Η Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τρεις Νέοι Κλασικοί συμπράττουν για το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η πρώτη συναυλία της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012, ώρα 20.30.
Από κάθε εισιτήριο (Διακεκριμένη ζώνη, Πλατεία, Πλατεία β' ζώνη, Εξώστης, Παιδικό) τρία ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση του πανελλαδικού έργου που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Δύο νέοι καταξιωμένοι σολίστ, οι τσελίστες Jakob Koranyi και Μιχάλης Χόιπελ συμπράττουν για πρώτη φορά με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε έργα Mozart, Vivaldi, Haydn και Wagner, υπό τη μουσική διεύθυνση του πολλαπλά βραβευμένου Άγγλου Μαέστρου William Kunhardt, ο οποίος σε ηλικία μόλις 23 ετών, είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Μαέστρος της Arensky Chamber Orchestra, με έδρα το Cadogan Hall του Λονδίνου, αλλά και Διευθυντής της Ορχήστρας CLIC Sargent Symphony Orchestra, ένα μόνιμο σχήμα που ηγείται της φιλανθρωπικής δράσης για τον παιδικό καρκίνο στη Βρετανία.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς «Νέοι Κλασικοί» που εγκαινιάστηκε πέρυσι στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, με σκοπό να δώσει βήμα σε νέους σολίστ της κλασικής μουσικής να συστηθούν στο αθηναϊκό κοινό.

Ακολουθούν λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες...

Ο Μιχάλης Χόιπελ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση σε ηλικία 5 ετών. Μεταξύ πολλών επιτυχιών, το 2011 εισήχθη στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου, όπου κάνει Master στην τάξη του καθηγητή Arto Noras. Παίζει σε ένα βιολοντσέλο κατασκευασμένο το 1723 από τον David Tecchler.

jakobkoranyiD

Ο μόλις 29 ετών Σουηδός τσελίστας, Jakob Koranyi, έχει δώσει το δικό του στίγμα στην κλασική μουσική σκηνή έχοντας εμφανιστεί στις σπουδαιότερες αίθουσες του κόσμου, με διεθνούς φήμης ορχήστρες, μαέστρους, αλλά και καλλιτέχνες, όπως οι Yuri Bashmet, Kirill Troussov, Kim Kashkashian, Λεωνίδας Καβάκος, Misha Maisky, Daniel Hope, Renaud Capuçon, Lawrence Power και Julian Rachlin. Έχει διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ το 2011 τιμήθηκε με τον τίτλο Rising Star του European Concert Hall Organization. Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος "Jakob Koranyi, cello" με έργα Britten, Ligeti και Brahms, δέχτηκε ενθουσιώδεις κριτικές από τον διεθνή Τύπο.

M

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1996 και από τότε διαδραματίζει σημαντικότατο ρόλο στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Ελλάδας. Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας της έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μουσικών δραστηριοτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι τρεις μόνιμοι αρχιμουσικοί της ορχήστρας είναι οι: Ελευθέριος Καλκάνης, Μιχάλης Οικονόμου και Ανδρέας Τσελίκας. Το πλούσιο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα έργα των σημαντικότερων συνθετών της κλασικής μουσικής: από τα αριστουργήματα της μπαρόκ μουσικής μέχρι τις πρωτοποριακές συνθέσεις των σύγχρονων δημιουργών. Ακόμη έχουν ερμηνευθεί οι σημαντικότερες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου σε σύμπραξη με καταξιωμένους σολίστ του μελοδράματος, ενώ η καλλιέργεια και η προβολή της ελληνικής μουσικής αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την ορχήστρα.

WilliamKunhardt

Η Συμφωνική Ορχήστρα έχει καθιερώσει μια σειρά από τακτικές δημόσιες εμφανίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το θέατρο Παλλάς και άλλοι θεατρικοί χώροι, ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, το Μουσείο Μπενάκη, το Βυζαντινό Μουσείο, το Αττικό Άλσος, η Ρωμαϊκή Αγορά και ο Εθνικός Κήπος, αποτελούν τους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι συναυλίες της ορχήστρας, προβάλλοντας έτσι καθημερινά την πολιτιστική της προσφορά στο αθηναϊκό κοινό. Παράλληλα, η Συμφωνική Ορχήστρα έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του εξωτερικού, όπως Auditorium National de Musica, στη Μαδρίτη, Auditorio Centro Social Caixanova στην Pontevedra στο Vigo της Ισπανίας, αναδεικνύοντας έτσι την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και πιστοποιώντας το αστείρευτο ταλέντο των μουσικών της.

  • Jakob Koranyi, βιολοντσέλο
  • Μιχάλης Χόιπελ, βιολοντσέλο
  • Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων
  • Μουσική Διεύθυνση: William Kunhardt
Πληροφορίες
Η Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τρεις Νέοι Κλασικοί συμπράττουν για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Κύκλος «Νέοι Κλασικοί»

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30
Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη ζώνη: 20 ευρώ
Πλατεία: 15 ευρώ
Πλατεία β' ζώνη και εξώστης: 10 ευρώ
Παιδικό: 5 ευρώ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Οργάνωση παραγωγής, προβολή & διεθνείς σχέσεις: specs 'n' arts
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.specsnarts.gr
Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Υπηρεσία εισιτηρίων ticket services : τηλ. 210 7234567
www.ticketservices.gr