New York Acting Studio: Νέα Προγράμματα Σπουδών και Σεμιναρίων

Δυναμικά ξεκινάει τον Οκτώβριο του 2011 τη νέα χρονιά το New York Acting Studio που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του σκηνοθέτη & ηθοποιού Νίκου Κατή με νέα και πολύ ενδιαφέροντα Προγράμματα Σπουδών και Σεμιναρίων από καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου και του κινηματογράφου (Κέννυ Μακ Λέλλαν, Βίκυ Παναγιωτάκη, Θεμιστοκλής Παυλής, Κατερίνα Φωτιάδη, Χάρης Γεωργιάδης και -ως guest- Δημήτρης Αθανίτης, Σάκης Μπιρμπίλης κ.ά.)

NewYorkActingStudio3Ιδρυτής & διευθυντής του είναι ο σκηνοθέτης &ηθοποιός Νίκος Κατής, που στις ΗΠΑ συνεργάστηκε με γνωστούς ηθοποιούς (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζον Τορτούρο, Λίαμ Νίσον, Κρίστοφερ Γουόκεν κ.ά.), σκηνοθέτησε θεατρικά έργα σε Ν.Υόρκη, Βοστώνη κ.λπ. και πρωταγωνίστησε στο θέατρο σε Ν.Υόρκη (Broadway & off-Broadway), Βοστώνη, Λονδίνο, Δουβλίνο, Κολωνία κ.α. Σπούδασε υποκριτική στη Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο & σκηνοθεσία δίπλα στον πολυβραβευμένο Gene Feist, σκηνοθέτη & ιδρυτή του Roundabout του Broadway (Ν.Υόρκη). Επίσης κοντά στους: Ούτα Χάγκεν, Μαρσέλ Μαρσώ, Στέλλα Άντλερ κ.ά., έχει διδάξει υποκριτική σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Λονδίνο, Λιλ, Λάρνακα, Αλεξάνδρεια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.λπ.

Το New York Acting Studio, το οποίο φέρνει ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, λειτουργεί από Οκτώβριο του 2010 στο κέντρο της Αθήνας, απευθύνεται σε ηθοποιούς, αρχάριους, προχωρημένους και επαγγελματίες και πρωτοπορεί περιλαμβάνοντας μαθήματα για θέατρο και κινηματογράφο στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περσινή (2010-2011) δραστηριότητα του N.Y.A.S., η οποία εστιάσθηκε στην υποκριτική, κατέληξε στην πολύ επιτυχημένη παρουσίαση ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης από τους σπουδαστές, τους «20 Ήρωες του Θεάτρου», που ανέβηκε στις 29 και 30 Ιουνίου 2011 στο Θέατρο Ροές.

Το New York Acting Studio πρωτοπορεί με:
- Mαθήματα για Θέατρο ΚΑΙ Κινηματογράφο
- Μαθήματα στην Ελληνική ΚΑΙ Αγγλική γλώσσα
- Παρουσίαση της δουλειάς των σπουδαστών στο θέατρο (Θεατρική Παράσταση και Χοροθέατρο) στο τέλος του χρόνου, ενώπιον κοινού & καλεσμένων από το χώρο του θεάτρου & του κινηματογράφου

Ταυτότητα του Studio
Ένα studio που σκοπό έχει να διαμορφώσει ηθοποιούς-ερμηνευτές εφοδιασμένους με όλα τα δυνατά μέσα της δραματικής έκφρασης, ικανούς να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. Ηθοποιούς ικανούς όχι μόνο να παρακολουθούν και να συμμετέχουν σ' αυτές τις αλλαγές, αλλά και να τις επηρεάζουν με την εφευρετικότητά τους.
Η μέθοδος του studio αξιοποιεί την ιδιαιτερότητα και την προσωπικότητα του καθενός, δίνει έμφαση στη ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ και τον ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ, την ΦΑΝΤΑΣΙΑ και την ΤΕΧΝΙΚΗ, την πνευματική ανάπτυξη, την προθυμία για ρίσκα και την συναισθηματική ειλικρίνεια.

Στο New York Acting Studio διδάσκονται τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ:
Υποκριτική για ΘΕΑΤΡΟ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Σύγχρονος Χορός | Κίνηση | Alexander Technique | Yoga | Ξιφασκία
Φωνητική | Τεχνική για ΟΝΤΙΣΙΟΝ | MASTER acting class | Performance
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ | Ενδυματολογία | Κατασκευή ΜΑΣΚΑΣ | COACHING
Προετοιμασία για σπουδές στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Το studio έχει ΕΝΤΑΤΙΚΟ πρόγραμμα σπουδών (18 ώρες την εβδομάδα) και ΕΠΙΛΟΓΗ μεμονωμένων μαθημάτων ή προγραμμάτων.

