Sofia Noiti Break Free Quintet. A tribute to Jeff Buckley

Σοφία Νοητή Σοφία Νοητή

Η Σοφία Νοητή με το κουιντέτο της θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ένα τολμηρό και ξεχωριστό πρότζεκτ, πολύ διαφορετικό από τα γνωστά τζαζ νερά που η Σοφία Νοητή γνωρίζει τόσο καλά. Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2015 στο Half Note.

Ένα εκτενές αφιέρωμα στον Τζεφ Μπάκλεϊ , τον εκπληκτικό τραγουδιστή-κιθαρίστα-συνθέτη-ποιητή της ροκ μουσικής. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τραγουδιστές που γνώρισε ποτέ η ροκ. Η φωνή του ήταν ένα ξεχωριστό μουσικό όργανο με μία εκπληκτική έκταση και ευκολία. Πέρα από αυτό, ο Τζεφ είχε ένα διευρυμένο ρεπερτόριο, που περιελάμβανε από τραγούδια της Νίνα Σιμόν και των Ζέπελιν μέχρι αναγεννησιακά και τραγούδια της Εντιθ Πιάφ. Πέρναγε με ευκολία από την ροκ στην τζαζ και από το κλασσικό τραγούδι στην ανατολική μουσική.

Η Σοφία Νοητή, μία φωνή συνώνυμη με τη φράση «σημαντική Ελληνίδα τραγουδίστρια», ήταν η πιο κατάλληλη επιλογή για ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα , αφού οι επιρροές και το έργο του Μπάκλεϊ ταιριάζουν απίθανα με τις δικές της μουσικές σπουδές στο Κλασσικό Τραγούδι, την εμπειρία της στην Τζαζ και το Μπλουζ και τις επιρροές της από το Ροκ. Η πείρα, η διαδρομή και η υψηλή τέχνη της Σοφίας Νοητή, η δυναμική και η ψυχική ερμηνεία της, σε συνεργασία με την ποιότητα τεσσάρων έμπειρων ποιοτικών και γνωστών μουσικών στην ελληνική τζαζ σκηνή εγγυάται μια άκρως συναρπαστική βραδιά με τα κορυφαία τραγούδια του Τζεφ Μπάκλεϊ , που πλέον ανήκει στο πάνθεον των σημαντικότερων μουσικών καλλιτεχνών του 20ου αιώνα

«Οι μουσικές που διαπέρασαν σαν έρωτας την ψυχή μας, έγιναν φευγαλέοι έρωτες ή αιώνιοι εραστές. Μουσικές που έρχονται από περασμένες ζωές, τραγούδια-αρχέτυπα και σύγχρονα, μουσικές ασύνδετες που έχουν πλήρη συνοχή σε διαφορετικό χρόνο και τόπο. Τραγούδια που σου επιτρέπουν να είσαι ο πραγματικός σου, ελεύθερος εαυτός. Η μουσική του Τζεφ Μπάκλεϊ σε αυτήν την παράσταση αποτελεί το όχημα για την αναζήτηση της αλήθειας μας μέσα από τους διάδρομους του χρόνου και του πάθους που η ίδια η μουσική ορίζει. Η μουσική που ζεί χωρίς τέλος». Σ.Ν.

  • Σοφία Νοητή, φωνή
  • Κλέωνας Αντωνίου, κθάρα
  • Σάκης Τσινούκας, κιθάρα
  • Νίκος Χατζόπουλος, μπάσο
  • Ηλίας Δουμάνης, ντραμς

Πληροφορίες
SOFIA NOITI BREAK FREE QUINTET
A tribute to JEFF Buckley

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2015
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (τραπέζι)

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note