Μουσικές Βραδιές στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Stanley Clarke Stanley Clarke

Βραδιές ατμοσφαιρικής, απαλής μουσικής ακρόασης προσφέρει στους επισκέπτες της αυτό το καλοκαίρι η Λίμνη της Βουλιαγμένης, απόλυτα εναρμονισμένες με το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της. Τετάρτη 8 & Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 Stanley Clarke Band και Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Ιουλίου 2015 Ravi Coltrane Quartet.

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του ελληνικού τραγουδιού, και όχι μόνο, παρουσιάζουν τα ειδικά σχεδιασμένα προγράμματά τους γι’ αυτό το ζωντανό σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς.

Λίμνη Βουλιαγμένης: Ένα φυσικό διατηρητέο μνημείο, με ιαματικά νερά, από πηγές βάθους έως και 100 μέτρων, περιτριγυρισμένο από βράχους και πεύκα, σε ελάχιστη απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Τετάρτη 8 & Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015
Stanley Clarke Band
«Magic Bass»

Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Ιουλίου 2015
Ravi Coltrane Quartet
feat. Adam Rogers, Scott Colley & Nate Smith
"Sax & the Great Spirit”

Πληροφορίες
Μουσικές Βραδιές
στη Λίμνη της Βουλιαγμένης

Έναρξη: 22.30
Διοργάνωση: Half Note Jazz Club

Τιμές Εισιτηρίων:
10€, 15€, 20€, 25€

Κρατήσεις:
210 92 13 310, viva.gr, halfnote.gr
Καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Media Markt
και στα ταμεία της Λίμνης Βουλιαγμένης

Stanley Clarke Band
«Magic Bass»
Τετάρτη 8 και Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ένας μυθικός μουσικός & συνθέτης της jazz και του fusion, παιδί θαύμα της δεκαετίας του ‘70 και από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της γενιάς του, ο Stanley Clarke, έρχεται για μία και μοναδική παράσταση στην Αθήνα!

Ο θρυλικός μπασίστας, που μπήκε δυναμικά στην μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης το 1970 καταφέρνοντας να παίξει με άλλες εμβληματικές προσωπικότητες του χώρου όπως ο Dexter Gordon, o Horace Silver, o Gil Evan, ο Stan Getz και ο Art Blakey, έμελλε να ταυτίσει τη μουσική του πορεία με έναν νέο τότε ανερχόμενο πιανίστα, τον Chic Corea. H απαράμιλλη δεξιοτεχνία του Clarke αναγνωρίστηκε σύντομα από όλους και με τις επιρροές της εποχής από Mingus ή Scott La Faro, o Clarke άνοιξε καινούριους δρόμους και ρόλους για το μπάσο, όχι μόνο ως ρυθμικό μουσικό όργανο, αλλά κυρίως ως σολιστικό.

Αυτό έγινε ευρύτερα γνωστό, όταν με τον Chic Corea δημιούργησαν το θρυλικό συγκρότημα Return To Forever και με το οποίο απέσπασαν πολλά Grammy, έκαναν ρεκόρ πωλήσεων και άνοιξαν τον δρόμο για όλη την fusion ή την λεγόμενη την εποχή εκείνη “jazz-rock” σκηνή. Το σχήμα αυτό με μόνιμους τον Clarke και τον Corea και με κορυφαίους μουσικούς κατά καιρούς στην σύνθεσή του, όπως τον Airto Moreira και τη Flora Purim, τον Steve Gadd, τον Lenny White, τον Al Di Meola και τον Joe Farell διέγραψε μία απίστευτη πορεία και μέσα σε πέντε ιδιαίτερα παραγωγικά χρόνια, καθιέρωσε τον Clarke ως μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του χώρου.

