Pink Martini

Pink Martini Pink Martini

Οι πολυαγαπημένοι του ελληνικού κοινού Pink Martini και ταυτόχρονα ένα από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της lounge- jazz σκηνής παγκοσμίως, με κοινό που τους ακολουθεί πιστά, θα είναι και πάλι κοντά μας τον Μάιο, για μια μοναδική συναυλία στο Γκάζι Live, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΜΠΑΡΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Συνδυάζοντας στη μουσική τους ρετρό και τζαζ μοτίβα με ποπ ρυθμούς αλλά και στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες, οι Pink Martini δημιουργούν ένα αισθησιακό κράμα, που διατηρεί τη φρεσκάδα του και ταυτόχρονα ιντριγκάρει και μαγεύει το κοινό. Όπως δηλώνει ο ιδρυτής τους Τόμας Λόντερντέιλ, «είμαστε σαν μουσικοί αρχαιολόγοι που ανασύρουμε μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου και δημιουργούμε ένα είδος μοντέρνας μουσικής».

Οι Pink Martini, δημιουργήθηκαν το 1994 από τον κλασικό πιανίστα και απόφοιτο του Χάρβαρντ Τόμας Λόντερντέιλ ως μια μικρή ορχήστρα με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το 1997 μπαίνει στο σχήμα η τραγουδίστρια Τσάινα Φορμπς από τη Ν. Υόρκη, συμφοιτήτρια του Τόμας στο πανεπιστήμιο, γράφουν τραγούδια μαζί και την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ "Sympatique", με το οποίο καταφέρνουν να ενθουσιάσουν κοινό και κριτικούς, αρχικά στη Γαλλία και στη συνέχεια σε πολλές άλλες χώρες. Το "Je ne veux pas travallier" γίνεται mantra στα χείλη εκατομμυρίων ανθρώπων και το άλμπουμ πουλάει πάνω από 1,3 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Από τότε μέχρι σήμερα, οι Pink Martini έχουν κυκλοφορήσει συνολικά οκτώ στούντιο άλμπουμ και μία συλλογή, πάντα από τη δική τους εταιρία Heinz Records.

Στο τελευταίο τους άλμπουμ "Dream A Little Dream" που μόλις κυκλοφόρησε, συνεργάζονται με τους Von Trapps- τα τέσσερα αδέλφια Sophia, Melanie, Amanda και August von Trapp- που είναι τα δισέγγονα των Captain και Maria von Trapp, της οικογένειας των Αυστριακών που έγινε διάσημη από την κλασική ταινία του 1965 "The Sound of Music" («Η Μελωδία της Ευτυχίας»). Το "Dream A Little Dream" περιλαμβάνει δεκαπέντε τραγούδια απ' όλο τον κόσμο, από την Ιαπωνία, τη Σουηδία και τη Ρουάντα μέχρι τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στο άλμπουμ συμμετέχουν: το παγκοσμίως γνωστό Ιρλανδικό συγκρότημα The Chieftains, η μυθική Wayne Newton με τον Jack Hanna και η Charmian Carr που έπαιζε τον ρόλο της Liesl στην ταινία The Sound of Music.

Οι Pink Martini δεν έχουν σταματήσει να περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο με τεράστια επιτυχία. Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο τους συναυλιακό προορισμό, καθώς μας επισκέπτονται τακτικότατα από το 2001 με sold out εμφανίσεις, γεγονός που αποδεικνύει και την αγάπη του ελληνικού κοινού προς αυτούς.

Θα έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να τους απολαύσουμε ξανά, για μια μοναδική συναυλία στο ΓΚΑΖΙ LIVE, το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.

Με την τραγουδίστριά τους Τσάινα Φορμπς, θα μας ταξιδέψουν μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών τους στη Γαλλία του Μεσοπολέμου, τη ρομαντική Ιταλία, τη φλογερή Ισπανία, τις Αυστριακές Άλπεις και από εκεί στη μυστηριώδη Αραβία, την Αβάνα του 30, τη μυστικιστική Κίνα, την Ιαπωνία και τη Ν. Υόρκη.

«Μας αρέσει να έχουμε διαφορετικές ιστορίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου. Νομίζω πως ο κόσμος αγαπά την ποικιλία και την διαφορετικότητα αυτή στη μουσική μας, που την κάνει να μην έχει σύνορα», υπογραμμίζει ο Τόμας Λόντερντέιλ.

Πληροφορίες
PINK MARTINI
ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ!!!

