Δωρεάν Μάθημα γνωριμίας με τον Kenny MacLellan

Ανοιχτό (δωρεάν) μάθημα γνωριμίας:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρες 2μμ-4μμ για Σκηνογραφία-Ενδυματολογία

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρες 4μμ-6μμ για Μάσκα (κατασκευή)

Το πρόγραμμα σπουδών σκηνογραφίας-ενδυματολογίας, καθώς και workshop κατασκευής μάσκας, μετά από την επιτυχημένη διεξαγωγή του την περασμένη χρονιά, ξεκινάει και πάλι φέτος στο New York Acting Studio (www.newyorkactingstudio.gr) που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη & ηθοποιού Νίκου Κατή και το οποίο συνεχίζει για τρίτη χρονιά τη δραστηριότητά του με ανανεωμένα προγράμματα σπουδών.

Στο τμήμα σπουδών σκηνογραφίας-ενδυματολογίας-μάσκας του NYAS, το οποίο ξεκινάει στα τέλη Νοεμβρίου 2012, διδάσκει ο καταξιωμένος σκηνογράφος-ενδυματολόγος Kenny MacLellan.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τηλ: 6977-90.61.66

Kenny MacLellanΔΙΔΑΣΚΩΝ: Kenny MacLellan

Ο Kenny MacLellan είναι γνωστός από τη συνεργασία του με μεγάλα φεστιβάλ (Αθηνών, Εδιμβούργου, Βρυξελλών, Βιέννης, Βαρσοβίας, Κολωνίας, Παρισιού), και θέατρα (Royal Shakespeare Company, The Royal Court, The Traverse Theatre, Opera De Montpellier, New Israeli Opera, Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Theseum Ensemble, χοροθέατρα Οκτάνα, Sine Qua Non κ.λπ.), καθώς και με σημαντικούς σκηνοθέτες (Danny Boyle, Roger Michell, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρούλα Πατεράκη, Κωνσταντίνος Ρήγος, Πέτρος Σεβαστίκογλου, Γιάννης Ιορδανίδης, Nikita Milivojevic κ.ά.).

Έχει κάνει σκηνογραφία και ενδυματολογία σε μερικές από τις σημαντικότερες θεατρικές παραστάσεις, όπως (ενδεικτικά): «Οιδίπους Τύραννος» (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 2012), «Ηρακλής Μαινόμενος» (σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 2011), «Η μητέρα του σκύλου» του Παύλου Μάτεσι (σκην. Nikita Milivojevic, Εθνικό Θέατρο, 2011), «Λιωμένο Βούτυρο» (σκην. Σίμος Κακάλας, Εθνικό Θέατρο, 2008), «Πεθαίνω σα χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη (σκην. Μιχαήλ Μαρμαρινός, Φεστιβάλ Αθηνών, 2007, περιοδεία στην Ευρώπη), «Η μνήμη των κύκνων» του Κωνσταντίνου Ρήγου (ΚΘΒΕ, 2002), «H.I.D.» του Howard Brenton από την Royal Shakespeare Company, σε σκηνοθεσία του γνωστού από τις ταινίες «Trainspotting» και «Slumdog Millionaire» Danny Boyle.

Ο Kenny MacLellan αποφοίτησε από τη σχολή καλών τεχνών Γλασκόβης. Σπούδασε σκηνογραφία στο Motley School of theatre design, στο Λονδίνο, όπου τιμήθηκε με το Lindury Prize for theatre design. Έχει διδάξει σκηνογραφία-ενδυματολογία σε διάφορα μέρη του κόσμου.

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Το πρόγραμμα μαθημάτων σκηνογραφίας-ενδυματολογίας περιλαμβάνει (2) τρίμηνους κύκλους μαθημάτων, διάρκειας 12 εβδομάδων ο κάθε κύκλος (36 ώρες, ένα τρίωρο την εβδομάδα), καθένας από τους οποίους αποτελείται από ένα ή δύο project. Δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και των δύο κύκλων.

nikos katisΣκηνοθέτης Νίκος Κατής

Κάθε project επιλέγεται τον σκηνοθέτη Νίκο Κατή, ο οποίος, σε συνεργασία με τον διδάσκοντα (Kenny MacLellan), θα παρακολουθεί όλη την πορεία εξέλιξης της μελέτης και παρουσίασης της σκηνογραφικής και ενδυματολογικής πρότασης, ενώ ως guest, ο γνωστός σχεδιαστής φωτισμών του θεάτρου Σάκης Μπιρμπίλης  (Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Εθνικό Θέατρο, Ηρώδειο, Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Νέου Κόσμου κ.λπ.) θα εξετάσει τις μεθόδους φωτισμού της σκηνής και του σκηνικού μιας παράστασης.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν: ιστορία θεάτρου, ιστορία σκηνογραφίας και ενδυματολογίας, σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών, κατασκευή πλαστικής μακέτας, μάσκας, θεατρικών στοιχείων και ενδυματολογικών αξεσουάρ.

