμενου και του μάρτυρα.

Η Χριστίνα Αργυροπούλου είναι ψυχολόγος, χοροθεραπεύτρια και καλλιτέχνης χορού σε κοινότητες (community dance artist). Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην χοροθεραπεια ( MA Dance Movement Therapy, Goldsmiths College), και δίπλωμα στην Αυθεντική κίνηση από το Institute for Integrative Bodywork and
Movement Therapy. Τα τελευταία 4 χρόνια, μελετά προσωπικά κ βιωματικά την αυθεντική κίνηση δίπλα σε έμπειρους δασκάλους, μαθητές της Janet Adler (πρωτοπόρος, ανέπτυξε την Αυθεντική κίνηση)

H Χριστίνα εργάζεται σαν χοροθεραπευτρια και δασκάλα δημιουργικής κίνησης στο αγγλικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS) αλλά και σε σχολεία και κοινότητες του Λονδίνου. Στη δουλεία της προσεγγίζει πληθυσμούς που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο χορό, όπως ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές αναγκαίας και ασθενείς ψυχικής υγείας. Συνεργάζεται με τις ομάδες Green Candle Dance Company, Dance Art Foundation, Age Exchange, Theatre Tots και διδάσκει σε διεθνή εκπαιδευτικά προγράμματα.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Φορέστε άνετα ρούχα.
Πού και Πότε: Aγ. Ελεούσης 14, Μοναστηράκι
Παρασκευή 15/02, 17.00- 20.00
Τιμή συμμετοχής: 25 ευρώ
Εγγραφή: Στείλε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να κλείσεις τη θέση σου.
Frown, Αγ. Ελεούσης 14 & Πρωτογένους, 105 54, +30 213 0097547, www.frowntails.com