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΜΠΑΡΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΓΚΑΖΙ LIVE:
Ιερά οδός 11, Γκάζι
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210-6980044
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: PUBLIC, www.viva.gr, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, SEVEN SPOTS, 11876, www.weticket.gr

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γ' ΖΩΝΗ- ΟΡΘΙΩΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 30 ΕΥΡΩ,
Γ' ΖΩΝΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ- ΑΝΕΡΓΩΝ ΟΡΘΙΩΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 25 ΕΥΡΩ
Β' ΖΩΝΗ- ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 40 ΕΥΡΩ
Α' ΖΩΝΗ- ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 50 ΕΥΡΩ
Α' ΖΩΝΗ- ΤΡΑΠΕΖΙΑ 4 ΑΤΟΜΩΝ ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: 200 ΕΥΡΩ
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (Α', Β', Γ' ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΑ Α' ΖΩΝΗΣ) ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

«Οι Pink Martini είναι μια παγκόσμια μουσική περιπέτεια... Αν τα Ηνωμένα Έθνη είχαν μια μόνιμη μπάντα το 1962, θα ήταν οι Pink Martini»
Thomas Lauderdale, ιδρυτής της μπάντας/ πιανίστας

Pink MartiniΤο 1994, ο Thomas Lauderdale στην γενέτειρα του, το Portland της πολιτείας του Oregon, ασχολούνταν με την πολιτική, ελπίζοντας ότι μια μέρα θα βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος. Όπως και όλοι οι εκκολαπτόμενοι πολιτικοί, πήγαινε σε πολλές συγκεντρώσεις με σκοπό την εύρεση κεφαλαίων, ανακαλύπτοντας με μεγάλη δυσαρέσκεια ότι η μουσική σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις ήταν υποτονική, ανιαρή και υπερβολικά δυνατή. Αντλώντας έμπνευση από την παγκόσμια μουσική σκηνή, την κλασσική, την jazz, την ρετρό ποπ, με σκοπό να προσελκύσει και τους φιλελεύθερους και τους συντηρητικούς, ίδρυσε το 1994 μια «μικρή ορχήστρα», τους Pink Martini, με σκοπό να «ντύσει» με όμορφη μουσική, εκδηλώσεις που συγκέντρωναν χρήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, τις δημόσιες βιβλιοθήκες και την εκπαίδευση.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Lauderdale κάλεσε την China Forbes, συμφοιτήτριά του στο Harvard που ζούσε στην Νέα Υόρκη, να συμμετέχει στους Pink Martini. Άρχισαν να γράφουν τραγούδια μαζί. Το πρώτο τραγούδι με τίτλο «Sympathique» έκανε σύντομα τεράστια αίσθηση στην Γαλλία. Με υποψηφιότητα για «Τραγούδι της Χρονιάς» στα Γαλλικά βραβεία Victoires de la Music, παραμένει και σήμερα το μάντρα των Γάλλων απεργών («je ne veux pas travailler»- «δεν θέλω να δουλέψω» ). Όπως λέει ο ίδιος ο Lauderdale «Είμαστε μια Αμερικάνικη μπάντα αλλά περνάμε πολύ καιρό στο εξωτερικό, κάτι που μας δίνει την μεγάλη ευκαιρία να αντιπροσωπεύουμε την ευρύτερη Αμερική.... την Αμερική που παραμένει η πιο πολυπληθυσμιακή χώρα στον πλανήτη... με ανθρώπους από όλες τις χώρες, όλες τις γλώσσες και όλες τις θρησκείες».

Οι Pink Martini σε συνεργασία με δώδεκα μουσικούς και με πολύγλωσσο ρεπερτόριο και διαφορετικές συμφωνικές ορχήστρες, περιοδεύουν σε Ευρώπη, Ασία, Ελλάδα, Τουρκία, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια και Βόρεια Αμερική. Έκαναν το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο τους στο Φεστιβάλ Καννών το 1997 και το ορχηστρικό με την Oregon Symphony το 1998 σε σκηνοθεσία Norman Leyden. Από τότε η μπάντα έχει παίξει με πάνω από 50 ορχήστρες σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων και των Los Angeles Philarmonic, Boston Pops, National Symphony at the Kennedy Center, San Francisco Symphony, Cleveland Orchestra και BBC Concert Orchestra στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο. Κάποιες από τις εμφανίσεις τους: τα εγκαίνια του Walt Disney Concert Hall με την Los Angeles Philharmonic, τέσσερις sold out συναυλίες στο Carnegie Hall, το πάρτι εγκαινίων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, δύο sold out συναυλίες στο θέατρο L'Olympia στο Παρίσι και πολλά άλλα.

Το ντεμπούτο άλμπουμ των Pink Martini με τίτλο "Sympathique" κυκλοφόρησε ανεξάρτητα το 1997 από την εταιρεία της μπάντας Heinz Records (το όνομα του σκύλου του Lauderdale) και γρήγορα έγινε ένα διεθνές φαινόμενο, με υποψηφιότητες για «Τραγούδι Της Χρονιάς» και «Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη» στα Γαλλικά Victoires de la Musique Awards το 2000. To 2004 κυκλοφορεί το άλμπουμ με τίτλο "Hang On Little Tomato", το 2007 το "Hey Eugene!" και το 2009 το "Splendor In The Grass". Το Νοέμβριο του 2010 κυκλοφορεί το "Joy To The World" ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ με τραγούδια από όλο τον κόσμο, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Και τα πέντε άλμπουμ έγιναν χρυσά σε Γαλλία, Καναδά, Ελλάδα και Τουρκία.

