"Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz"

Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz

"Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz" - "Πολυσυλλεκτικά και αυθεντικά...". H πολυσχιδής τραγουδίστρια/vocalist και performer Αγγελική Τουμπανάκη, μαζί με τους έξι δεξιοτέχνες και ξεχωριστούς μουσικούς που αποτελούν τους Buzz Bastardz, φτιάχνουν ένα κράμα με ήχους και ρυθμούς παραδόσεων, με μουσικές διαφορετικών χωροχρόνων και δίνουν το πληθωρικό στίγμα τους με πρωτότυπες συνθέσεις και ευρηματικές διασκευές από τη πρώτη τους δισκογραφική τους δουλειά! Την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 στο Half Note.

Bαλκανικοί ξέφρενοι ρυθμοί, δρόμοι ανατολής και μελωδίες της Μεσογείου, αναμειγνύονται με jazz αρμονία, crossover αυτοσχεδιασμούς, βοκαλισμούς, δημιουργώντας συναισθήματα, ατμόσφαιρες και εικόνες που εναλλάσσονται διαρκώς...

Από την αγνώριστη ερμηνεία του Sodade της Cesaria Evora, στην αποθεωτική εκτέλεση του «Η Θυμιούλα η μαυρομάτα» και στην εκστασιακή ηλεκτρική εκδοχή του Αϊδίνικου Ζεϊμπέκικου «Εμαθα πως είσαι μάγκας», οι εκπλήξεις συνεχίζονται με πρωτότυπα τραγούδια στα γαλλικά, πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά και καταλήγουν στη ρομανί γλώσσα, με την βαθειά συναισθηματική εκτέλεση του ύμνου των ρομά, "gelem gelem"...

Το project ξεκίνησε αρχικά ως μουσική παράσταση "Colpo grosso" από την Αγγελική Τουμπανάκη το 2007 με διασκευές παραδοσιακών συνθέσεων των Βαλκανίων, της Μεσογείου, της Ανατολίας και της Λατινικής Αμερικής.
Μετονομάστηκε σε "Toubanaki & the Buzz Bastardz" τον Οκτώβριο του 2010 προσθέτωντας jazz δομές και συγχρονες αρμονίες. Αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς της εγχώριας jazz σκηνής και της παραδοσιακής μουσικής, διακεκριμένους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κοινός στόχος είναι η ελευθερία της έκφρασης και η χαρά για τη μουσική, που προκύπτει μέσα από τη γνώση, τον αυτοσχεδιασμό, τον πειραματισμό και τη διασταύρωση των διαφορετικών μουσικών καταβολών των μελών του σχήματος.

Η δισκογραφική δουλειά των "Aggeliki Toubananaki & the Buzz Bastardz" κυκλοφορεί ως φυσικό προϊόν από την εταιρεία "Metronomos" και σε ψηφιακή μορφή από τη "Hidden Track Records".

"Toubanaki & the Buzz Bastardz:

  • Αγγελική Τουμπανάκη: τραγούδι
  • Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρες, συνθέσεις
  • Παντελής Στόικος: τρομπέτα, καβάλ
  • Γιάννης Παπαναστασίου: άλτο, σοπράνο σαξόφωνο
  • Παρασκευάς Κίτσος: ηλεκτρικό μπάσο
  • Γιάννης Παπαγιαννούλης: σετ κρουστών
  • Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα

Πληροφορίες
"Aggeliki Toubanaki
& the Buzz Bastardz"
"Πολυσυλλεκτικά και αυθεντικά..."

Τρίτη 21 Απριλίου 2015
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 12 ευρώ (μπαρ) – 15 ευρώ (τραπέζι)

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note

Bio Αγγελική Τουμπανάκη

Η Αγγελική Τουμπανάκη είναι jazz vocalist. Ασχολείται με τη jazz, με παραδοσιακούς ρυθμούς και μουσικές και με την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής. Είναι η δημιουργός και η lead singer των projects «Toubanaki & the Buzz Bastardz» (fusion balkan jazz) και «Jazz plus» project (modern vocal jazz).
Έχει παρακολουθήσει τα jazz εργαστήρια «Veneto Jazz Workshops» (Ιταλία), με καθηγητές από το New School For Jazz And Contemporary Music της Νέας Υόρκης. Έχει παρακολουθήσει jazz master classes με τον vocalist και συνθέτη JD Walter και σεμινάρια jazz αυτοσχεδιασμού με τις vocalists Rene Marie, Sheila Cooper και Deborah Carter.

Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια, Ρυθμολογίας με το χορευτή Francisco Jose Suarez Barrera, Ινδικού κλασσικού τραγουδιού (dhrupad) με τον Uday Bhawalkar, Πέρσικου κλασσικού τραγουδιού με την Mamak Khadem, Flamenco τραγουδιού με τον Vicente Gelo, Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, Βουλγάρικου τραγουδιού με την Tzvetanka Varimezova και κλασσικού Οθωμανικού τραγουδιού με τον Ahmet Erdogdular στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με διοργανωτή τον Ross Daly.
Φοίτησε στο τμήμα της jazz (αυτοσχεδιασμός, αρμονία, πιάνο) του Ωδείου Athenaeum με τον Σύλβιο Σύρρο και παράλληλα σπούδασε τεχνική φωνής SLS με την Σοφία Νοητή. Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού, κλασσικής κιθάρας και παραδοσιακών κρουστών (νταούλι, μπεντίρ). Διδάσκει φωνητική και ειναι η υπέυθυνη του φωνητικού κύκλου (vocal circle) στο Ωδείο Ριζοπούλου.
Η Α. Τουμπανάκη ήταν η δημιουργός, παραγωγός και τραγουδίστρια της μουσικής παράστασης «Colpo Grosso» της οποίας επιμελήθηκε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία και η οποία παρουσιάστηκε σε διάφορες μουσικές και θεατρικές σκηνές από το 2008 έως το 2010.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον διεθνούς φήμης μπασίστα Cameron Brown (Bassano del Grappa, Ιταλία 2010), τον διάσημο περκασιονίστα Onur il (Descarga project 2013) και το συνθέτη Παναγιώτη Καλαντζόπουλο (2014 Παλλάς, Υακίνθεια κ.α)
Έχει λάβει μέρος σε διάφορα φεστιβάλ όπως το Jazz + Praxis (2014),Fougaro Jazz Festival 2014, Frank Zappa Festival (2014), Festival Athens World Music Festival (Τεχνόπολη 2012) με τη Συμφωνική Ορχήστρα Αθηνών, Athens Christmas Festival "Μουσικές του Κόσμου" (2011), Athens Christmas Jazz Festival (2011), Art Resistance (Κερατέα 2011), Music Heaven (2011), Resistance Festival (2010), Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας (2009), Φεστιβάλ Θεάτρου Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" (2008), Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού (Θέατρο Πέτρας, 2007). Έχει εμφανιστεί σε μουσικές και θεατρικές σκηνές στην Αθηνα όπως Gazarte, Μικρό Παλλάς, Half Note, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Κύτταρο, Ιανός, Bios,κ.α αλλά και στο εξωτερικό (London, Oxford, Reading, Newcastle, Bassano del Grappa).

Πρόσφατα ολοκλήρωσε την πρώτη δισκογραφική δουλεία με το σχήμα της «Toubanaki & the Buzz Bastardz».
Εκτός από και το "Jazz plus" project με τον jazz κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη, και το μπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου, συνεργάζεται με τους τσιγγάνους "Sam Roma", με τον τζαζ πιανίστα Αλέκο Ορφανό στο project "Oh no.. Frank Zappa", με την αρπίστρια Maria Christina & the 7 pedals σέ ενα ιδιαίτερο "on the edge" project, με λούπες, πετάλια και παραμορφώσεις και τέλος με το ντράμερ Ηλία Δουμάνη σε ενα πρωτότυπο experimental "Drums-Voice gag".

Η Α. Τουμπανάκη εκτός από μουσικός, είναι Μοριακή Βιολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Μοριακή Βιολογία.
Πλέον, αφιερώνει το χρόνο της ολοκληρωτικά στη μουσική και στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Arthur Adams Nukeleus »