Έλενα-Ινέζ Βενιέρη & Friends @ Half Note Jazz Club

'Ελενα-Ινέζ Βενιέρη (κιθάρα τραγούδ)
Σταύρος Πηλιχός (τραγούδι)
Ελεάννα Ζεγκίνογλου (πιάνο, τραγούδι)
Βασίλης Τσαρούμης (καχόν)
Guest star: Γιούλινα Δασκαλοπούλου (χορός)

Παρασκευή 6 Ιουνίου @ Half Note Jazz Club
Ωρα έναρξης: 22.30 - Είσοδος: 10 ευρώ (bar) – 15 ευρώ (σε τραπέζι)

Η τραγουδίστρια 'Ελενα-Ινέζ Βενιέρη με την παρέα της: τον τραγουδιστή Σταύρο Πηλιχό, την πιανίστα τραγουδίστρια Ελεάνα Ζεγκίνογλου, τον κρουστό Βασίλη Τσαρούμη και Guest Star την χορεύτρια Γιουλίνα Δασκαλοπούλου, θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει ξένα και έντεχνα τραγούδια και χορό.

Η 'Έλενα-Ινέζ Βενιέρη σπούδασε ξένες γλώσσες, μουσικά όργανα και ορθοφωνία φωνητική. Τραγουδάει επαγγελματικά εδώ και 21 χρόνια, με πλούσιο Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο σε 5 γλώσσες ενώ παίζει και κιθάρα. Παράλληλα υπηρετεί και τον χώρο των εικαστικών με τα κολάζ της, με ήδη 42 εκθέσεις στο ενεργητικό της.

823b

Ο Σταύρος Πηλιχός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αλιβέρι Ευβοίας. Είναι 24 ετών κι εδώ και ένα χρόνο διδάσκει φωνητική τέχνη και ορθοφωνία σε ένα μικρό εργαστήρι τέχνης στην Εύβοια. Είναι πτυχιούχος σύγχρονης φωνητικής τέχνης και βυζαντινής μουσικής, ενώ παρακολούθησε για 5 χρόνια μαθήματα πιάνου. Στο χώρο των live μπήκε στα 18 του ξεκινώντας από την Αλεξανδρούπολη όπου και σπούδασε. Μουσικά κινείται από το ελληνικό έντεχνο και το ρεμπέτικο ως pop, jazz, rock και funk. Έχει κάνει το opening act σε συναυλία του Ζακ Στεφάνου κι έχει συνεργαστεί με τον Κωνσταντίνο Κάλλια, συνθέτη του τραγουδιού Αφετηρία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και με τον Χρήστο Σταυρακούδη, στιχουργό του Σταμάτη Κραουνάκη. Τα τελευταία χρόνια συνθέτει δική του μουσική.

Η Ελεάννα Ζεγκίνογλου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Το 1999 αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών (τμήμα θεατρικών σπουδών) ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της (πτυχίο πιάνου και ανώτερων θεωρητικών). Από το 1996, όταν σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε να τραγουδάει σε μουσικές σκηνές της Αθήνας, ως το 1999, συνεργάστηκε με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Βασίλης Καζούλης, ο Γιάννης Σπανός κ.α. στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Κατά το διάστημα 2000-2004 υπήρξε μόνιμη συνεργάτης του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις ζωντανές παραστάσεις και τη δισκογραφία του, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με το Χρήστο Θηβαίο ενορχηστρώνοντας τα σύνολα έγχορδων σε τραγούδια του δίσκου «Μόνο νερό στη ρίζα» (2003). Την ίδια χρονιά, έκανε την πρώτη δισκογραφική εμφάνιση της ως ερμηνεύτρια, συμμετέχοντας στο δίσκο «Εσείς οι φίλοι μου κι εγώ» με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με το τραγούδι «Κι αν είμαι ροκ» σε β' εκτέλεση (2003). Έχει συμμετάσχει ως τραγουδίστρια δισκογραφικά στη γειτονική Ιταλία σε δίσκο της Pietra Montecorvino με τη μουσική επιμέλεια του Eugenio Bennato (2004). Στα τέλη του 2004 δημιούργησε το γυναικείο σύνολο εγχόρδων και κρουστών «Άρωμα Γυναίκας», που συνεργάστηκε με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ως "Σειρήνες" στην καλοκαιρινή περιοδεία του 2005, του οποίου είχε την ενορχηστρωτική επιμέλεια και συμμετείχε ως τραγουδίστρια. Το 2005 επίσης, επιμελήθηκε της χορωδίας στη συναυλία και το δίσκο «Βασίλης Παπακωνσταντίνου live στο Ηρώδειο». Το 2006 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Περιμένοντας το νέκταρ», με τραγούδια του Μάνου Ξυδούς, όπου η ίδια ερμηνεύει μέρος του δίσκου και υπογράφει την ενορχήστρωση όλης της δουλειάς. Το ίδιο καλοκαίρι περιόδευσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό με το σχήμα της «Άρωμα Γυναίκας», συνεχίζοντας μέχρι σήμερα τις εμφανίσεις της σε πολλούς χώρους εντός και εκτός Αθηνών. Το 2007, συμμετέχοντας σε ένα από τα μεγάλα φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων, παρουσίασε ένα αφιέρωμα στον Κλέωνα Τριαντάφυλλου (ΑΤΤΙΚ) σε ερμηνεία και διασκευές πιο σύγχρονου χαρακτήρα, καθώς και διηγήσεις από χιουμοριστικά και μη, στιγμιότυπα της παλιάς Αθήνας, συναυλία η οποία στάθηκε η αφορμή για τη γνωριμία της με τη μεγάλη ερμηνεύτρια Ελίζα Μαρέλλι και τη μετέπειτα συνεργασία τους σε συναυλίες στον Παρνασσό και άλλα θέατρα ως φόρο τιμής στα τραγούδια της εποχής εκείνης.

H Γιουλίνα Δασκαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών ενώ παράλληλα φοιτούσε στην Ανωτέρα Δραματική σχολή Ράμπα & στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ με ειδικότητα θέατρο και κινηματογράφο. Εργάστηκε ως ηθοποιός σε παιδικές και κεντρικές σκηνές της Αθήνας ενώ παράλληλα συμμετείχε σε διάφορα σήριαλ στην τηλεόραση όπως Άκρως Οικογενειακών , Λάμψη κ.α. αλλά και σε ταινίες μεγάλου μήκους όπως Σώσε με και 45 τετραγωνικά του Στράτου Τζίτζη κ.α. Παράλληλα, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το χορό και πειραματίστηκε με πολλά είδη, όπως παραδοσιακούς, κλασικό, σύγχρονο, latin κ.α. Αυτά που την κέρδισαν όμως από την πρώτη στιγμή ήταν το FLAMENCO, γιατί η ίδια πιστεύει πως είναι ο χορός με την μεγαλύτερη εκφραστικότητα, θεατρικότητα και δυναμικότητα, και το ORIENTAL, διότι συνδυάζει την θηλυκότητα, την κομψότητα αλλά και το πάθος. H ίδια χορεύει σε αναγνωρισμένα festival στην Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και σε επίσημες διοργανώσεις. Παράλληλα έχει δημιουργήσει την επαγγελματική ομάδα MANDALOUNʼʼ και μια αθλητική ομάδα, που έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις.

Θα τους συνοδεύσει με το καχόν του ο Βασίλης Τσαρούμης.



HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μέτς
11636, Αθήνα
Τηλ. (Κάθε μέρα 11.30-19.30): 210 9213310