Η λέξη “legend” και “virtuoso” συνοδεύει τον Stanley Clarke από την νεαρή ηλικία των 25 ετών (!) και κομμάτια που έγραψε από το 1976 ακόμη, αποτελούν συνθέσεις αναφοράς για όλους τους νέους σπουδαστές του μπάσου!! Άλλωστε ήταν ο πρώτος μπασίστας που ηγήθηκε κάποιας περιοδείας συγκροτήματος ως leader, κάνοντας αλλεπάλληλα sold-out! Πρωτοπόρος και στις ενορχηστρώσεις του, ο Stanley Clarke έγινε, μέσα σε λίγα χρόνια, περιζήτητος ανάμεσα σε καλλιτέχνες από όλους τους χώρους της μουσικής και συνεργάστηκε με τον Jeff Beck, τον Keith Richards, τον George Duke, τον Stewart Copeland, την Aretha Franklin, με καλλιτέχνες της soul, ενώ αποτέλεσε και αγαπημένο συνθέτη του Hollywood, ντύνοντας μουσικά πολλά blockbuster φιλμ για τον κινηματογράφο. Η πρόσφατη αναβίωση των Return To Forever με τον Chick Corea, τον Lenny White και τον Al Di Meola (αρχικά), ήταν μία από τις μεγαλύτερες περιοδείες που γνώρισε ποτέ jazz συγκρότημα, με αμέτρητες συναυλίες σε όλο τον κόσμο, σε περισσότερες από 90 πόλεις!

Στην πολυκύμαντη καριέρα του ο Stanley Clarke έχει κερδίσει πάμπολλα Grammy, Emmy και κάθε είδους βραβείο, αλλά κυρίως, έχει κερδίσει την αναγνώριση όχι μόνο της jazz σκηνής, αλλά και αυτή της κλασσικής, της pop, της R & B και της soul. Πλέον ο Stanley Clarke θεωρείται μία κορυφαία προσωπικότητα της παγκόσμιας μουσικής. Φροντίζοντας πάντα να είναι ένα βήμα μπροστά από την εποχή του και με κάθε παράστασή του να αγγίζει το ...αριστούργημα, ο Stanley Clarke έρχεται ξανά με την μπαντα του στη χώρα μας για δύο μαγικά βράδια στη Λίμνη της Βουλιαγμένης στις 8 & 9 Ιουλίου.
Μια μοναδική ευκαιρία για ραντεβού με έναν αληθινό θρύλο.

  • Stanley Clarke : Electric / Acoustic bass
  • Michael Mitchell : Drums
  • Beka Gochiashvili : Piano
  • Cameron Graves : Keyboards

Ravi Coltrane Quartet
feat. Adam Rogers, Scott Colley & Nate Smith
“Sax & the Great Spirit”
Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

O Ravi Coltrane είναι σίγουρα ένας από τους πλέον χαρισματικούς και ξεχωριστούς σαξοφωνίστες του καιρού μας. Δεν είναι μόνο το απαράμιλλο ταλέντο του που τον κάνει να ξεχωρίζει από μόνο του ανάμεσα στους τζαζ μουσικούς και δημιουργούς της γενιάς του, αλλά και ο πολύ ιδιαίτερος τρόπος που μπόρεσε να διαχειριστεί, ίσως το βαρύτερο επίθετο/κληρονομιά στην τζαζ σκηνή. Αυτό του θρυλικού πατέρα του John Coltrane, ίσως του πλέον ιδιοφυούς και καινοτόμου μουσικού στην τζαζ ιστορία, που τόσο πρόωρα «έφυγε» πριν από 48 ολόκληρα χρόνια.

Ο γεννημένος στο Long Island το 1965, Ravi, είναι το δεύτερο εκ των τριών παιδιών του John και της Alice Coltrane (εξαιρετικής πιανίστριας και αρπίστριας) και πήρε το όνομά του από την αγάπη και των δύο γονιών του για την Ινδική κουλτούρα και μουσική και ιδιαίτερα για τον σπουδαίο Ravi Shankar. Δεν ήταν ακόμη ούτε 2 ετών όταν έχασε τον πατέρα του και σύντομα η οικογένειά του μετακινήθηκε στη Δυτική ακτή και το Los Angeles.

