Φθινόπωρο στην «Αποβάθρα» του Τρένου στο Ρουφ...

Αθηνά Ρούτση Αθηνά Ρούτση

Το Τρένο στο Ρουφ επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην «Αποβάθρα» του σιδηροδρομικού σταθμού και συνεχίζει τις επιτυχημένες υπαίθριες καλλιτεχνικές του δράσεις προσφέροντάς μας βραδιές γεμάτες ήχους, εικόνες και αναπάντεχα happenings!

Η φιλόξενη «Αποβάθρα» που έγινε στέκι το φετινό καλοκαίρι μάς προτείνει happy hour την ώρα του δειλινού, ψαγμένα ακούσματα από τον Dj, γευστικά πιάτα από την Aria Γεύσεων και μουσικά live από αγαπημένους καλλιτέχνες.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
"Αθανασία"
συντροφιά με τον ήχο της ψυχής του Μάνου Χατζιδάκι
Ο Μάνος Χατζιδάκις είναι παρών μέσα από τις ερμηνείες τεσσάρων νέων, ταλαντούχων μουσικών και δημιουργών από το 10μελές μουσικό σύνολο "Οδοιπόροι". Η Αθηνά Ρούτση, η Άλκηστις Ραυτοπούλου, ο Γιώργος Μάκαρης και ο Φώτης Μυλωνάς παρουσιάζουν μια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στον μοναδικό ήχο της ψυχής του Μάνου Χατζιδάκι, επίκαιρου όσο ποτέ, με επιλογές που εκφράζουν την αιώνια ανάγκη των ανθρώπων για αγάπη, συνύπαρξη, ελπίδα.
Αθηνά Ρούτση (φωνή), Άλκηστις Ραυτοπούλου (πιάνο), Γιώργος Μάκαρης (κιθάρα, φωνή), Φώτης Μυλωνάς (πνευστά, μαντολίνο)

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
Cosmic Filters & Μάρκος Παπασηφάκις
blues, funk και soul
Αν υπήρχε περιγραφή των "Cosmic Filters" σε ένα λεξικό, μάλλον θα διάβαζε... "μία μουσική διάσταση όπου η funk και η soul συναντά τα blues και η ψυχεδέλεια αγκαλιάζει και ταξιδεύει την ψυχή σε ένα μουσικό σύμπαν γεμάτο αγάπη και θετική ενέργεια."
Oι "Cosmic Filters" είναι ο Μάρκος Παπασηφάκις (κιθάρα και φωνή), Νίκος Βαρδής (μπάσο), Βασίλης Σαλτίκης (σοπράνο, τενόρο και άλτο σαξόφωνο), Δημήτρης Καραγάνης (φλάουτο και άλτο/τενόρο σαξόφωνο) και ο Αποστόλης Πατρονίδης (τύμπανα).

Ειρήνη ΧαρίδουΕιρήνη Χαρίδου

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
Πέτρος Δουρδουμπάκης & Ειρήνη Χαρίδου
"Από όνειρο σε όνειρο"
τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά και αγαπημένων Ελλήνων δημιουργών
Ο Πέτρος Δουρδουμπάκης είναι ένας τραγουδοποιός με σπουδαίες συνεργασίες (Μάνος Χατζιδάκις,Γιάννης Τσαρούχης,Βασίλης Λέκκας,Μελίνα Κανά κ.α) αλλά και σημαντική δισκογραφική παρουσία στο χώρο της μουσικής. Τραγούδια του όπως Τυφλές ελπίδες, Μη σταματάς, Κόκκινο κρασί και πολλά άλλα έχουν ξεχωρίσει ιδιαίτερα.
Η Ειρήνη Χαρίδου είναι μια τραγουδίστρια με αξιόλογες συνεργασίες και δισκογραφία όπως οι Χάρις Αλεξίου, Χρήστος Νικολόπουλος, Παντελής Θαλασσινός κ.α.
Οι δυό τους με την Άλκηστη Ραυτοπούλου στο πιάνο και τον Φώτη Μυλωνά στο μπάσο, το μαντολίνο και τα πνευστά θα μας χαρίσουν τραγούδια της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά και πολλών άλλων αγαπημένων τους δημιουργών όπως του Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Ζαμπέτα, Σωκράτη Μάλαμα, Μίκη Θεοδωράκη, Θανάση Παπακωνσταντίνου κ.α

