«Η 7η Σφραγίδα»

Βασίλης Τσαμπρόπουλος, Νεκταρία Καρατνζή Βασίλης Τσαμπρόπουλος, Νεκταρία Καρατνζή

Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή. Στο Half Note την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016.

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι ένα από τα πιο δυνατά και δύσκολα κείμενα της Αγίας Γραφής. Οι συμβολισμοί, οι προφητείες και η προσδοκία της Δικαιοσύνης ξεδιπλώνονται σε μια καταιγιστική αφήγηση του υπερκόσμιου οράματος του Ευαγγελιστή στο σπήλαιο της Πάτμου. Μία από τις συγκλονιστικότερες περιγραφές είναι το άνοιγμα το 7 σφραγίδων.

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος εμπνέεται από το θέμα και γράφει μουσική ντύνοντας το σχετικό κείμενο της Αποκάλυψης. Η αφήγηση του κειμένου θα γίνει με διαδραστικά βίντεο που θα αποκαλύψουν μία νέα ανάγνωση του κόσμου μας, μέσα από το πρίσμα του Αποκαλυπτικού οράματος του Ιωάννη. Η πρωτότυπη μουσική του διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη, μαέστρου και ιδρυτή της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, συναντά στην ίδια σκηνή την αρχέγονη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, να ερμηνεύει ελληνικούς βυζαντινούς ύμνους αλλά και θρησκευτικά μέλη από τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Ιταλία και ύμνους στα αραμαϊκά, τη γλώσσα του Χριστού.

«Άξιος ει λαβείν το βιβλίον και ανοίξαι τας σφραγίδας αυτού, ότι εσφάγης και ηγόρασας τω Θεω ημάς εν τω αίματί σου εκ πάσης φυλής και γλώσσης και λαού και έθνους». (Αποκ. Κεφ. Ε΄, εδαφ. 9)

  • Βασίλης Τσαμπρόπουλος: πιάνο
  • Νεκταρία Καρατνζή: φωνή

Το έργο τέχνης της αφίσας είναι φιλοτεχνημένο από την Ελβετή ζωγράφο Marie-Claude Gyger.

Η «7η Σφραγίδα» ("The Seventh Seal") παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Half Note αποκαλύπτοντας ένα κομμάτι του ομώνυμου ολοκληρωμένου έργου του Βασίλη Τσαμπρόπουλου με τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, το οποίο θα ερμηνευτεί στην πλήρη μορφή του στους επόμενους μήνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πληροφορίες
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ
«Η 7η Σφραγίδα»

Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Ώρα έναρξης: Πεμ: 21.30 & Παρ: 22.30
Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com//Half_Note