Βασίλης Γισδάκης - «Όταν δεν ονειρεύομαι τραγουδώ...»

Βασίλης Γισδάκης Βασίλης Γισδάκης

«Όταν δεν ονειρεύομαι τραγουδώ...». Ο τελευταίος αυθεντικός ερμηνευτής του Μάνου Χατζιδάκι, Βασίλης Γισδάκης, το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, στις 22:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις», σε ένα μουσικό ταξίδι ανάμεσα στις πλημμυρισμένες με τα λόγια του Νίκου Γκάτσου μουσικές γειτονιές του Μάνου Χατζιδάκι, ως την ακροτελεύτια εκείνη γραμμή του ορίζοντα, που ορίζει τον βαθύ ψυχισμό της παράδοσης μας.

Μια διαδρομή, μυστικά αποκαλυπτική από τους γεμάτους λυρισμό, αμφισβήτηση και εκρηκτικότητα τόπους του σύγχρονου τραγουδιού, ως την γηγενή μαγεία, τον δωρικό ερωτισμό και τη στέρεα ανατρεπτικότητα του ρεμπέτικου.
Στο εν λόγω πρόγραμμα, με οδηγό τα σημεία αναφοράς της προσωπικής του δισκογραφικής διαδρομής, ακροβατεί μεταξύ έντεχνου, ροκ, και ρεμπέτικου ρεπερτορίου και μας ξεδιπλώνει όλες τις μουσικές του πτυχές.
Γνωστές και οι αξιόλογες μουσικές του συμπράξεις με τη Μαρία Φαραντούρη, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τη Σωτηρία Λεονάρδου τη Σαββίνα Γιαννάτου και τόσους άλλους ξεχωριστούς καλλιτέχνες.
Με την αφηγηματική, μα πάνω από όλα, παραστατική φωνή και παρουσία του στη σκηνή, δίνει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό ύφος στα τραγούδια που ερμηνεύει, κερδίζοντας απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό.
Τον πλαισιώνει στο πιάνο, το κανονάκι, τα φωνητικά και το τραγούδι η Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου. Ξεκινώντας από την ιδιαίτερή της πατρίδα την Κύπρο και έχοντας ως παρακαταθήκη τη μουσική μας παράδοση και όχι μόνο (γράφοντας μουσική για θεατρικές παραστάσεις, συμμετέχοντας στη δισκογραφία, ερευνώντας και διδάσκοντας), η Μικαέλλα διαγράφει μια προσεγμένη πορεία στο μουσικό γίγνεσθαι.
Καλώς να ορίσετε σ' αυτό το ταξίδι... Συνταξιδιώτες... Επιστροφή άγνωστη και καθόλου απαραίτητη.

Συντελεστές:

  • Βασίλης Γισδάκης: Τραγούδι, κιθάρες
  • Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου: Πιάνο, κανονάκι, τραγούδι

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ
«Όταν δεν ονειρεύομαι τραγουδώ...»
Μουσική παράσταση
Με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και όχι μόνο

Σάββατο 5 Απριλίου 2014, ώρα 22:00
Διάρκεια Προγράμματος: 2:30 με 3 ώρες
Είσοδος: 10€ | φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών 7€

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr

Κρατήσεις θέσεων
Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή τηλεφωνικά στο 210 8613739.
*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.