Αθηνά ΔημητρακοπούλουΑθηνά Δημητρακοπούλου

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
Αθηνά Δημητρακοπούλου – Άγγελος Τσουρέλης
"Τραγούδια από τον κινηματογράφο και το μουσικό θέατρο"
Μια μουσική πανδαισία από το χώρο του κινηματογράφου και του musical. Μουσικά θέματα και τραγούδια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες και παραστάσεις. Il postino, Οι ομπρέλες του Χεμβούργου, La vie en rose, Cats, Chicago, West side story, είναι μόνο μερικές από τις κινηματογραφικές επιτυχίες που θα θυμηθούμε...
Αθηνά Δημητρακοπούλου (φωνή), Άγγελος Τσουρέλης (πιάνο)

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
Αθηνά Ρούτση
"The existence..."
the melody goes on... σε ακουστικές διασκευές από τον Κωνσταντίνο Βήτα, και τον Διονύση Σαββόπουλο έως τον Esse Olhar, τη Nina Simone και τον David Bowie
Τραγούδια νέα, που ανυπομονούν να ακουστούν και να αρέσουν, διασκευές πάντα απρόσμενες και εναλλακτικές για να μιλήσουμε μέσα από τη μουσική του κόσμου, acoustic and real...the existence songs, από τον Esse Olhar, τους Beggar's Blues Diary, στον Κωνσταντίνο Βήτα, τον Διονύση Σαββόπουλο, τη Nina Simone, τους Radiohead, τον David Bowie, τον Μάνο Χατζιδάκι and the melody goes on...
Μαζί της ο Σπύρος Τυρέας στην κιθάρα, η Γιούλη Δανιγγέλη στο ακορντεόν και το μεταλλόφωνο και ο Σωκράτης Γανιάρης στα κρουστά.

Μάκης ΑμπλιανίτηςΜάκης Αμπλιανίτης 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
Makis Ablianitis Group
"Η Μεσόγειος συναντά τη Jazz"
ελληνικές παραδοσιακές μελωδίες συναντούν τη Μεσόγειο και την Ανατολή
O Μάκης Αμπλιανίτης συνδυάζει μελωδίες που πηγάζουν από την αγάπη και την ενασχόληση του με την παραδοσιακή μας μουσική, τις επιρροές από τα ταξίδια και τις συνεργασίες του με μουσικούς της Ανατολής (Hariprasad Chaurasia, Omar Faruk Tekbilek, Bustan Abraham, Abdelli), των Βαλκανίων (Dragan Dautovski, Fuat Saka, Bulgarian Voices), των μουσικών του κόσμου (Glen Velez), αλλά και της αυτοσχεδιαζόμενης jazz μουσικής που υπηρετεί και διδάσκει όλα αυτά τα χρόνια.
Τα live του γκρουπ χαρακτηρίζονται από τη ζωντάνια των ρυθμών, τη μεστότητα των μελωδικών γραμμών, την έκπληξη των αυτοσχεδιασμών και τη συνύπαρξη στοιχείων από την παράδοση του τόπου μας, με προεκτάσεις στη Μεσόγειο και την Ανατολή.
Προσωπικά του κομμάτια του κυκλοφορούν σε πάνω από δέκα συλλογές σε όλο τον κόσμο, ενώ το άλμπουμ "BAHAR" έγινε χρυσό με πωλήσεις άνω των 20.000 cds. Τα τελευταία χρόνια, διασκευές κυκλοφορούν σε Τουρκία, Γερμανία, Ηνωμένες πολιτείες, Ρουμανία, Σκόπια, Σερβία, Γαλλία, Ιαπωνία και Ισραήλ.
Σε ζωντανές εμφανίσεις, τον ίδιο στην κιθάρα και τα φωνητικά πλαισιώνουν τρεις καταξιωμένοι βιρτουόζοι μουσικοί, ο Νίκος Καπηλίδης στα ντραμς, ο Φώτης Μυλωνάς στα keyboards, φλάουτο και μπανσούρι και ο Δημήτρης Παπανίκου στο μπάσο.

André Maia BandAndré Maia Band

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
André Maia Band
μια περιπλάνηση στους ήχους των Fados και στις μουσικές και τα τραγούδια της Πορτογαλίας
Οι André Maia Band ξεκίνησαν το ταξίδι τους πριν 3 χρόνια
με την έμπνευση του προικισμένου πορτογάλου ηθοποιού και
τραγουδιστή André Maia και προτείνουν ένα καινούργιο τρόπο
προσέγγισης στον ήχο των Fados και στις μουσικές και τα τραγούδια της Πορτογαλίας.
Τα Fados είναι η ηχητική απεικόνιση της πορτογαλικής ψυχής. Η αίσθηση μυστηρίου, προσμονής και γλυκιάς μελαγχολίας που αναδίδουν, τους εξασφάλισαν μια εξέχουσα θέση στις λεγόμενες Μουσικές του Κόσμου.
Η παράσταση μας ξεναγεί στους αγαπημένους αυτούς ήχους μέσα από ένα πρωτότυπο ηχόχρωμα οργάνων, όπως το κανονάκι, το λαούτο, το μπεντίρ
και το μπαγιάν.
André Maia φωνή, Έφη Ζαϊτίδου (κανονάκι), Ξένια Τσέλιγκα (μπαγιάν), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κιθάρα, λαούτο), Κώστας Σταυρόπουλος (κοντραμπάσσο)

Lazy Walking LilyLazy Walking Lily

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
Lazy Walking Lily
μουσικό άρωμα swing, cabaret & jazz
Οι "Lazy Walking Lily" είναι ένα καινούργιο μουσικό σχήμα που ερμηνεύει τραγούδια swing, cabaret και jazz, κυρίως των δεκαετιών '30, '40 , '50 αλλά και πιο σύγχρονα. Στο πρόγραμμα τους συνδυάζουν τραγούδια από διαφορετικές χώρες και περιοχές του πλανήτη, όπως Αγγλία, HΠΑ, Γαλλία, Ελλάδα, Λατινική Αμερική, διασκευασμένα μέσα από το πρίσμα του swing και του cabaret.
Ερμηνεύει η ηθοποιός Λίλη Τσεσματζόγλου και ο Λάκης Χαλκιόπουλος, που παίζει και κιθάρα. Στο πιάνο ο Ηλίας Καλούδης.

 Idra KayneIdra Kayne

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
Idra Kayne
"Don't walk away"
η Idra Kayen στην Αποβάθρα σε soul, funk και jazz ακούσματα
Η Idra Kayne γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από πατέρα Ουγκαντέζο και μητέρα Ελληνίδα. Σπούδασε για 15 χρόνια χορό (κλασσικό μπαλέτο και jazz).
Έχει σπουδάσει φωνητική με τη Νένη Ζάππα και το 2007 αποφοίτησε από το Vocal Art Academy.
Από το 2000 ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική κι έχει εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Σταυρός του Νότου, Αρχιτεκτονική, Γαία, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο κλπ). Το 2007 παρακολούθησε σεμινάρια τραγουδιού, σύνθεσης, ενορχήστρωσης και beatbox στο Rotterdam στα πλαίσια του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Roots & Routes και εμφανίστηκε ως support act των DeLa Soul στο φεστιβάλ "Meet The Streets".
Από το 2008 έως και σήμερα συνεργάζεται με πολλούς καλλιτέχνες δισκογραφικά αλλά και σε live εμφανίσεις .
Η Idra Kayne έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο επιτυχημένο musical του Jonathan Larson, "Rent", ενώ το ομότιτλο πρώτο single της από το άλμπουμ "Don't Walk Away" επιλέχθηκε από το Jumping Fish για τραγούδι του τριμήνου Mάρτιος-Μάιος 2012.
Tην παραγωγή του άλμπουμ έχει κάνει η Big Time PR και κυκλοφόρησε από την ΕΜΙ τον Ιανουάριο 2012.
To δεύτερο single ήταν το "Love Love Love" και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2012 με ένα εξαιρετικό video clip γυρισμένο στην Αθήνα και το L.A. σε σκηνοθεσία Γιάννη Ζαφειρίου.
Τον χειμώνα του 2013 συμμετείχε στο musical FAME που σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία και θα συνεχίσει τις παραστάσεις του το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.
Στις 5 Απριλίου, συμμετείχε ως support στην συναυλία της Hannah Williams στο FUZZ Club και 3 μέρες μετά στις Nouvelle Vague Days του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper. H Idra θα συνεχίσει τα live της σε Αθήνα και περιφέρεια όλο το καλοκαίρι του 2013.

DuendeDuende 

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
Duende... το Flamenco της ψυχής μας
To flamenco είναι πέρα από ένα είδος χορού, μια κουλτούρα, μια στάση ζωής.
Η κιθάρα, το τραγούδι και ο χορός, επικοινωνούν για να οδηγήσουν σε αυτό που ο Λόρκα ονόμασε Duende, κάνοντάς το εκτός από μια ευχάριστη μουσική παράσταση, μια εμπειρία που δύσκολα σε αφήνει ασυγκίνητο.
Rea Panorea (χορός), Yota "Baron" (φωνή), Κώστας Βαρουτσής (κιθάρα)