Το φθινόπωρο του 2011 η μπάντα κυκλοφορεί δύο άλμπουμ- το "A Retrospective", με τα πιο δημοφιλή τραγούδια από την 18ετή καριέρα τους μαζί με οχτώ καινούργια τραγούδια, και το "1969" ένα άλμπουμ με την συνεργασία του θρυλικού Γιαπωνέζου τραγουδιστή Saori Yuki. Το 1969 έγινε πλατινένιο στην Ιαπωνία φτάνοντας στο #2 των Γιαπωνέζικων chart με την εφημερίδα Japan Times να γράφει «η αγάπη και ο σεβασμός του Saori Yuki και των Pink Martini για την παραδοσιακή pop ακτινοβολεί σε κάθε τραγούδι». Η κυκλοφορία του 1969 σηματοδότησε την πρώτη φορά που ένας Γιαπωνέζος καλλιτέχνης ανέβηκε στα chart του Aμερικάνικου Billboard μετά από τον Kyu Sakamoto το 1963 με το άλμπουμ "Sukiyaki". Τα άλμπουμ των Pink Martini έχουν πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Οι Pink Martini έχουν συνεργαστεί και έχουν παίξει με πολλούς καλλιτέχνες όπως Jimmy Scott, Carol Channing, Jane Powell, Rufus Wainwright, Martha Wainwright, Henri Salvador, Chavela Vargas, Georges Moustaki, Michael Feinstein, τον παραγωγό ταινιών Gus Van Sant, Courtney Taylor των Dandy Warhols, τον κλαρινίστα και μαέστρο Norman Leyden, τον θρυλικό Γιαπωνέζο Hiroshi Wada, την Ιταλίδα τραγουδίστρια και συνθέτη Alba Clemente, τον DJ Johnny Dynell και Chi Chi Valenti, Faith Prince, Mamie Van Doren, το αυθεντικό cast του Sesame Street, και πολλούς άλλους. Η τραγουδίστρια Storm Large άρχισε να τραγουδάει με τους Pink Martini τον Μάρτιο του 2011, όταν η China Forbes έπρεπε να εγχειριστεί στις φωνητικές της χορδές. Όταν η Forbes ανέρρωσε πλήρως, επέστρεψε στο συγκρότημα και από τότε μαζί με την Large συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους με τους Pink Martini.

Οι Pink Martini έχουν επίσης και πολλά guest από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως τον ραδιοφωνικό ανταποκριτή του Λευκού Οίκου Ari Shapiro, την τραγουδίστρια Ida Rae Cahana, την μουσικό του κότο Masumi Timson, την αρπίστρια Maureen Love και την Kim Hastreiter εκδότρια του Paper Magazine.

Τον Ιανουάριο του 2012 o ηγέτης του γκρουπ Thomas Lauderdale ξεκινάει να δουλεύει το έβδομο άλμπουμ των Pink Martini και ηχογραφεί το τραγούδι του Charlie Chaplin «Smile» με την θρυλική Phyllis Diller. Το νέο άλμπουμ με τίτλο «Get Happy», κυκλοφορεί στις 24 Σεπτεμβρίου του 2013 και περιέχει 16 τραγούδια από όλο τον κόσμο σε εννέα γλώσσες. Η αγαπημένη τραγουδίστρια του γκρουπ China Forbes συνεργάζεται με την Storm Large, η οποία μετά από πολλές συναυλίες ηχογραφεί με τους Pink Martini για πρώτη φορά, μαζί με μια πλειάδα special guest όπως οι: Rufus Wainwright, Philippe Katerine, Meow Meow, The von Trapps & Ari Shapiro.

Παράλληλα με την ηχογράφηση του «Get Happy», ο Lauderdale δουλεύει και το όγδοο studio album του γκρουπ με τίτλο «Dream a Little Dream» σε συνεργασία με τους Sofia, Melanie, Amanda και August Von Trapp, δισέγγονα των Captain και Maria Von Trapp, που έγιναν γνωστοί από την ταινία «The Sound of Music» («Η μελωδία της ευτυχίας»). Tα αδέρφια Von Trapp τραγουδούν μαζί εδώ και 12 χρόνια και έχουν περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο. Μαγεμένοι από το ταλέντο του Thomas Lauderdale, τώρα μένουν μαζί σε ένα σπίτι στο Portland του Oregon και κάνουν τακτικά συναυλίες με τους Pink Martini τα τελευταία δύο χρόνια. Το άλμπουμ έχει διεθνείς επιρροές από την Σουηδία μέχρι την Ρουάντα και από την Κίνα μέχρι την Βαυαρία με guests όπως τους: The Chieftains, Wayne Newton, "Jungle" Jack Hanna και την Charmian Carr (που ερμήνευσε την Liesl στην ταινία «Sound of Music»). Το άλμπουμ «Dream a Little Dream» κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2014.

1 σχόλιο

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια