Ρεσιτάλ Νοεμβρίου - Κάθε σαββατοκύριακο στο Ωδείο Αθηνών

Ρεσιτάλ Νοεμβρίου Ρεσιτάλ Νοεμβρίου

Το σύνολο μουσικής δωματίου KYKLOS, ύστερα από ένα εκρηκτικό καλοκαίρι, ξεκινάει δυναμικά τη νέα καλλιτεχνική περίοδο: καθιστά το Ωδείο Αθηνών κέντρο πολιτιστικής έξαρσης, παρουσιάζοντας τρία ξεχωριστά ρεσιτάλ για τα τρία τελευταία Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου. Από τις15, 16, 22 και 29 Νοεμβρίου 2014.

Η αρχή γίνεται με τα Μουσικά Ανάλεκτα VII (15 & 16 Νοεμβρίου 2014) του βιρτουόζου στο μαντολίνο Δημήτρη Μαρίνου –ενός μουσικού που έχει καταφέρει να αλλάξει την ιστορία του οργάνου του. Σε ένα πρόγραμμα όπου το γνωστό έγχορδο διατρέχει ιστορικά τη μουσική με διαρκείς εναλλαγές ηχοχρωμάτων, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όριά του.

Στη συνέχεια (22 Νοεμβρίου 2014), τον πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνουν ο καταξιωμένος τσελίστας Βασίλης Λύκος και η διεθνώς αναγνωρισμένη πιανίστα Δανάη Καρά, με το πρόγραμμά τους Ο Μοντερνισμός συνδιαλέγεται με τον Ρομαντισμό. Σε μια βραδιά που το βλέμμα της εξετάζει τους άφθαρτους αρμούς που συνδέουν τέσσερις αντιπροσώπους, των δύο διαφορετικών περιόδων, της αδιάλειπτης συνέχειας του ευρωπαϊκού μουσικού πολιτισμού. Σε ένα ρεσιτάλ βιολοντσέλου-πιάνου υπερβατικής δεξιοτεχνίας και γνησιότητας συναισθήματος.

Τον κύκλο των ρεσιτάλ του Νοεμβρίου (29/11/2014) θα κλείσουν δυο εξαιρετικοί μουσικοί-αυτοσχεδιαστές: ο δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας Μάνος Αβαράκης και η συνθέτρια και πιανίστα Σοφία Καμαγιάννη. Με το πρόγραμμά τους να τιτλοφορείται Ταξιδιωτικόν θα πραγματοποιήσουν ένα πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι -δημιουργώντας με τη φυσαρμόνικα, τις φλογέρες μπαρόκ και το πιάνο, μια πραγματικά ιδιαίτερη μουσική ατμόσφαιρα.

Το KYKLOS ENSEMBLE, μένοντας πιστό στις αρχές του, προσκαλεί το κοινό στο σπίτι του: σε συναυλίες υψηλής αισθητικής, διεθνούς εμβέλειας, ειλικρινούς μουσικού οράματος και στις πλέον προσιτές συνθήκες

Πληροφορίες
Ο KYKLOS παρουσιάζει:
Ρεσιτάλ Νοεμβρίου | Κάθε σαββατοκύριακο στο Ωδείο Αθηνών

Ημερομηνίες: 15 &16, 22, 29 Νοεμβρίου 2014
Χώρος: Αίθουσα του KYKLOS
Είσοδος: 10 €, 2 € (μειωμένο)

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων:
Μουσικά Ανάλεκτα VII: Σάββατο, Κυριακή (15 & 16/11/2014), 20.30
Ο Μοντερνισμός συνδιαλέγεται με τον Ρομαντισμό: Σάββατο (22/11/2014), 20:30
Ταξιδιωτικόν: (29/11/2014), 20:30

KYKLOS ENSEMBLE
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
Γενική Διεύθυνση: Δημήτρης Δεσύλλας
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Κουμεντάκης
Διεύθυνση Παραγωγής: Άγης Γυφτόπουλος