Music Soup Organ TrioMusic Soup Organ Trio

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
Music Soup Organ Trio
jazz standards, funky/groovy tunes, αγαπημένες διασκευές και πρωτότυπες συνθέσεις
Οι Music Soup Organ Trio καταφθάνουν στην Αποβάθρα του Τρένου με jazz standards, funky/groovy tunes, αγαπημένες διασκευές και πρωτότυπες συνθέσεις.
"Eνα σχήμα που δεν σταματά να εκπλήσσει, ξεκίνησε με ενορχηστρώσεις και ρεπερτόριο-φόρο τιμής στον Nat King Cole, για να εξελιχθεί σε ένα Μπενσονικού τύπου Jazz-funk όχημα χωρίς να χάσει ίχνος από την κομψότητά του. [...]", σχολιάζει το περιοδικό Jazz & Τζαζ.
Ευγενία Καρλαύτη (organ, τραγούδι), Nέστορας Δημόπουλος (κιθάρα), Αναστάσης Γούλιαρης (ντραμς)

Lia HideLia Hide

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013, 9.30 μ.μ.
Lia Hide
ένα ταξίδι στην progressive pop και ηλεκτρονική μουσική
H Lia Hide είναι ένα κορίτσι με ρoζ μαλλιά, μπλέ μάτια, χαρούμενο χαμόγελο και θλιμένα τραγούδια. Ζει, διδάσκει και γράφει μουσική στην Αθήνα που λατρεύει. Παίζει πιάνο και τραγουδάει ιστορίες για μοναχικά όνειρα, ξεχασμένα σ' αγαπώ, πνιγμένα κορίτσια, μελαγχολικά μεθυσμένα αγόρια, παιδιά με φανταστικούς φίλους και γονείς που δεν ήξεραν πώς να μεγαλώσουν.
Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και πολλές ξένες γλώσσες, αλλά το μετάνιωσε νωρίς και απέκτησε πτυχία και βραβεία στο πιάνο, στο τραγούδι και στην μουσικολογία.
Στα μουσικά δρώμενα του τόπου την συναντάμε από τις αρχές του '90, και στην δισκογραφία από το 2004, στην electronica, chill out και soulful σκηνή με τους Influence, A dog named Rodriguez, Robin Skouteris, DjMCD (Dimitris Kritikos) κ.α. Γράφει επίσης μουσική για το θέατρο, και χαρίζει στίχους για τραγούδια φίλων, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Παίζει πιάνο επίσης για τον Κ. ΒΗΤΑ και τον Nomik (Sleeping Pillow, Universal Trilogy).
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε φεστιβάλ του εξωτερικού (Berkeley & Stanford Universities, California, London College of Music, Melodrama Festival, Poland) και έχει εμφανιστεί στις μικρότερες και μεγαλύτερες, σημαντικότερες και πιο ασήμαντες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα.
Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος ονομάζεται "Home", και ανήκει στην οικογένεια της ΜΙΝΟS ΕΜΙ. Αυτοχαρακτηρίζει τον ήχο της ως Progressive Pop, αφού είναι ένα σύννεφο από ήχους ηλεκτρονικούς, κλασσικούς, ρόκ και τζαζ, με περίεργες δομές και παράξενες ενορχηστρώσεις, πολλές φωνές, θυμωμένες κιθάρες, πολύχρωμα πιάνα, αλλά απλές μελωδίες, και λόγια που πονάνε.
Αν την συναντήσετε να παίζει, δίπλα της θα είναι ο Νίκος Βλάχος στο ηλεκτρικό μπάσο και το κοντραμπάσο (Musica Ficta, Gautier, ΑΣΟΝ), ο Διονύσης Μόρφης στην κιθάρα (Travel Mind Syndrome, Afformance κ.α.) και ο Γιώργος Ράδος στα ντραμς (Fool in the Box, Gautier). Αυτή θα παίζει πιάνο και θα τραγουδάει.

 

Πληροφορίες
Φθινόπωρο στην «Αποβάθρα» του Τρένου στο Ρουφ...

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ
το Τρένο στο Ρουφ

Η «Αποβάθρα» λειτουργεί από 7.00 μ.μ.
Happy hour 7.00 – 8.30 μ.μ.

Γενική είσοδος 5 €
Μπύρα 3,5 € / Ποτό από 5 € / Φαγητό από € 12
Κλειστά Κυριακή & Δευτέρα
ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟ PARKING

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΑΝΑ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ
επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως - Προαστιακός Ρουφ
(10΄ με τα πόδια από τη στάση Μετρό «Κεραμεικός»)
τηλ: 210-5298922
www.totrenostorouf.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.