Λειτουργούν ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ Τμήματα 6-10 ατόμων

NewYorkActingStudio1ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:
Νίκος Κατής | υποκριτική
Kenny MacLellan (Κέννυ Μακ Λέλλαν) | σκηνογραφία, ενδυματολογία, μάσκα
Χάρης Γεωργιάδης | ξιφασκία
Κατερίνα Φωτιάδη | κίνηση
Βίκυ Παναγιωτάκη | Alexander Technique
Θεμιστοκλής Παυλής | σύγχρονος χορός & γιόγκα
Guest Artists:
Σάκης Μπιρμπίλης, σχεδιαστής φωτισμών θεάτρου
Δημήτρης Αθανίτης, σκηνοθέτης

Kenny MacLellan (Κέννυ Μακ Λέλλαν), σκηνογραφία, ενδυματολογία
Είναι γνωστός από τη συνεργασία του με μεγάλα φεστιβάλ (Αθηνών και Επιδαύρου, Εδιμβούργου, Βιέννης, Παρισιού), & θέατρα (Royal Shakespeare Company, The Royal Court, Opera De Montpellier, Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε., Εθνική Λυρική Σκηνή, Μέγαρο Μουσικής κ.λπ.), με σκηνοθέτες όπως: Danny Boyle (Trainspotting), Μ.Μαρμαρινός, Ρ.Πατεράκη, Κων.Ρήγος, Γ.Ιορδανίδης, N.Milivojevic κ.ά.).
Χάρης Γεωργιάδης, ξιφασκία
Έχει συνεργαστεί με: Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος., Εθνική Λυρική Σκηνή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, Ρούμελης, Σερρών, ελεύθερο θέατρο. Έχει δουλέψει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και διδάσκει από το 2005 σε δραματικές σχολές και workshops.
Κατερίνα Φωτιάδη, κίνηση
Έχει συνεργαστεί στο χορό με την Αγγελική Στελλάτου και την Τζένη Αργυρίου, στο θέατρο με: Ρούλα Πατεράκη, Άννα Κοκκίνου, Κώστα Καζάκο, Εστέρ Γκονζάλες, Τ. Τζαμαργιά, στον κινηματογράφο με: Λάκη Παπαστάθη, Δημήτρη Αθανίτη κ.λπ.
Βίκυ Παναγιωτάκη, Alexander Technique
Δίδαξε χορό στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου και UFA-Fabrik. Τεχνική Alexander στο Dock 11 του Βερολίνου και από το 2007 στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
Θεμιστοκλής Παυλής, χορός & γιόγκα
Απόφοιτος και χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κινησιολογία / χορογραφία σε παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Nabucco, Ωδείο Ηρώδου Αττικού). Έχει εμφανιστεί ως χορευτής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Εθνικό Μπαλέτο Κούβας, όπερα Άττις), Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κ.λπ.
Σάκης Μπιρμπίλης, σχεδιαστής φωτισμών θεάτρου
Από τους σημαντικότερους φωτιστές του θέατρου, έχει δουλέψει με: Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Εθνικό Θέατρο, Μέγαρο Μουσικής, ΚΘΒΕ, Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Νέου Κόσμου κ.λπ. με τους: Κωνσταντίνο Ρήγο, Νίκο Μαστοράκη, Γιάννη Κακλέα, Μάγια Λυμπεροπούλου, Nikita Milivojevic κ.ά.
Δημήτρης Αθανίτης, σκηνοθέτης
Βραβευμένος σκηνοθέτης, Ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Έχει συνεργαστεί με γνωστούς και βραβευμένους ηθοποιούς, όπως: Βίκυ Βολιώτη, Λήδα Ματσάγγου, Κατερίνα Διδασκάλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ερρίκος Λίτσης κ.λπ.

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ:
ΠΡΩΙ | ΑΠΟΓΕΥΜΑ | ΒΡΑΔΥ
Δευτ.-Παρ. 11πμ-11μμ
Σάβ.-Κυρ. 11πμ-8μμ

NewYorkActingStudio2ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: 3-18 ώρες την εβδομάδα
3 & 6 μηνών | Μονοετή | Διετή | Τριετή

Οι Εγγραφές ξεκίνησαν και γίνονται όλο το χρόνο.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
τηλ: 6977-90.61.66 | email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες επικοινωνίας: 4μμ-8μμ.

New York Acting Studio, Μιαούλη 11, Ψυρρή, μετρό Μοναστηράκι
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ: 6977-90.61.66)
blog: http://newyorkactingstudio.blogspot.com
facebook: http://www.facebook.com/pages/New-York-Acting-Studio/282059245143088

Το Art magazine ως χορηγός επικοινωνίας του New York Acting Studio και φέτος προσφέρει σε 3 νικητές τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν:
- Ένα μηνιαίο πρόγραμμα υποκριτικής θεάτρου (Νοέμβριος 2011)
- Ένα μηνιαίο πρόγραμμα υποκριτικής κινηματογράφου (Νοέμβριος 2011)
- Ένα τρίμηνο κύκλο σπουδών σκηνογραφίας-ενδυματολογίας: Ιαν.- Μαρτ.2012

Για να λάβετε μέρος στην κλήρωση, απλά συμπληρώστε στο παρόν άρθρο το σχόλιο "μηνιαίο πρόγραμμα υποκριτικής θεάτρου" ή "μηνιαίο πρόγραμμα υποκριτικής κινηματογράφου" ή "3μηνο κύκλο σπουδών σκηνογραφίας-ενδυματολογίας".

Οι κληρώσεις θα γίνουν:
- Στις 30 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Κυριακή για το μηνιαίο πρόγραμμα υποκριτικής θεάτρου (Νοέμβριος 2011)
- Στις 31 Οκτωβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα για το μηνιαίο πρόγραμμα υποκριτικής κινηματογράφου (Νοέμβριος 2011)
- Στις 20 Δεκεμβρίου 2011, ημέρα Τρίτη για το 3μηνο κύκλο σπουδών σκηνογραφίας-ενδυματολογίας: Ιαν.- Μαρτ.2012