Electrocutango

Electrocutango Electrocutango

Μιλάμε για την πιο δυναμική, καινοτομική και αυθεντική έκφραση του σχετικά νέου μουσικού κινήματος που ονομάζεται new electro-tango και αυτή είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται απόλυτα στη μουσική του γκρουπ Electrocutango. Από Παρασκευή 6 έως και Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, στο Half Note.

Είναι η μουσική που βγαίνει μέσα από το πάθος και την ουσία του αυθεντικού tango όταν διανθίζεται με ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά χρώματα και ρυθμούς και, φυσικά, αναπτύσσεται μέσα από προσμίξεις αφροκαραϊβικές ή αφροβραζιλιάνικες, πάνω σε μπλουζ και τζαζ τεχνοτροπίες, χωρίς να χάνει ούτε για μια στιγμή την αίσθηση του παραδοσιακού tango.

Οι Electrocutango - ταιριάζουν απόλυτα στην ατμόσφαιρα του Μπουένος Άιρες, αν και προερχόμενοι από τη Νορβηγία – είναι ένα από τα πολλά δημιουργήματα του πιανίστα, συνθέτη και ενορχηστρωτή Sverre Indris Joner. Ο Joner είναι ένας κορυφαίος μουσικός και επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Tango του Buenos Aires και σπεσιαλίστας στις λάτιν εκφάνσεις της μουσικής και δημιουργός πολλών έργων εφαρμοσμένης (για μπαλέτο, θέατρο, σινεμά κ.ο.κ.) ή ακόμη της συμφωνικής μουσικής. Στο Electrocutango καμιά από τις αρετές που χαρακτηρίζουν το tango – ή το Nuevo tango του Astor Piazzola – δεν θυσιάζεται χάριν του όποιου μοντερνισμού ενώ πολλές φορές δίνεται ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα στο συνδυασμό της electro tango μουσικής με το παραδοσιακό tango χορό! H παρουσία του περίφημου ζεύγους Raquel Greenberg & Ramiro Izurieta στις παραστάσεις τους αυτές δίνει μία άλλη διάσταση στο πάθος και την συγκίνηση της μουσικής που προσφέρει το θαυμάσιο σχήμα του Joner και των φίλων του που παίζουν πιάνο – πλήκτρα, μπαντονεόν, βιολί και κοντραμπάσο. Οι δίσκοι του γκρουπ (“Felino” και “Adrenalina”) θεωρούνται ήδη κλασικοί του electro tango, αλλά και τα live των Electrocutango είναι η απόλυτη εμπειρία. Ιδίως όταν συνδυάζονται με κορυφαίους χορευτές όπως οι παραπάνω. Περιμένουμε με ανυπομονησία...

  • Sverre Indris Joner – piano, keyboards / electronics
  • Andreas Rokseth – bandoneon
  • Odd Hannisdal - violin
  • Steinar Haugerud – contrabass
  • Raquel Greenberg – dance
  • Ramiro Izurieta - dance

Πληροφορίες
ELECTROCUTANGO
With Raquel Greenberg & Ramiro Izurieta
«Electro tango with top dancers = Magic!»

Από Παρασκευή 6 έως και Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015
Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ. 22.30, Κυρ. & Δευτ. 21.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ), 25 ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 ευρώ (Α’ Ζώνη)
*** την Δευτέρα 9/11 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και μαθητές σχολών tango

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.artinfo.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note

Έκθεση εικόνων