Daniel Melingo @ gazArte

To πάθος, ο ερωτισμός και η ένταση του αργεντίνικου tango μας γοητεύει και πάντα θα το κάνει. Μια ιεροτελεστία που μετατρέπεται σε ένα καλλιτεχνικό παραλήρημα και ακροβατεί ανάμεσα στην λογική και την τρέλα. Ίσως και να κλίνει προς την τρέλα. Μία μουσική παράσταση που ντύνεται με την πιο αυθόρμητη και ανεπιτήδευτη θεατρικότητα και γίνεται μια μουσικοθεατρική εμπειρία χωρίς όρια. Αυτό τον παραληρηματικό συνδυασμό πρόκειται να ζήσουμε στις 13 Απριλίου στο gazArte, με προσκεκλημένο έναν από τους πιο εμβληματικούς εκφραστές του Tango παγκοσμίως.

Το πολύμορφο υποκριτικό, μουσικό και χιουμοριστικό ταλέντο του καθηλωτικού Daniel Melingo, έρχεται να κατακλύσει το stage του gazarte, με την πιο Bohem εκδοχή της τέχνης, σε ένα show που δεν γίνεται να χάσεις.

Λίγα λόγια για τον Daniel Melingo

Μια ιδιόμορφη και ξεχωριστή περίπτωση καλλιτέχνη. Μένει απόλυτα πιστός στη μορφολογία του tango, όμως εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με στοιχεία που του χαρίζουν αυτή τη μοναδική θεατρικότητα, η οποία τον κάνει τόσο ξεχωριστό.

Ο Daniel Melingo έχει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό παρελθόν που ξεκινάει από την rock σκηνή και καταλήγει στο αργεντίνικο tango, το οποίο αποτέλεσε και τη μεγάλη του αγάπη, η οποία τον εδραίωσε ως μουσικό αλλά και ως εμβληματικό θεατρίνο στην urban και pop κουλτούρα της Αργεντινής.

Γεννήθηκε το 1957 και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από τα πρώτα κιόλας χρόνια ζωής του, υπό την καθοδήγηση του θετού του πατέρα Edmundo Rivero. Πέρασε πολλά στάδια μέχρι να εξελιχθεί σε αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. Ξεκίνησε να παίζει στο πλευρό του θρυλικού Βραζιλιάνου Milton Nascimento και κάπου εκεί άρχισε να συνειδητοποιεί πως η τέχνη είναι το πεπρωμένο του. Στις αρχές των 80 's, ενώ η χώρα του βρισκόταν υπό στρατιωτική δικτατορία, ο Melingo δρουσε ως ενεργό μέλος της ανεξάρτητης θεατρικής σκηνής του Buenos Aires. Όταν ωστόσο οι περιορισμοί πολιτιστικών δραστηριοτήτων χαλάρωσαν μετά από τον πόλεμο των Φώκλαντ, ο Melingo έλαβε μέρος σε πολλά καλλιτεχνικά project μουσικοθεατρικού χαρακτήρα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η rock όπερα εκδοχή του "Dr. Moreau's Trials" του Victor Kesselman, αλλά και η συνεργασία του με τους Los Twist.

Λίγο αργότερα, κλήθηκε από τον Cachorro Lopez για να παίξει σαξόφωνο στην επανένωση των Abuelos de la Nada, ενώ χαρακτηρίστηκε από τον Andres Calamaro ως το άτομο εκείνο που παγίωσε τη μουσική κατεύθυνση της μπάντας. Μεταφέρθηκε στην Ισπανία και κουβαλώντας εμπειρίες από μία πολυτάραχη ζωή ως καλλιτέχνης, σχημάτισε τους Lions in Love. Επιστρέφοντας στην Αργεντινή, κυκλοφόρησε μία εξαιρετική δισκογραφική δουλειά βασισμένη στον θρυλικό αργεντίνικο μυθιστόρημα "El Eternauta". Κάπως έτσι, ο Daniel Melingo κατάφερε να δημιουργήσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του, κάνοντας τον βρεττανικό Τύπο να τον χαρακτηρίσει ως "τον άνθρωπο που έκανε το tango να μοιάζει cool".

13 Απριλίου 2014:Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων:Προπώληση: A ζώνη: 28€ | Β ζώνη: 22€ | Όρθιοι: 13€
Ταμείο: A ζώνη: 31€ | Β ζώνη: 25€ | Όρθιοι: 16€

gazARTE
T: 210 3460347/210 3452277
Fax: 210 3460283
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Url: www.gazarte.gr
Βουτάδων 32-34
11854 Γκάζι Αθήνα