Το ταξίδι πίσω από τις λέξεις - Ένας ολόκληρος κόσμος

Ο λόγος και η σκέψη, δύο χαρακτηριστικά του ανθρώπου, που υπερτονίζουν την ιδιαίτερη φύση του σε σχέση με τα υπόλοιπα έμβια όντα. Με την σκέψη μπορεί να ακονίσει την φαντασία του, να πειραματιστεί και να μάθει. Με τον λόγο επικοινωνεί, εκφράζεται, αναπτύσσει λογικά και μη επιχειρήματα. Έρχεται όμως κάτι πιο αρχέγονο και ουσιαστικό να ανατρέψει όλη αυτή την λογική αλληλουχία της σκέψης και του λόγου, ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

Το συναίσθημα κινεί τα νήματα, ακόμα κι αν δεν επιθυμούμε να φανεί. Το συναίσθημα βρίσκει πάντα τρόπο να βγει προς τα έξω. Πολλές φορές στις καθημερινές μας συναναστροφές μας τυχαίνει να λέμε κάτι και να αισθανόμαστε κάτι άλλο ανάλογα με τις δοσμένες συνθήκες. Να λέμε ναι και να εννοούμε όχι ή ίσως, ή δεν ξέρω κοκ. Αυτό το όχι, το ίσως ή το δεν ξέρω στο θέατρο το λέμε «ΠΙΣΩ ΚΕΙΜΕΝΟ».

Μεγάλοι δάσκαλοι όπως ο Κάρολος Κουν, ο Πήτερ Μπρουκ, ο Γιόσι Όιντα στηρίζουν όλη τους την διδασκαλία σ? αυτό το ταξίδι πίσω από τις λέξεις, στο «ΠΙΣΩ ΚΕΙΜΕΝΟ», όπως το λένε. Πίσω από την σκέψη που εκφράζουμε κρύβεται μια 2η, 3η?. σκέψη που μας τρώει και είναι η αλήθεια μας. Αυτό ψάχνουμε στο Θέατρο. Ψάχνουμε την αλήθεια μας, που πολλές φορές ξεχνάμε ποια είναι στην καθημερινή μας ζωή.

Το θεατρικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Ελεύθερης Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας «ΦΩΣ».

Ημέρα Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Δευτέρα 19/04/2010, ώρα 19:30-22:30μ.μ , Πραξιτέλους 179 (4ος-5ος όροφος), Πασαλιμάνι, Πειραιάς

Υπεύθυνη Σεμιναρίου: Αντιγόνη Πανταζή
Τηλέφωνο: 6976260211
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Είσοδος Ελεύθερη!