Έκθεση ζωγραφικής του Ηλία Κοντοζαμάνη στην Myro Gallery

H Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει έργα τέχνης του εικαστικού δημιουργού Ηλια Κοντοζαμάνη στον χώρο της Myrό Project Room και σας προσκαλεί στα προσκαλεί στα εγκαίνια της την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις οκτώ το βράδυ (20.00).

 Ο καλλιτέχνης Ηλίας Κοντοζαμάνης παρουσιάζει ευρύ έργο με μεγάλη ιδιαιτερότητα. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα του από τις σειρές του αγιογραφίας αλλά και σύγχρονα Φαγιούμ. Με πλούσιο ζωγραφικό έργο που καλύπτει περίοδο 20 ετών και διακρίνεται για την οξυδέρκεια στο εννοιολογικό πλαίσιο και ένα τεχνοτροπικό μείγμα παράδοσης, λαϊκής εικονογραφίας και αρχαιοελληνικής παράδοσης στην επεξεργασία των θεμάτων του.

Σύντομο Βιογραφικό: Ο Ηλίας Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όμως έλκει την καταγωγή από τον Πελεκάνο (Πέλκα) της επαρχίας Βοΐου του Νομού Κοζάνης. Έλαβε πτυχίο από την Νομική Αθηνών και ακολούθησε τον Δικαστικό Κλάδο. Σήμερα κατέχει το αξίωμα του Προέδρου Εφετών του Διοικητικού Εφετείου της Θεσσαλονίκης, είναι Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης για την κατεύθυνση της Διοικητικής Δικαιοσύνης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Με την ζωγραφική ασχολείται ερασιτεχνικά μεν, αλλά με επιμονή, συνέχεια και συνέπεια από το 1981 μέχρι σήμερα. Ζωγραφίζει πορτρέτα του Φαγιούμ και εντρυφεί στην Αγιογραφία χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές. Έχει δείξει την δουλειά του σε πολλές ατομικές εκθέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν λάβει χώρα σε Μουσεία και Πινακοθήκες σε όλη την Ελλάδα. Έργα του ανήκουν σε σημαντικές Δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Πληροφορίες:

Η έκθεση διαρκεί από την Πέμπτη 26 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, στεγάζεται στον χώρο Showroom της Myrό Gallery, και είναι ανοικτή για το κοινό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ Πέμπτη & Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.