Σπούδασε μουσική με εξειδίκευση στο σαξόφωνο στο California Institute of the Arts με την ενθάρρυνση της μητέρας του Alice, σπουδαίας μουσικού. Η ανάγκη να βρεθεί στη «Μέκκα» της τζαζ – τη Νέα Υόρκη - τον επανέφερε στην Ανατολική ακτή όπου δούλεψε πολύ με τον σαξοφωνίστα Steve Coleman (σημαντική επιρροή στη μουσική του πορεία), αλλά και τον μεγάλο Elvin Jones, εμβληματικό ντράμμερ συνεργάτη του πατέρα του.

Στα μέσα της δεκαετίας του 90’ ο Ravi Coltrane εμφανίζεται πλέον ως leader με δική του μπάντα και το 1997 θα μπει στο στούντιο να ηχογραφήσει τον πρώτο προσωπικό και εξαιρετικά επιτυχημένο του δίσκο «Moving Pictures» με τον “Tain” Watts στα τύμπανα, τον Lonnie Plaxico στο μπάσο και τον Michael Cain στο πιάνο. Θα ακολουθήσουν τεράστιες περιοδείες σε όλο τον κόσμο με το all star κουαρτέτο του, αλλά και μία σειρά υπέροχων ηχογραφήσεων, ενώ συνεχίζει να εμφανίζεται και ως sideman με τον McCoy Tyner, τον Jack DeJohnette, τον Herbie Hancock, τον Carlos Santana και πολλούς άλλους.

Ήταν εκείνος που έπεισε την μητέρα του Alice να επιστρέψει στη δισκογραφία, μετά τη μακρά της αποχή, με το υπέροχο «Translinear Light», άλμπουμ στο οποίο έπαιξε και ο ίδιος, αλλά έκανε και την παραγωγή. O Ravi έχει προταθεί για πολλά Grammy και έχει βραβευτεί ως κορυφαίος μουσικός, ενώ είναι και co- leader με τον Joe Lovano στην εξαιρετική μπάντα Saxophone Summit. Παράλληλα έχει αφοσιωθεί στην αποκατάσταση και τη συντήρηση του John Coltrane Home, τελευταίου σπιτιού του θρύλου πατέρα του, χώρο στον οποίο συνέθεσε το masterpiece «Α Love Supreme» και το οποίο αναγνωρίστηκε πλέον ως ιστορικό μνημείο!

Το 2012 ο Ravi Coltrane ντεμπουτάρει με την Blue Note στην 6η του προσωπική ηχογράφηση σε μία ιστορική εταιρεία και λαμβάνει αποθεωτικές κριτικές. Όμως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ravi Coltrane, είναι το γεγονός ότι σήμερα ξεχωρίζει ανάμεσα στους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της σύγχρονης τζαζ, βασιζόμενος αποκλειστικά στα δικά του μουσικά επιτεύγματα και το δικό του ήχο και μουσικό ύφος, διαχωρίζοντας σαφώς τον εαυτό του μουσικά, από τον πατέρα του.

Στη φετινή καλοκαιρινή περιοδεία, ο καταπληκτικός σαξοφωνίστας γίνεται 50 ετών και ηγείται ενός διαφορετικού και πολύ ιδιαίτερου all star κουαρτέτου. Το σχήμα αυτό - με το οποίο θα μας επισκεφτεί στην Αθήνα - αποτελείται από παλιούς φίλους και συνεργάτες του Ravi Coltrane, όπως οι κορυφαίοι Adam Rogers (Norah Jones, Paul Simon, Mike Brecker κα) στην κιθάρα, ο Scott Colley (Herbie Hancock, Roy Hanes, Carmen McRae κα) στο μπάσο και ο Nate Smith (Dave Holland, Jose James, Joe Jackson κα.) στα τύμπανα.
H μοναδική μπάντα του Ravi Coltrane χαϊδεύει με μαεστρία τις αισθήσεις μας στον μαγικό χώρο της Λίμνης της Βουλιαγμένης σε δύο μοναδικές μουσικές βραδιές
Ένας Coltrane... ανάμεσά μας.

Έκθεση εικόνων

Ravi Coltrane