Tindersticks

Αφίσα, Tindersticks Αφίσα, Tindersticks

Οι αισθαντικοί Βρετανοί μετρ της εκλεπτυσμένης μελαγχολίας επιστρέφουν με νέο άλμπουμ αλλά και με μια ανθολογία αγαπημένων τραγουδιών μέσα από την πολυετή τους διαδρομή. Λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου, πολυαναμενόμενου άλμπουμ The Waiting Room, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει στο μουσικό ταξίδι της βαθιά ποιητικής μπάντας των Tindersticks με δύο συναυλίες στην Κεντρική Σκηνή της, στις 25 και 26 Μαΐου 2016.

Λόγω εξάντλησης των early bird εισιτηρίων σε λιγότερο από δύο 24ωρα, η προπώληση εισιτηρίων ανοίγει δύο εβδομάδες νωρίτερα, από 1 Μαρτίου 2016.

Το κοινό θα παρακολουθήσει τις συναυλίες καθιστό, σύμφωνα με το concept της περιοδείας, η οποία θα ταξιδέψει σε εμβληματικά θέατρα της Ευρώπης όπως: Volksbühne, Le Bouffes du Nord, Barbican.

Οι Tindersticks εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1993, με το ντεμπούτο τους να προκαλεί αυθάδικα κάθε θέσφατο της παντοδύναμης τότε μουσικής βιομηχανίας της χώρας τους, της Μεγάλης Βρετανίας. Η παροιμιώδης διάρκεια του δίσκου, αλλά, κυρίως, η ίδια η προσωπική φύση των τραγουδιών του και η συνύπαρξη καλά αφομοιωμένων επιρροών σε ένα τόσο αβίαστα πληθωρικό σύνολο επέβαλε την άμεση είσοδο των Tindersticks στο κλαμπ των εκλεκτών, των αγαπημένων και των καταραμένων – για ακροατές και κριτικούς.

Δέκα δίσκους και περισσότερα από είκοσι χρόνια μετά, η πενταμελής πλέον μπάντα εξακολουθεί να σμιλεύει τη μοναδική, διαχρονικής υφής τραγουδοποιία της, η οποία αψηφά τα εφήμερα υποείδη και ανανεώνεται διαρκώς, διατηρώντας στο ακέραιο την ικανότητα να βρίσκει το στόχο στο συναίσθημα των αποδεκτών της. Στοιχεία σόουλ, τζαζ, lounge και new classical ολοένα και διευρύνουν τη μουσική τους παλέτα, με το ηλεκτρικό Fender piano και το Hammond organ, το glockenspiel, το βιμπράφωνο, και τα σύνολα εγχόρδων και πνευστών να υπηρετούν την οργανική ποιότητα του ήχου τους και με τις μύχιες ερμηνείες του ένρινου βάρδου Stuart Staples να μετατρέπουν κάθε στίχο σε κατάθεση ψυχής.
Στην περίπτωση των Tindersticks, η θλίψη και η αγαλλίαση δεν είναι αντικρουόμενα συναισθήματα. Προσεκτικά ζυγισμένες ενορχηστρώσεις, νουάρ ατμόσφαιρες και αισθαντικά ηχοχρώματα δίνουν στα τραγούδια τους την ελαφράδα που τους επιτρέπει να αποφεύγουν τους δραματικούς σκοπέλους και να γεννούν αλληλουχίες όμορφων εικόνων στο μυαλό του ακροατή.

  • Stuart A. Staples: φωνή, κιθάρα
  • Neil Fraser: ηλεκτρική κιθάρα
  • David Boulter: πλήκτρα
  • Dan Mckinna: ηλεκτρικό μπάσο
  • Earl Harvin: τύμπανα

Περισσότερα

- Την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 οι Tindersticks θα εμφανιστούν στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη σε διοργάνωση της Fuzz Productions.

- Το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του, από Asphalt Ribbons σε Tindersticks (σπίρτα), το 1991, όταν ο Stuart A. Staples βρήκε ένα κουτί γερμανικά σπίρτα σε μια ελληνική παραλία.

- Το νέο τους άλμπουμ, The Waiting Room, περιλαμβάνει ένα ντουέτο του Stuart A. Staples με την τραγουδίστρια των Savages, Jehnny Beth (“We Are Dreamers”), ενώ ανασύρει από το αρχείο την τελευταία τους συνεργασία με τη Lhasa De Sela (“Hey Lucinda”), η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2010. Στο παρελθόν, έχουν συνεργαστεί με τις Isabella Rossellini, Mary Margaret O’Hara, Ann Magnuson και Carla Torgerson.

- Τόσο ως μπάντα όσο και ως σόλο καλλιτέχνες, τα μέλη των Tindersticks έχουν συνδεθεί άρρηκτα με το κινηματογραφικό έργο της Γαλλίδας σκηνοθέτιδας Claire Dennis, υπογράφοντας τη μουσική για τις ταινίες της, Nénette et Boni (1996), Trouble Every Day (2001), Vendredi Soir (2002), L’Intrus (2004, ελλ. τίτλος: Ο Παρείσακτος), 35 Rhums (2008), White Material (2009, ελλ. τίτλος: Λευκή Υπεροχή) και Les Salauds (2013, ελλ. τίτλος: Τα Καθάρματα).

- Στην οργανική μουσική που έγραψαν για την μόνιμη έκθεση του In Flanders Fields Museum του Βελγίου, σχετικά με τη μάχη του Ypres στον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καταθέτουν τις avant classical ανησυχίες τους.

- Στους δίσκους και στις συναυλίες τους έχουν διασκευάσει τραγούδια των Otis Redding , Roy Orbison, Tom Waits, Pavement, Townes Van Zandt, Julee Cruise, Lee Hazelwood, Ann Peebles, Odyssey, Four Tops κ.ά.

- H μουσική τους ακούστηκε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά The Sopranos, συστήνοντας τους Tindersticks σε μια γενιά νεότερων fans.

Πληροφορίες
Μουσική στη Στέγη
TINDERSTICKS

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
Κεντρική Σκηνή

25 & 26 Μαΐου 2016 | 21:30

Τιμές εισιτηρίων
EARLY BIRD ως 15 Μαρτίου 2016:
Ζώνη Α: 40 €
Ζώνη Β: 35 €
Από 16 Μαρτίου 2016:
Ζώνη Α: 45 €
Ζώνη Β: 40 €
Ζώνη Γ: 35 €
Ζώνη Περιορισμένης Ορατότητας: 25 €
ΑΜΕΑ & συνοδός ΑΜΕΑ: 20 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γραμμή Φίλων της Στέγης
Τ.: 213 017 8200
ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-20:00

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 09:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
• ΓΕΡΜΑΝΟΣ & COSMOTE σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
• IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου
• ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στα καταστήματα Πανεπιστημίου, Mall Μαρούσι, Κηφισιά, McArthurGlen

http://www.sgt.gr/gre/SPG1609/

Έκθεση εικόνων

Tindersticks