Κάθε εβδομάδα, ένα μέρος του μαθήματος θα αφιερώνεται σε ένα συγκεκριμένο θέμα, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας της ενδυματολογίας, τον σχεδιασμό κοστουμιών, καθώς και σε άλλα θέματα που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια του κύκλου.

Σκοπός των μαθημάτων δεν είναι η παραγωγή ενός συγκεκριμένου τύπου σκηνογράφων από μια ορισμένη σχολή σκηνογραφίας, αλλά η καθοδήγηση και ενθάρρυνση κάθε σπουδαστή να μην ψάχνει εύκολες και συμβατικές λύσεις, αλλά, μέσα από βαθειά έρευνα να αποκτά τη δική του ερμηνεία και προσέγγιση προς την σκηνογραφία και ενδυματολογία.

Στο τέλος κάθε Κύκλου, οι σπουδαστές θα παρουσιάσουν μια πλαστική μακέτα και σχέδια κοστουμιών, τόσο στους συνεργάτες του studio όσο και σε επιλεγμένους καλεσμένους, καθώς και στην υπόλοιπη ομάδα του NYAS, δίνοντας έτσι την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, φιλική συζήτηση και αποτιμήσεις, ενώ στο τέλος της περιόδου (Ιούν.2013), επιλεγμένα έργα από όλα τα project θα παρουσιαστούν σε ενιαία Έκθεση σε ειδικά διαμορφωμένο και προβεβλημένο χώρο, στο ευρύ κοινό και σε προσκεκλημένους επαγγελματίες του θεάτρου.

sakis mpirmpilisΣάκης Μπιρμπίλης - Σχεδιαστής φωτισμών θεάτρου
Πρόγραμμα Κύκλων Σκηνογραφίας-Ενδυματολογίας:

Α΄Κύκλος, ΕΝΑΡΞΗ: τέλος Νοεμβρίου 2012

Β΄Κύκλος, ΕΝΑΡΞΗ: αρχές Μαρτίου 2013

• Το συνολικό κόστος κάθε κύκλου είναι 240 ευρώ (+ΦΠΑ).

• Κάθε Κύκλος περιλαμβάνει ένα ή δύο project και έχει διάρκεια 36 ωρών (1 τρίωρο την εβδομάδα).

• Κάθε project μπορούν να παρακολουθήσουν 8-10 άτομα.

• Δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση όλων των κύκλων.

ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Εκτός των παραπάνω Κύκλων, θα οργανωθούν διήμερα σεμινάρια σκηνογραφίας και ενδυματολογίας μία φορά τον μήνα, με διδάσκοντα τον Kenny MacLellan.

ΜΑΣΚΑ: WORKSHOP ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

2ήμερα workshop με τον Kenny MacLellan.

Διάρκεια workshop: 12 ώρες (δύο 6ωρα μαθήματα)

Πρώτο workshop: Σάββ. 24 Νοεμ. – Κυρ. 25 Νοεμ. 2012

Κόστος workshop: 60 Ευρώ.

Στο workshop αναλύονται τα παρακάτω θέματα:

1. Ιστορία της μάσκας από τις αρχαίες τελετές μέχρι την εισαγωγή και ανάπτυξή της στο θέατρο.

2. Οι τεχνικές και τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή της.

Καθ' όλη τη διάρκεια θα δίνονται συνεχώς συμβουλές και πρακτική βοήθεια για την κατασκευή και την διακόσμηση τριών διαφορετικών ειδών μασκών:

• Τρισδιάστατη, χρησιμοποιώντας καλούπια προσώπου των συμμετεχόντων του σεμιναρίου.

• Δυο διαστάσεων.

• Μάσκα-κατασκευή, συναρμολογούμενη από διάφορα έτοιμα αντικείμενα.

Οι μάσκες θα είναι βασισμένες σε επιλεγμένους χαρακτήρες από θεατρικά, λογοτεχνικά, αλλά και άλλα κείμενα και με δημιουργική πρωτοβουλία των συμμετεχόντων. Στη συνέχεια, μερικές από τις ολοκληρωμένες μάσκες θα χρησιμοποιηθούν σε ειδικό μάθημα που αφορά ηθοποιούς, με θέμα "Μάσκα- Χρήση και Κίνηση".

Όλα τα υλικά παρέχονται από το Studio.
Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.

Ανοιχτό (δωρεάν) μάθημα γνωριμίας:
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρες 2μμ-4μμ για Σκηνογραφία-Ενδυματολογία
Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, ώρες 5μμ-6μμ για Μάσκα (κατασκευή)

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ στα:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο τηλ: 6977-90.61.66
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής
Τηλ: 6977-906-166
Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

NEW YORK ACTING STUDIO
www.newyorkactingstudio.gr
Blog: http://newyorkactingstudio.blogspot.com
facebook: http://www.facebook.com/pages/New-York-Acting-Studio/282059245143088
Μιαούλη 11, 3ος όροφος, Ψυρρή (50 μ. από μετρό Μοναστηράκι)
Τηλ: 6977-90.61.66

1 σχόλιο

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια