Boban & Marko Markovic Orchestra

Boban & Marko Markovic Orchestra Boban & Marko Markovic Orchestra

Ο θρυλικός Boban και ο σπουδαίος γιός του Marko Markovic, κορυφαίοι τρομπετίστες της Σερβίας, επανέρχονται στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης για να μας δώσουν λίγη από την φλόγα και το πνεύμα των Roma βασιλιάδων της εκρηκτικής Βαλκανικής μουσικής !!! Από Παρασκευή 20 έως και Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 στο Half Note.

Η παρουσία του Boban Markovic και της μπάντας του έγινε αισθητή παγκοσμίως από τα φιλμ "Underground" και "Arizona Dream" του Emir Kusturica, όπου έπαιζαν την μουσική με τον Goran Bregovic ενώ ο ίδιος o Boban με τον γιό του Marko επί πάρα πολλά χρόνια διακρίνονται στο Φεστιβάλ της Guca, ένα φημισμένο μουσικό φεστιβάλ χάλκινων πνευστών που γίνεται κάθε χρόνο, από το 1961, στην Κεντρική Σερβία. Σε επίσκεψή του εκεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ - που ο Boban αλλά και ο Marko ανακηρύχτηκαν πολλές φορές κορυφαίοι τρομπετίστες παμψηφεί - ο μεγάλος Miles Davis, είχε εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για την μπάντα και την τεχνική του σπουδαίου Boban Markovic!! Η Ορχήστρα των Markovic που ξεκινάει από τους παππούδες του Boban, προέρχεται από την περιοχή του Vladičin Han στη Νότια Σερβία. Μεταφέροντας μια μεγάλη μουσική παράδοση που πηγάζει από τους καυτούς ήχους και ρυθμούς των τσιγγάνων Roma της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, το σχήμα αυτό, υπό την καθοδήγηση του μαιτρ του φλούγκελχορν ή φλίκορνου Boban αλλά και καταπληκτικού γιου του Marko που εξελίσσεται σε σπουδαίο σολίστα της τρομπέτας και είναι ενορχηστρωτής της μπάντας, εισάγει χρώματα και αισθητική καθαρού swing και τζαζ, δένοντας το ανατολίτικο μελωδικό στοιχείο με ένα ιδιότυπο φανκ. Η μπάντα των Markovic είναι οι πρωτεργάτες της αναγέννησης της παραδοσιακής μουσικής της Σερβίας και των τσιγγάνικων ρυθμών της γειτονικής χώρας. Η πολυμελής μπάντα, εκτός από τα παραδοσιακά chocheks και τους αυθεντικούς τσιγγάνικους ρυθμούς, παίζει με δυναμισμό γνωστά φολκλόρ κομμάτια και χορούς των Βαλκανίων. Ήταν οι ερμηνείες τους στα κομμάτια και τις μελωδίες των ταινιών του Εμίρ Κουστουρίτσα, που μέσα σ' αυτή την σουρεαλιστική και συνάμα εκρηκτική ατμόσφαιρά τους, μας έκαναν να αγαπήσουμε τον ευρύτερο ήχο των Βαλκανίων, ενώ έδωσαν ένα πολύτιμο πρεσβευτή της παράδοσης των Roma στον έξω κόσμο! Πλέον η Ορχήστρα των Markovic με τα χάλκινά τους - είναι οι σταρ των Βαλκανίων και συνέβαλαν όσο κανείς σε δύσκολους και χαλεπούς καιρούς τα τελευταία 20 -25 χρόνια, στην διατήρηση και διάδοση της Σέρβικης μουσικής στο παγκόσμιο στερέωμα. Με μεγάλες περιοδείες του στην Αμερική, τον Καναδά, την Άπω Ανατολή και σε όλα τα Φεστιβάλ της Ευρώπης, ή μπάντα των Markovic είναι από τα πλεον επιτυχημένα σύνολα της περιοχής μας ενώ εκτιμάται ακόμη και από φίλους της ροκ σκηνής, αναγκάζοντας ακόμη και σκηνοθέτες να κάνουν και ντοκυμαντέρ για την ζωή και καριέρα τους.

Στην πατρίδα μας, τα χάλκινα των Markovic έχουν έλθει για συναυλίες πολλές φορές, αλλά κάθε φορά έχουν κάτι καινούργιο να παρουσιάσουν και μ' αυτό να μας εκπλήξουν. Κάθε εμφάνισή τους είναι καταιγιστική, γεμάτη ενέργεια κι αδρεναλίνη και καταλήγει σε ένα ξέφρενο πάρτι!
Από τις 20 μέχρι και τις 26 Μαρτίου 2015, η συναρπαστική ορχήστρα πνευστών του Markovic επανέρχεται στο Half Note Jazz Club, έτοιμη όσο ποτέ για να δείξει ακριβώς αυτό και να μας συνεπάρει.

Πληροφορίες
BOBAN I MARKO MARKOVIC ORCHESTRA
Διαχρονικά τα πιο hot πνευστά των Βαλκανίων !!

Από Παρασκευή 20 έως και Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015
Ώρα έναρξης: Παρ., Σαβ. & Τρ.: 22.30, Κυρ., Δευτ., Τετ. & Πεμπ.: 22.30
Είσοδος: 20 ευρώ (μπαρ) 25 ευρώ (τραπέζι) 30 ευρώ (VIP)

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kontrafouris Baby Trio Paris qui Chante »